Ηχήστε χάλκινα πνευστά σε Ανοιξιάτικη, χαρούμενη γιορτή

ichiste-chalkina-pnefsta-se-anoixiatiki-charoumeni-giorti

Ανοιξιάτικη, χαρούμενη γιορτή σε ένα τετραήμερο (23-29 Δεκεμβρίου) όπου τα χάλκινα πνευστά θα έχουν την τιμητική τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ή, αλλιώς, το πρώτο Φεστιβάλ, που αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στη δημοφιλή αυτή οικογένεια οργάνων, εντάσσεται στη σειρά «Γέφυρες» που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια του ελληνικού κουιντέτου Melos Brass, έχει συμπαραγωγούς τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και το Εργαστήριο Πνευστών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και προσκεκλημένους καταξιωμένα σύνολα, όπως το German Brass, γνωστούς σολίστ, όπως τον Αμερικανό τρομπετίστα Ρεξ Ρίτσαρντσον, αλλά και πολλούς νέους.

Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι άλλωστε η συστράτευση των νέων μουσικών δυνάμεων της Ελλάδας και του εξωτερικού και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε λιγότερο γνωστές σελίδες της μουσικής.

Το τετραήμερο προτείνει τέσσερις συναυλίες σε δύο χώρους: την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και την Αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Ξεκινά την Κυριακή με τη σύμπραξη του Melos Brass, δηλαδή των Σωκράτη Ανθη (τρομπέτα), Παναγιώτη Καίσαρη (τρομπέτα), Αντώνη Λαγού (κόρνο), Σπύρου Φαρούγγια (τρομπόνι) και Παύλου Γεωργιάδη (τούμπα), με ανερχόμενους νέους σολίστ και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Η ίδια συναυλία με διαφορετικούς σολίστ θα επαναληφθεί στις 20 Μαΐου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ, Φράκενπολ, Χάιντν, Κοτσίερ, Τομαζί και Βον Ουίλιαμς. Οσο για τους νέους σολίστ είναι όσοι επελέγησαν ύστερα από ακρόαση στην Κέρκυρα, την τελευταία ημέρα της Θερινής Ακαδημίας, που διοργανώνεται τα τελευταία 6 χρόνια από το Melos Brass, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς και το Δήμο και τη Νομαρχία Κέρκυρας.

Ενδιαμέσως, στις 19 Μαΐου, ο Ρεξ Ρίτσαρντσον, από τους γνωστότερους crossover τρομπετίστες παγκοσμίως, συμπράττει με το κουαρτέτο τζαζ «Νάκας» (Τ. Πατερέλης, Δ. Καλατζής, Γ. Γεωργιάδης, Α. Δράκος-Κτιστάκης) και την Big Band του Δήμου Αθηναίων υπό τον Γιάννη Τερεζάκη, ερμηνεύοντας διάσημες συνθέσεις των Κ. Πόρτερ, Τζ. Κολτρέιν, Γκ. Γκούντγουιν, Ντ. Γκιλέσπι, Μπ. Κάρτερ.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου με τη συναυλία του German Brass που θα ερμηνεύσει έργα Μπάστον, Μπαχ, Βέρντι, Κάλμαν, Στράους και Λιστ.

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες της Κυριακής και της Τρίτης κοστίζουν 28, 18, 13, 8 και 4 (φοιτητικό) ευρώ. Γι' αυτή τη Δευτέρας 22, 14 και 5 (φοιτητικό) ευρώ. Και γι' αυτή της 21ης Μαΐου, 35, 25, 18, 10 και 6 (φοιτητικό) ευρώ. Προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής