Η Apple δοκιμάζει μεγαλύτερες οθόνες για iPhone και iPad

i-apple-dokimazei-megalyteres-othones-gia-iphone-kai-ipad

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Wall Street Journal, η Apple δοκιμάζει μεγαλύτερου μεγέθους οθόνες για το iPhone και για το iPad σε συνεργασία με τους κατασκευαστές που χρησιμοποιεί. Οι πηγές της ιστοσελίδας είναι άτομα μέσα από τους Ασιατικές εταιρίες οι οποίες προμηθεύουν με υλικά την Apple και συμβάλλουν στην αλυσίδα παραγωγής των προϊόντων της.

Με τον ανταγωνισμό να έχει ανέβει κατακόρυφα στον τομέα των tablets και των smartphones και ιδιαίτερα από τις επιτυχημένες κινήσεις της Samsung, η Apple φαίνεται να δοκιμάζει οθόνες μεγαλύτερης διαγωνίου για τις δημοφιλείς συσκευές της iPhone και iPad. Ειδικότερα με το iPhone 5, ο μεγαλύτερος του αντίπαλός το Galaxy S4 διαθέτει οθόνη 5". Η οθόνη του τελευταίου μοντέλου iPhone είναι στις 4" και μάλιστα πρόκειται για το πρώτο μοντέλο iPhone το οποίο δέχθηκε αναβάθμιση στο μέγεθος της οθόνης από το 2007 που πρωτοκυκλοφόρησε η συσκευή.

Η Samsung έχει κινηθεί σε μεγαλύτερου μεγέθους οθόνες από αυτές που φέρει το iPhone εδώ και χρόνια, καθώς από το Galaxy S2 και μετά έχει σπάσει το φράγμα των 4". Η ιστοσελίδα Reuters είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα πως η Apple δοκιμάζει οθόνες 4.7 και 5.7 ιντσών για το iPhone, αριθμοί οι οποίοι συμβαδίζουν με αυτά που αναφέρει σήμερα και η WSJ.

Προφανώς η επιτυχία της Samsung δεν έχει περάσει απαρατήρητη και η Apple σκέφτεται και δοκιμάζει να εισέλθει στην κατηγορία των phablets*. Το σίγουρο είναι πως το επερχόμενο μοντέλο iPhone (5s?) δεν αναμένεται να έχει δεχθεί καμιά εξωτερική αλλαγή και όποιο και να είναι η απόφαση της εταιρίας, θα αφορά το μεθεπόμενο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014. Αναφορικά με το iPad οι πληροφορίες θέλουν την Apple να δοκιμάζει οθόνες ελάχιστα μικρότερες από τις 13". Ανάλογες πληροφορίες υπήρξαν και το Μάρτιο από αναξιόπιστες πηγές όπου ήθελαν συγκεκριμένα να βρίσκεται υπό κατασκευή iPad Maxi 12,9".

Το γεγονός ότι η Apple μπορεί όντως να δοκιμάζει μεγαλύτερες οθόνες δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα καταλήξουν και στα τελικά προϊόντα της. Δεν είναι λίγα τα σχέδια και οι ιδέες που καταλήγουν στα σκουπίδια αντί για τα ράφια των καταστημάτων. Για το μεν iPhone δεν είναι απίθανο πάντως να αποφασίσει να κυκλοφορήσει και κάποιο μοντέλο με μεγαλύτερη οθόνη επηρεασμένη από την επιτυχία της Samsung ή ακόμα και να μεγαλώσει και άλλο την οθόνη στο υπάρχων μοντέλο.

Εξάλλου από τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο έως τώρα, αναμένουμε για πρώτη φορά την διάθεση ενός δεύτερου μοντέλου iPhone το οποίο θα είναι πιο φθηνό και θα αποσκοπεί στο να χτυπήσει η εταιρία τα φθηνά Android smartphones της αγοράς.

Σχετικά με τις δοκιμές μεγαλύτερης οθόνης σε iPad, η Apple είναι αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την Post-PC εποχή, οπότε δεν θα μας φανεί και τόσο περίεργο να θέλει να κρατήσει τα ηνία και να καινοτομήσει ακόμα μια φορά τοποθετώντας μια τόσο μεγάλη οθόνη σε μια ταμπλέτα. Αν η εταιρία θεωρεί πως τέσσερα χρόνια μετά την διάθεση του πρώτου iPad (μιλάμε για το 2014) ο κόσμος είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στον τομέα της ταμπλέτας τότε ίσως δούμε και ένα iPad Maxi να κυκλοφορεί του χρόνου.