Το Spotify λάνσαρε το video podcasts. Έρχονται ανατροπές

to-spotify-lansare-to-video-podcasts-erchontai-anatropes

Το Spotify έχει κυκλοφορήσει επίσημα την καινούργια του υπηρεσία που φέρει την ονομασία video podcasts και προορίζεται για όλους τους δημιουργούς οπτικοακουστικού υλικού παγκοσμίως, και πλέον είναι διαθέσιμο τόσο για τους δωρεάν λογαριασμούς χρηστών, όσο και για τους premium.

Για να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε ένα video podcasts στο Spotify, θα πρέπει να πατήσετε αναπαραγωγή στην εφαρμογή για επιτραπέζιο υπολογιστή, όπως και στην αντίστοιχη για κινητές συσκευές, και έπειτα το βίντεο θα ξεκινήσει να παίζει αυτόματα και θα συγχρονίζεται αμέσως με τον ήχο του

Ο ήχος θα συνεχίσει να αναπαράγεται στο παρασκήνιο χωρίς διακοπή εάν εκτελείτε διάφορες εργασίες μεταξύ πολλών εφαρμογών. Ακόμα και όταν κλειδώνετε τη συσκευή σας κατά την αναπαραγωγή, ο ήχος θα συνεχίσει να παίζει.

Αυτή η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν λογαριασμών και των συνδρομητών επί πληρωμή, να παρακολουθούν περιεχόμενο βίντεο από μια επιλεγμένη ομάδα podcast δημιουργών.

Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί σε όλους όσους διαβάζουν το παρόν άρθρο, ότι αυτή νέα υπηρεσία παρακολούθησης βίντεο δεν μοιάζει με το YouTube. Και πιο συγκεκριμένα στο YouTube μόνο οι συνδρομητές επί πληρωμή μπορούν να δουν και να ακούσουν περιεχόμενο στο παρασκήνιο. Το Spotify λέει ότι οι χρήστες του θα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ της έκδοσης βίντεο και του ήχου χωρίς προβλήματα.

Το Spotify για να ενδυναμώσει στο έπακρο την καινούργια του υπηρεσία, προέβη σε μία έξυπνη ενέργεια, δηλαδή υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες με σπουδαίους podcasters, οι οποίοι προφανώς θα δώσουν μεγάλη ώθηση σε αυτό το καινούργιο εγχείρημα. Ο αγώνας για την απόκτηση όλο και περισσότερων ακροατών στο podcast είναι έντονος, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήδη το YouTube βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από το Spotify, κάτι που συνεπάγεται πως έτσι ενδέχεται να ψαλιδιστεί το χάσμα μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών, που εκ των πραγμάτων η διαφορά είναι μεγάλη και δεν σηκώνει άλλη κωλυσιεργία σε αυτό το σκληρό ανταγωνισμό αν θέλεις να πρωταγωνιστείς σε τούτο τον τομέα.

Όσον αφορά τους δημιουργούς , το Spotify video podcasts θα χρησιμεύει ως ευκαιρία να διευρύνουν το κοινό τους σε μία πλατφόρμα που γνωρίζει τεράστια ανοδική πορεία χρόνο με το χρόνο, Και μάλιστα την παρούσα χρονική στιγμή οι εγγεγραμμένοι ενεργοί χρήστες ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια,  ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο που δεν αφήνει κανέναν δημιουργό αδιάφορο.

Η μετακίνηση της εταιρείας στο βίντεο ήταν σχεδόν αναπόφευκτη, επειδή προφανώς σε αυτό το χώρο διακυβεύονται δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Ωστόσο, από τώρα και στο εξής, οι δημιουργοί podcast θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να ανεβάσουν τα βίντεο σε τούτη την πλατφόρμα, όμως το Spotify υποσχέθηκε πως στο μέλλον, θα επεκτείνει την παρούσα λειτουργία σε όλους τους χρήστες της, χωρίς όμως να έχει ανακοινώσει επί του παρόντος κάποιο χρονοδιάγραμμα.