Φθηνό iPhone και το iPad 5

fthino-iphone-kai-to-ipad-5

Αν και δεν έχει αποδειχτεί ως η πιο έμπιστη πηγή πληροφοριών, η ιστοσελίδα Tactus ισχυρίζεται πως η φωτογραφία (που ακολουθεί) είναι από το πίσω μέρος του φημολογούμενου φθηνού iPhone. Η γαλλική ιστοσελίδα Nowhereelse δημοσίευσε 2 φωτογραφίες όπου φαίνεται το front bezel του επόμενης γενιάς πλήρους μεγέθους iPad.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, αναλυτές και φήμες θέλουν την Apple να κυκλοφορεί για πρώτη φορά δύο μοντέλα iPhone, αρχής γενομένης από την επερχόμενη αναβάθμιση που θα δεχτεί το τηλέφωνο. Το ένα μοντέλο θα κινηθεί στις τιμές του τωρινού iPhone 5 και θα είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο και γυαλί, ενώ το δεύτερο θα είναι ένα πιο φθηνό μοντέλο. Η ιστοσελίδα Tactus δημοσίευσε μια φωτογραφίαμε την πλάτη που θα έχει το φθηνό μοντέλο, το οποίο θα είναι φτιαγμένο από πολυανθρακικό πλαστικό (polycarbonate plastic) και θα έχει retina οθόνη 3.5", το μέγεθος δηλαδή που είχαν τα iPhone πριν το iPhone 5. Επίσης ισχυρίζεται πως γνωρίζει και τον επεξεργαστή που θα διαθέτει το συγκεκριμένο μοντέλο και δεν είναι άλλος από τον Α5. Να θυμίσουμε πως ο Α5 τοποθετήθηκε αρχικά στο iPad 2 και έπειτα στο iPad mini.

Οι φήμες θέλουν επίσης το πλαστικό iPhone να κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα πέρα του λευκού και μαύρου. Η ιστοσελίδα Tactus αναφέρει πως τα επιπλέον χρώματα που θα κυκλοφορήσει το τηλέφωνο θα είναι το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο, ενώ άλλοι περιμένουν όλους τους χρωματισμούς που διατίθεται και το iPod Touch. Μια άλλη ιστοσελίδα, η iLounge, ισχυρίζεται πως το φθηνό μοντέλο θα έχει στοιχεία από το iPhone, το iPod Touch και το iPod Classic. Τα παιδιά από την ιστοσελίδα 9to5mac έστειλαν όλες αυτές τις πληροφορίες μαζί με την φωτογραφία που δημοσίευσε η Tactus, στον σχεδιαστή Ferry Passchier ο οποίος με την σειρά του τα αξιοποίησε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αναπαριστώντας μια ενδεχόμενη τελική μορφή για το πλαστικό iPhone.

Για το iPad 5 έχουν ακουστεί φήμες πως θα είναι αρκετά πιο ελαφρύ και λεπτό από τον προκάτοχό του. Να θυμίσουμε πως όταν είχε κυκλοφορήσει το iPad 3 και εν συνεχεία το 4, ήταν πιο βαριά και πιο ψηλά από το iPad 2, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Η Apple είχε υποστηρίξει πως δεν γινόταν διαφορετικά εξαιτίας του πακέτου που χρειαζόταν ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί από τη συσκευή η retina οθόνη. Αναμένεται λοιπόν να έχουν εφαρμοστεί καινοτόμες λύσεις οι οποίες θα χαμηλώσουν το ύψος του iPad καθώς επίσης και θα το ελαφρύνουν, διατηρώντας παράλληλα την retina οθόνη.

Επίσης οι φήμες θέλουν τον σχεδιασμό του να αλλάζει ελαφρώς και να ακολουθεί πλέον αυτόν του iPad mini. Η γαλλική ιστοσελίδα Nowhereelse μάλιστα κυκλοφόρησε δύο φωτογραφίες που δείχνουν τη μπροστινή πρόσοψη που θα κοσμεί τη συσκευή και είναι ευδιάκριτη η σμίκρυνση των πλαϊνών περιθωρίων, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και στο iPad mini.