12 στυλιστικές συμβουλές για το ρεβεγιόν

12-stylistikes-symvoules-gia-to-revegion

Με γραβάτα ή χωρίς όλοι μας θα το γιορτάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το Niata σας δίνει χρήσιμες συμβουλές για την εμφάνιση σας, ώστε να αποφύγετε τις πρωτοχρονιάτικες «παραφωνίες»…

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια πρόσκληση για ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Όπου και να πάμε, από κέντρο διασκέδασης μέχρι σε πάρτι φίλων, πρέπει να είμαστε καλοντυμένοι και προσεγμένοι. Τα tips που σας προσφέρουμε θα σας βγάλουν από τυχόν διλλήματα κι απορίες. Η επιλογή ή όχι της γραβάτας παραμένει δική σας υπόθεση...

Συμβουλές


1. Ένα μαύρο κοστούμι με ψιλή ρίγα είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς συνδυάζεται εύκολα. Ένας καλός συνδυασμός θα ήταν το λευκό ή το σκούρο μοβ πουκάμισο με μια μοβ γραβάτα ή το total black look, με μαύρο καλό πουκάμισο και ασορτί γραβάτα.

2. Μια άλλη επιλογή είναι το σκούρο γκρι κοστούμι, συνδυασμένο με μαύρο πουκάμισο χωρίς γραβάτα ή αν πρέπει να τη φορέσετε, επιλέξτε άσπρο πουκάμισο με βαθυκόκκινη, μπλε ή μωβ γραβάτα.

3. Έχετε στο μυαλό σας, ότι για ένα μοδάτο και πιο νεανικό look, το κοστούμι φέτος οφείλει να είναι σε στενή γραμμή με λεπτή γραβάτα. Πρέπει να προσέξετε η γραβάτα να είναι σε σκούρα απόχρωση.

4. Μην σκεφτείτε καν το ενδεχόμενο να ταιριάξετε τα κομμάτια διαφορετικών κοστουμιών, ακόμα κι αν είναι της ίδιας απόχρωσης.

5. Γενικότερα, αποφύγετε τις ριγέ γραβάτες γιατί θα μοιάζετε σαν να πηγαίνετε σε επαγγελματικό meeting.

6. Αν θέλετε να ταιριάξετε το χρώμα του πουκαμίσου με αυτό της γραβάτας αλλά δεν μπορέσετε να βρείτε γραβάτα στο ίδιο ακριβώς χρώμα με το πουκάμισο, επιλέξτε μια πιο σκούρα απόχρωση από αυτή του πουκαμίσου.

7. Αν δεν θέλετε- και δεν το απαιτεί η περίσταση- να φορέσετε γραβάτα με το κοστούμι, θα μπορούσατε να φορέσετε μανικετόκουμπα για να δώσετε ένα τόνο επισημότητας και κομψότητας στο σύνολο.

8. Για μια πιο casual εμφάνιση (π.χ. σε φιλικό σπίτι), μια καλή λύση θα ήταν ένα blue jeans αλλά όχι ξεφτισμένο ή ξεβαμμένο. Συνδυάστε το με μαύρο πουκάμισο και μαύρο σακάκι. Έχετε στο μυαλό σας ότι η μόδα συνιστά το βελούδινο ή κοτλέ σακάκι.

9. Δεν είναι ανάγκη να κουράζετε το μυαλό σας με την αναζήτηση του ιδανικού παπουτσιού. Το μαύρο λουστρίνι είναι το καταλληλότερο για την περίσταση. Φροντίστε να μην είναι η πρώτη φορά που τα φοράτε, γιατί σε ένα club π.χ. ενδέχεται να σας πονέσουν, λόγω της ορθοστασίας.

10. Το μοναδικό κόσμημα που μπορεί να κοσμεί έναν άντρα στο ρεβεγιόν είναι το ρολόι, τα μανικετόκουμπα, και η… βέρα- αν φοράει. Προσοχή! Μην μπερδεύετε χρυσό με ασήμι. Η βέρα φυσικά εξαιρείται.

11. Το πανωφόρι, ακόμα και αν δεν κάνει πολύ κρύο, είναι απαραίτητο, γιατί η έλλειψη του σε μια επίσημη εκδήλωση όπως αυτή, υποδηλώνει προχειρότητα. Ένα κλασικό, μακρύ παλτό ή μια καμπαρντίνα είναι οι καλύτερες λύσεις. Αποφύγετε τις δερμάτινες καμπαρντίνες.

12. Θυμηθείτε ότι οι κάλτσες συνδυάζονται πάντα με το χρώμα των παπουτσιών. Δεν πρέπει να φορέσετε, ούτε για πλάκα, κάλτσες αθλητικού τύπου.

Ντύσιμο ανάλογα με την περίσταση


Καλεσμένοι σε party σε ξενοδοχείο


Είναι μια από τις πιο επίσημες προσκλήσεις που μπορεί να δεχτείτε, γι’ αυτό φροντίστε να φορέσετε το καλό σας κοστούμι, συνδυασμένο με τις προτάσεις που σας προσφέραμε παραπάνω.

Πρωτοχρονιά σε κέντρο διασκέδασης


Μπορείτε να φορέσετε κοστούμι- χωρίς γραβάτα αν θέλετε- ή ένα σκούρο υφασμάτινο παντελόνι συνδυασμένο με πουκάμισο και μαύρο μπλέιζερ.

Πρωτοχρονιά σε μπαρ


Αν θέλετε να είστε άνετα, μπορείτε να φορέσετε ένα σκούρο τζιν, αλλά για χάρη των ημερών, μην το συνδυάσετε με ένα καθημερινό πουλόβερ ή μπουφάν. Προτιμήστε ένα πουκάμισο, φορεμένο χωρίς σακάκι και από πάνω ένα μακρύ παλτό.

Καλεσμένοι σε σπίτι


Σε αυτήν την περίπτωση όλα είναι σχετικά. Αν δεν πρόκειται για πάρτι με πολλούς καλεσμένους και ξέρετε καλά τον οικοδεσπότη επιτρέπεται το τζιν και γενικότερα η πιο «χαλαρή» εμφάνιση. Βέβαια όταν λέμε «χαλαρή» δεν εννοούμε με τη φόρμα. Το τζιν ή το υφασμάτινο παντελόνι, μαζί με ένα πουκάμισο ή ένα λεπτό, καλό, πουλοβεράκι είναι μια καλή επιλογή. Αν πάλι πρόκειται για μεγάλο πάρτι, προτιμήστε το κοστούμι, με γραβάτα ή χωρίς.