Ας αρχίσουν οι χοροί για την ειρήνη ως δείγμα αποφασιστικότητας

as-archisoun-oi-choroi-gia-tin-eirini-os-deigma-apofasistikotitas

Το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή, πάνω από 350 πόλεις σε 60 χώρες θα ενωθούν χορεύοντας για την παγκόσμια ειρήνη. Δεν είναι η αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Γεωργία και την Οσετία. Είναι το φετινό Earth Dance, που κινητοποιεί την ευαισθησία αλλά και τα... σώματά μας.


Από την ίδρυσή του, το 1996, το Earth Dance, το διεθνές φεστιβάλ χορού για την ειρήνη, έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο συγχρονισμένο γεγονός χορού παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι τρία εκατομμύρια άτομα επισκέπτονται το χρόνο την ιστοσελίδα του, 500.000 είναι οι καλεσμένοι καλλιτέχνες, γι' αυτό καθόλου άδικα η μουσική βιομηχανία το χαρακτηρίζει το «Dance Aid» της νέας χιλιετίας.

Στη χώρα μας, έξι είναι οι χώροι στους οποίους θα στηθεί ο χορός. Οι παραλίες Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) και «Αμμος» στα Λουτρά Αλίμου στην Αθήνα. Το «Θέατρο Κήπου» στη Θεσσαλονίκη (στο πλαίσιο των φετινών «Δημητρίων»), το Beach μπαρ της Περίσσας στη Σαντορίνη, το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα και το Πάρκο Τεχνών «Χώρα» στην Υπάτη.

Όσοι δεν μπορούν να βρίσκονται σε κανένα από τα παραπάνω μέρη, μπορούν να χορέψουν αγκαλιά με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 2 π.μ., ένα παγκόσμιο λινκ ενώνει μέσω του Ιντερνετ 350 πόλεις σε 60 χώρες (Αυστρία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία, Βραζιλία, Κίνα, Κύπρος, Εκουαδόρ, Αγγλία, Γκάνα, Ινδία, Ισραήλ, Νεπάλ, Νέα Καληδονία, Φιλιππίνες, ΗΠΑ, κ.ά.) σε μια κοινή έκκληση για την ειρήνη.

Από κάθε μεριά του πλανήτη, κάθε φεστιβάλ, για τέσσερα λεπτά (όσο κρατάει το τραγούδι «Prayer for Peace», επίσημο σάουντρακ του φεστιβάλ), μέσω μιας κάμερας στέλνει σήμα σε έναν υπολογιστή, που με τη σειρά του στέλνει ήχο και εικόνα προς μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του Ιντερνετ. Το σήμα ταξιδεύει στο Διαδίκτυο με τελικό προορισμό την πλατφόρμα του Earth Dance (www.earthdance.org). Εικόνα και ήχος από 350 πόλεις θα προβάλλονται «ζωντανά» σε προτζέκτορες και οι πιο μεγάλες πόλεις, όπως και τα πιο εξωτικά μέρη, θα ενωθούν σε αυτό που πραγματικά είμαστε: ένας πλανήτης.

Οι Έλληνες χρήστες μπορούν να δουν και να ακούσουν live το φεστιβάλ στο www.earthdance.gr, αλλά και το πρόγραμμα του after party στο κλαμπ «AMMOS» του Αλίμου μέσω της ιστοσελίδας www.danceradio.gr, αλλά και τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη από το www. waveradio.gr. Συντονιστείτε...

Στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) από νωρίς το απόγευμα (6 μ.μ.) και στο club «AMMOS» από τα μεσάνυχτα μέχρι την ανατολή, 3 σκηνές θα φιλοξενήσουν περισσότερα από 50 σχήματα, dj's, εκθέσεις και αφιερώματα στο σύγχρονο κινηματογράφο. Ανάμεσα σ' αυτούς που θα παίξουν μουσική το Σαββατοκύριακο είναι οι Cast-A-Blast soundsystem, ο Κωστής Μαραβέγιας με το σχήμα Maraveyas illegal, οι Monitor, κ.ά. Θα συμμετάσχουν και πολλοί djs, όπως οι ΙΟΝ, Νίκος Βανδώρος, Chevy, Mr Static, Γιάννης Λώλος, Alex Afanas, κ.ά.

Οι επισκέπτες, εκτός από μουσική, θα ενημερωθούν σχετικά με το περιβάλλον και τον αστικό πολιτισμό από τις ΜΚΟ που θα συμμετάσχουν, μεταξύ των οποίων οι: Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), MOnuMENTA, Ash In Art, Γέναθλον, CAID, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Helmepa.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και με την υποστήριξη της TRAM Α.Ε. Για πληροφορίες σχετικά με τα φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Σαντορίνης, Κέρκυρας και Υπάτης επισκεφθείτε το www.earthdance.gr Πληροφορίες-συμμετοχές: 210-9833794.