Το ίντερνετ τιμωρεί ανελέητα τα τηλεοπτικά δίκτυα

to-internet-timorei-aneleita-ta-tileoptika-diktya

Το ίντερνετ εδώ και χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όχι μόνο για ενημέρωση, αλλά και για ψυχαγωγία. Γι' αυτό άλλωστε και αρκετοί θεωρούν το Διαδίκτυο τον μεγάλο εχθρό της τηλεόρασης.


Τα ιντερνετικά παιχνίδια και το σερφάρισμα δεν είναι αυτά που προκαλούν τον φόβο των ιδιοκτητών και υπευθύνων των τηλεοπτικών καναλιών. Ο μεγάλος φόβος είναι η προβολή επεισοδίων τηλεοπτικών παραγωγών από το Διαδίκτυο. Λογικό...

Ο σεναριογράφος Τζος Γουέντον (γνωστός από το «Buffy the Vampire» και το «Angel») έκανε ένα βήμα πιο μακριά. Δημιούργησε μια σειρά μιούζικαλ με τίτλο «Doctor Horrible's Sing-Along Blog» προορισμένη αποκλειστικά για το ίντερνετ. Ο Τζος Γουέντον γράφει και σκηνοθετεί αυτή τη μίνι σειρά, που παίζεται στο site «DrHorrible.com», και αποτελείται από επεισόδια των δεκατεσσάρων λεπτών περίπου. Δεν έχει προβληθεί κι ούτε πρόκειται να μεταδοθεί από τη μικρή οθόνη.

Είχαμε γράψει για την απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και διήρκεσε μέχρι τον Απρίλιο. Το βασικό τους αίτημα λοιπόν ήταν τα ποσοστά από τα κέρδη των νέων τεχνολογιών (dvd, ίντερνετ). Ετσι ο Γουέντον αποφάσισε να δημιουργήσει μια μίνι σειρά ζητώντας τη βοήθεια καλών φίλων και συγγενών, για να την προβάλλει μόνο μέσω ίντερνετ δωρεάν.

Ο καιρός πέρασε, ο σεναριογράφος είχε την υποστήριξη των φίλων και συγγενών του και ήδη έχουν προβληθεί εντελώς δωρεάν τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς. Μετά την προβολή τους δεν μπόρεσε να τα ξαναδεί κανείς δωρεάν, ενώ θα είναι και πάλι διαθέσιμα, αλλά πλέον όποιος θέλει να τα παρακολουθήσει από το ίντερνετ θα πρέπει να πληρώσει. Θα διατίθεται και σε dvd, το οποίο, όπως λέει ο Γουέντον, θα είναι «με τα περισσότερα και καλύτερα παρασκήνια από οποιοδήποτε άλλο dvd σε όλη τη Γη».

Τον Dr. Horrible υποδύεται ο Νιλ Πάτρικ Χάρις (πρωταγωνιστής στην αμερικανική σειρά «How Ι Met Your Mother»), ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Nathan Fillion και Felicia Day.

Μια καινούργια εποχή ανοίγει την πόρτα της. Για μας τους τηλεθεατές είναι αρκετά ελκυστική. Δεν είναι όμως καθόλου ελκυστική για τους υπευθύνους των τηλεοπτικών δικτύων, καθώς φοβούνται ότι έτσι θα χάσουν διαφημιστικά έσοδα.