Δημόσιος θηλασμός: Κάποιοι είναι θετικοί και κάποιοι αντίθετοι

dimosios-thilasmos-kapoioi-einai-thetikoi-kai-kapoioi-antithetoi


Άρθρο της Μαρίας Σηφάκη.


Με αφορμή την κίνηση των 300 γυναικών της Χιλής, οι οποίες θέλησαν να υποστηρίξουν μια μητέρα στην οποία ο ιδιοκτήτης εστιατορίου απαγόρευσε να θηλάσει δημόσια το παιδί της, θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για το ευαίσθητο αυτό θέμα, τον «δημόσιο θηλασμό». Επειδή όλο και περισσότερες νέες γυναίκες αλλά και μεγαλύτερες προβαίνουν σε αυτή την κίνηση και μάλιστα δεν είναι και λίγες οι επώνυμες (τις οποίες δεν θα ονοματίσω για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν είναι το θέμα μας)  που την έχουν υποστηρίξει, θα ήθελα πάρα πολύ να μου εξηγήσει κάποιος τον λόγο που πρέπει να γίνεται αυτό. Πέρα από το γεγονός ότι εννοείται  το παιδάκι θα πεινάσει και έχει συγκεκριμένη ώρα που θα πρέπει να πιεί το γάλα του, είμαι και εγώ από τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνω αυτή την ξαφνική «επανάσταση» των γυναικών.


Μητέρα δεν είμαι, είμαι όμως γυναίκα και μακάρι να με αξιώσει κάποια στιγμή ο θεός να γίνω και εγώ μητέρα. Σαν γυναίκα όμως πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή πρέπει να δημοσιοποιείται.. Και επειδή έχω διαβάσει και έχω ακούσει πολλούς που λένε οτι είναι μια αγνή εικόνα και ότι πιο όμορφο υπάρχει, ναι όντως είναι θείο δώρο και πολύ περισσότερο για την μητέρα που θηλάζει μιας και είναι ο άνθρωπος που έχει φέρει αυτή την ψυχούλα στη ζωή. 


Πραγματικά όμως πείτε μου, στην κοινωνία όπου ζούμε, αν κάποιος δει το στήθος μιας γυναίκας να θηλάζει ένα μωρό, πιστεύετε πραγματικά ότι δεν θα σκεφτεί πονηρά και θα πει "αχ τι τρυφερό!";;..  Με την διαστροφή να είναι στα pick της και να ακούμε καθημερινά τραγικά και ακραία περιστατικά, πείτε μου ότι κάποιος, πλην απειροελάχίστων εξαιρέσεων, που θα δει αυτή την εικόνα δεν θα σκεφτεί πονηρά.


Είμαι πολύ απελευθερωμένος άνθρωπος, όμως κάποιες στιγμές, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις νομίζω ότι είμαι βαθιά συντηρητική και πολύ το χαίρομαι. Θεωρώ ότι όλη αυτή η απελευθέρωση σε τόσο ευαίσθητα θέματα ισοπεδώνει τις όμορφες προσωπικές στιγμές της μητέρας και του μωρού και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται.


Και επειδή όπως κάθε άνθρωπος έτσι και εγώ έχω δικαίωμα να εκφράζω την γνώμη μου, αμφιβάλλω αν όλες όσες επαναστατούν το κάνουν επειδή πραγματικά το πιστεύουν και όχι επειδή ακολουθούν την «μόδα».


Υστερόγραφο: Εξυπακούεται πως διαφωνώ με όσους διώχνουν μια μητέρα και δεν φροντίζουν να την εξυπηρετήσουν είτε είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων, είτε δεν ξέρω και εγώ τι άλλο..


Αυτά..