Tango with Lions, ένα υπέροχο συγκρότημα μουσικής

tango-with-lions-ena-yperocho-synkrotima-mousikis

Το όνομα του συγκροτήματος είναι λίγο σουρεαλιστικό… Ένας τρυφερός χορός με τα λιοντάρια, μια τάση εξημέρωσης μιας άγριας πλευράς του εαυτού μου. Αυτή ήταν και η διαδικασία πίσω απ' το Verba Time, το πρώτο μας CD. Μου είναι πάντα δύσκολο να περιγράψω τη μουσική που γράφω! Πάντως, το αμερικάνα ακουστικό και ατμοσφαιρικό φολκ είναι πιο κοντά στους Tango with Lions.

Ένα τραγούδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που το άκουσα είναι το A Horse With No Name των America. Πρέπει να ήμουν πρώτη γυμνασίου. Είχε φέρει η αδελφή μου στο σπίτι μια κασέτα που της είχε γράψει ένας φίλος και συνήθως την ακούγαμε το βράδυ, πριν τον ύπνο.

Έγραψα για πρώτη φορά το δικό μου στο γυμνάσιο. Εκείνη την περίοδο γνώρισα, τυχαία, έναν ραδιοφωνικό παραγωγό και συζητώντας για studio του είπα πως είχα γράψει κάποια κομμάτια και θα ήθελα να βρω έναν χώρο να τα ηχογραφήσω, μεγάλο ψέμα, δεν είχα γράψει τίποτα συγκεκριμένο, ήθελα απλώς να μπω σε ένα μεγάλο studio να δω τι κάνουν εκεί μέσα. Μου πρόσφερε μια δωρεάν demo ηχογράφηση κι εγώ πήγα σπίτι, έγραψα μια ιδέα σε μια κασέτα μαζί με δυο φίλους και του την έδωσα για να μου κλείσει χώρο. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ηχογράφησα σε επαγγελματικό χώρο και σίγουρα υπέφεραν οι ηχολήπτες.

Ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ. Μου αρέσει πολύ να οδηγώ και να κοιτάζω τον δρόμο μπροστά, αλλά και να είμαι επιβάτης και να χαζεύω τις εικόνες έξω απ' το παράθυρο. Όλα τα τραγούδια του Verba Time  έχουν μέσα τους κάποια εικόνα από διαδρομή. Είναι όμως κι εκείνα μια διαδρομή, μια συλλογή από σελίδες προσωπικού ημερολογίου, 12 προσωπικές ιστορίες που μπλέκονται μεταξύ τους. Τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου φλερτάρουν με το όνειρο. Νομίζω πως το Prayers  είναι πιο κοντά στην ερώτησή σου, με μια δόση ελπίδας, αλλά και με ένα κρυμμένο ερωτηματικό, γι' αυτό μάλιστα το έβαλα τελευταίο στον δίσκο. You get a new day everyday.