Δημιουργήστε τον δικό σας χώρο εργασίας σε κάθε PC, με ένα USB flash drive

dimiourgiste-ton-diko-sas-choro-ergasias-se-kathe-pc-me-ena-usb-flash-drive

  • Απαιτήσεις: Mojopac, πρόσβαση στο Internet
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 12 λεπτά περίπου
  • Επίπεδο δυσκολίας: 3/10

Το Mojopac είναι ένας έξυπνος συνδυασμός διαδικτυακής υπηρεσίας και τοπικής (που τρέχει στον υπολογιστή) εφαρμογής, ο οποίος σας επιτρέπει να εργάζεστε σε οποιοδήποτε PC ακριβώς σαν να ήσαστε μπροστά στον υπολογιστή σας.

Το Mojopac είναι ένας έξυπνος συνδυασμός δικτυακής υπηρεσίας και τοπικής (που τρέχει στον υπολογιστή) εφαρμογής, ο οποίος σας επιτρέπει να εργάζεστε σε οποιοδήποτε PC ακριβώς σαν να ήσαστε μπροστά στον υπολογιστή σας. Ουσιαστικά, δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον εργασίας πάνω στην υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows XP. Τα πάντα σε αυτό αποθηκεύονται στο USB Flash Drive, το οποίο μπορείτε να πάρετε -μαζί με το νέο desktop σας και όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές του- σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Βήμα 1


Στην αρχή, κατά την εγκατάστασή του, το Mojopac θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό χρήστη με τον οποίο θα εισέρχεστε στο περιβάλλον του. Στη συνέχεια, θα σας δώσει δυνατότητα μεταφοράς ή, για την ακρίβεια, αντιγραφής των υπαρχόντων δεδομένων σας από τον υπολογιστή σας σε αυτό.

Βήμα 2


Μέσα από το μενού MojoPac Data Copy μπορείτε να μεταφέρετε στο desktop του Mojopac τα Favorites του browser σας (Internet Explorer και Firefox), τις ρυθμίσεις homepage, τα αρχεία του φακέλου My Documents και των υποφακέλων του, καθώς και τα περιεχόμενα πρόσθετων φακέλων, που μπορείτε να δηλώσετε από το πλαίσιο "Additional host folders".

Βήμα 3


Τώρα, περιμένετε λίγο για την ενεργοποίηση του Mojopac και... είστε έτοιμοι! Το περιβάλλον εργασίας των Windows θα καταληφθεί προσωρινά από αυτό του Mojopac, στο οποίο θα μπορείτε να εργαστείτε ακριβώς όπως σε ένα ολοκαίνουργιο PC. Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να το παραμετροποιήσετε κατά πώς επιθυμείτε, τόσο μέσω των επιλογών του ίδιου του λειτουργικού (π.χ. να αλλάξετε wallpaper, να διαρρυθμίσετε τις εφαρμογές στο μενού Start κ.λπ.), όσο και μέσω άλλων εφαρμογών.

Βήμα 4


Εγκαταστήστε τις εφαρμογές που θέλετε και αντιγράψτε στο δίσκο C του Mojopac (στην πραγματικότητα στο USB Flash Drive σας) τα αρχεία δεδομένων που θέλετε να είναι πάντα διαθέσιμα. Όταν ολοκληρώσετε την εργασία σας, τερματίστε τη λειτουργία του μέσω του Start>Shutdown, όπως θα κάνατε με οποιονδήποτε πραγματικό υπολογιστή. Τέλος, αν θελήσετε να εργαστείτε από άλλον υπολογιστή, απλώς συνδέστε το USB Flash Drive σας, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Start.exe και δηλώστε το όνομα και τον κωδικό χρήστη που ορίσατε νωρίτερα. Να θυμάστε ότι από το πλήκτρο "Switch" μεταβαίνετε από το Mojopac στον "πραγματικό" υπολογιστή και αντίστροφα.