Πρόσκληση σε δείπνο. Τι να φορέσετε, πως πρέπει να είναι το μακιγιάζ

prosklisi-se-deipno-ti-na-foresete-pos-prepei-na-einai-to-makigiaz

Τι να φορέσετε, πως πρέπει να είναι το μακιγιάζ σας και όλα τα μικρά μυστικά για να απολαύσετε τη βραδινή σας έξοδο.

Τι να φορέσω; Style code: Για όλες τις εξόδους σε εστιατόρια ισχύει το εξής συγκεκριμένο και απλό dresscode: σέξι αλλά όχι κραυγαλέο, ενημερωμένο αλλά όχι φορτωμένο. Απλά εξαρτάται από το χώρο.

Αν ο αγαπημένος σου, σού κάνει το γεύμα σε ένα πιο chic εστιατόριο, καλό είναι να φορέσεις ένα απλό σατέν φόρεμα και να το εμπλουτίσεις με ωραία αξεσουάρ. Αν προτιμάς να φορέσεις παντελόνι, ένα απλό μαύρο υφασμάτινο συνδυάζεται τέλεια με μία φλούο σατέν μπλούζα χωρίς όμως πολλά αξεσουάρ, γιατί το έντονο χρώμα είναι αρκετά δυνατό από μόνο του.

Το μακιγιάζ σε αυτήν την περίπτωση προτίμησε να δείχνει όσο πιο natural γίνεται. Απόφυγε τα smokey eyes, που ταιριάζουν περισσότερο για την έξοδο στο μπαρ ή τα κλαμπ. Προτιμήστε τις υγρές σκιές, που δίνουν ωραίο εφέ στο φως των κεριών, και άπλωσε δύο στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου για να έχεις πιο εντυπωσιακό βλέμμα.

Φόρεσε χωρίς δεύτερη σκέψη τα κοσμήματά σου, αφού το συγκεκριμένο μέρος ενδείκνυται για πιο glamourous στυλιστικά παιχνίδια. Και μην ξεχνάς πως φέτος το χειμώνα είναι η χρονιά τους.

SOS: Προσοχή στο μακιγιάζ που επιβάλλεται να είναι natural και φυσικά στο κραγιόν που φεύγει εξαιρετικά εύκολα. Προτίμησε ένα ανεξίτηλο ή αν επιμένεις να φοράς λιπ γκλος, σκούπισέ το με μία χαρτοπετσέτα πριν ξεκινήσεις να τρως, για να μην σου κολλήσει το balsamico από τη σαλάτα στα χείλη.

Μην ξεχάσεις: Τους καλούς σου τρόπους. Δεν λέμε να τηρήσεις όλους τους κανόνες του savoir vivre, αλλά τους βασικούς: όχι τους αγκώνες πάνω στο τραπέζι, ίσιος κορμός και τα μαχαιροπήρουνα χρησιμοποιούνται σε αντιστοιχία με τη σειρά των πιάτων. Η σωστή σειρά είναι από έξω προς τα μέσα.

Κάτι για την τσάντα: Εκτός από τα απαραίτητα σύνεργα του μακιγιάζ, καλό είναι να έχεις στο τσαντάκι σου ένα οδοντικό νήμα, το οποίο θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο μετά το φαγητό.

Προτάσεις για εστιατόρια

BARA (ελληνική κουζίνα): Γιατί να πας: Γιατί όταν βγαίνεις για φαγητό δίνεις βάση στη χαλαρή ατμόσφαιρα. Γιατί αφού τελειώσεις το γεύμα σου μπορείς αμέσως μετά να καθίσεις στο μεγάλο μπαρ του και να απολαύσεις το ποτό σου με mainstream μελωδικούς ήχους. Tip: η ποικιλία κρεατικών με πέστο αβοκάντο και το γλυκό μους μασκαρπόνε με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς που θα σου πάρει το μυαλό. (Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου, Κολωνάκι, τηλ.: 210-7217178).

Golden Phoenix (Κινέζικη κουζίνα): Γιατί να πας: Γιατί εκεί θα φας το καλύτερο κινέζικο της πόλης, χωρίς να σου βγει το γλυκόξυνο κοτόπουλο ξινό αφού σου έρθει ο λογαριασμός. Γιατί το περιβάλλον και το προσωπικό είναι τόσο αυθεντικά. Γιατί εκεί έχεις τη δυνατότητα να γευτείς την πεντανόστιμη πάπια Πεκίνου και να αισθανθείς βασίλισσα. Γιατί από τον μπουφέ που σερβίρεται από νωρίς τις Κυριακές δεν λείπει τίποτα που κάνει ένα γεύμα να είναι ολοκληρωμένο. (Βουλιαγμένης 120, Ελληνικό, τηλ. 210-9644889).

Clavdios (Ιταλική κουζίνα): Γιατί να πας: Γιατί τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα που ετοιμάζει ο Ιταλός σεφ και ιδιοκτήτης Κλαούντιο είναι τόσο νόστιμα που τα ερωτεύεσαι. Γιατί σε περιποιείται ο ίδιος προσωπικά και σου εξηγεί όλο το μενού που είναι στα ιταλικά. Απόλυτο hit: το πιάτο Σκαλοπίνε, με πορτσίνι και ταρτούφο (είδη μανιταριών). (Βεϊκου 38, Κουκάκι, τηλ. 210-9235128).

Τέλης (Ταβέρνα): Γιατί να πας: Γιατί εκεί η γεύση της μπριζόλας είναι αυθεντική, οι μερίδες τεράστιες και οι σαλάτες επίσης. Γιατί εκεί θα δεις τον Φοίβο Δεληβοριά, στιχουργούς, μουσικούς και γενικότερα όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα να ευχαριστιούνται τα πιάτα τους το ίδιο όσο και εσύ. Προσοχή: Μην το μπερδέψεις με τη διπλανή ταβέρνα που τη χωρίζει μία μεσοτοιχία και προφανώς κερδίζει κόσμο από την επιτυχία του Τέλη. (Ευριπίδου 86, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210-3242775).

Yo Sushi (Ιαπωνική κουζίνα): Γιατί να πας: Γιατί η γνωστή αλυσίδα του εξωτερικού που άνοιξε και στην Ελλάδα είναι πια must. Γιατί το sushi μετά από αυτό δεν θεωρείται πια πολυτέλεια. Γιατί τα πιάτα είναι χωρισμένα ανά κατηγορίες και περνάνε μπροστά σου σε έναν κυλιόμενο μπουφέ με πιάτα που ανανεώνονται συνέχεια. Το μενού χωρίζεται ανά κατηγορίες και χρώματα και τιμολογείται ανάλογα. Ξεκινάει από 3.5 ευρώ (τα κίτρινα) και καταλήγει στα 6.5 ευρώ (τα μοβ). (Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ. 210-3600347).