Gadgets και συσκευές που σίγουρα θα σου χρειαστούν

gadgets-kai-suskeves-pou-sigoura-tha-sou-xreiastoun


Καναπές Transformer


Οι χρήσεις ενός καναπέ είναι απεριόριστες. Μπορείς να καθίσεις πάνω του για να διαβάσεις ή να δεις τηλεόραση, να ξαπλώσεις για να ξεκουραστείς, να φας, να παίξεις videogame. Ο Cay Sofa, ωστόσο, του Ελβετού σχεδιαστή Αλεξάντερ Ρεν προσφέρεται για ακόμα περισσότερες χρήσεις, καθώς μπορεί να πάρει οποιοδήποτε σχήμα θέλεις. Οι οκτώ διαφορετικές επιφάνειες από τις οποίες αποτελείται συνδέονται μεταξύ τους χωρίς μηχανισμό, απλά με ορισμένους μεντεσέδες που έχουν τοποθετηθεί έξυπνα. Εχεις τη δυνατότητα έτσι να τον προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου και ταυτόχρονα να αλλάζεις το ντιζάιν του σαλονιού σου. Τον θέλω!


«Γέφυρα» δεδομένων


Χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή στη δουλειά και έναν στο σπίτι και θέλεις να διαμοιράζεις αρχεία μεταξύ τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Η καλύτερη μέθοδος για να το καταφέρεις λέγεται iTwin και πρόκειται για το φλασάκι της φωτογραφίας. Συνδέεις τα δύο μέρη του σε ισάριθμα κομπιούτερ, μπαίνεις στο ίντερνετ και αμέσως έχεις τη δυνατότητα να επεξεργαστείς και να ανταλλάξεις αρχεία χωρίς κανέναν περιορισμό μεγέθους, όπως θα συνέβαινε για παράδειγμα με μία υπηρεσία cloud. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να μπλέκεις με «στήσιμο» δικτύου VPN, ενώ είναι συμβατό τόσο με Windows όσο και με Mac OS X. Κοστίζει 109 δολάρια μαζί με τα μεταφορικά (κάτι λιγότερο από 80 ευρώ) και είναι διαθέσιμο σε λαχανί και γκρι χρώμα.


Άκου καλά


Δίνοντας μεγάλο βάρος στον ήχο, η ταϊβανέζικη HTC παρουσίασε το νέο της smartphone της. Η συσκευή εισάγει μια νέα τεχνολογία της εταιρείας, το Beats Audio, που σου επιτρέπει να ακούς μουσική με μεγάλη πιστότητα, όπως ακριβώς την έχει σχεδιάσει ο καλλιτέχνης. Κατά τα άλλα η οθόνη παραμένει στα στάνταρ των 4,3 ιντσών και η κάμερα στα 8 μεγαπίξελ με δυνατότητα εγγραφής HD βίντεο 1080p. Ο επεξεργαστής είναι διπύρηνος στο 1,5 GHz, ενώ η διάρκεια της μπαταρίας έχει επιμηκυνθεί για να στηρίξει τις multimedia λειτουργίες της συσκευής. Διαθέτει ακόμη ραδιόφωνο, Bluetooth 3.0, WiFi, GPS και θύρα micro-USB. Οσον αφορά την τιμή, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, δύσκολα όμως θα ξεφύγει από το εύρος των 500 με 600 ευρώ.


Νεκρός ή ζωντανός;


Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας του συνέχειας, το Dead or Alive φαίνεται πως επιστρέφει δυναμικά. Η ομάδα που αναπτύσσει το παιχνίδι, η Team Ninja, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Tokyo Game Show 2011 ένα εντυπωσιακό τρέιλερ της pre-alpha έκδοσης. Πιστό στη λογική «απλό και γρήγορο fighting game», έχει εντυπωσιακά γραφικά και κίνηση που μας γέμισαν προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα. Τα ευχάριστα νέα ωστόσο δεν σταματούν εδώ, μια και έγινε γνωστό ότι ο τίτλος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 όχι μόνο για το Xbox 360, αλλά και για το PlayStation 3. Αν λοιπόν θέλεις να αλλάξεις για λίγο παραστάσεις από το Tekken και το Soul Calubur, σύντομα θα έχεις την ευκαιρία.


Βρες το κουμπί του


Απευθυνόμενη αποκλειστικά σε απαιτητικούς gamer, η Corsair δημιούργησε το πληκτρολόγιο Vengeance K60. Με ειδική αντιολισθητική επιφάνεια στα πλήκτρα WASD και στα νούμερα 1 έως 6, είναι βέβαιο πως δεν θα χρειαστεί να χάσεις πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας το σωστό κουμπί όταν παίζεις. 


Η τεχνολογία anti-ghosting εξασφαλίζει απόκριση χωρίς καθυστέρηση, ακόμα και όταν πατάς πολλά κουμπιά ταυτόχρονα, τη στιγμή που η βάση για τον καρπό σε βοηθάει να παίζεις για ώρες χωρίς να κουράζεσαι. Διαθέτει επίσης πλήκτρα για εύκολη πρόσβαση στα προγράμματα μουσικής και κατασκευή σκελετού από αλουμίνιο για να αντέχει περισσότερο στο χρόνο. Μπορείς να το κάνεις δικό σου με 110 δολάρια και λίγη υπομονή, αφού έχει εξαντληθεί προσωρινά.


Κυβική λογική


Τι μπορείς να κάνεις με έναν κύβο που αποτελείται από 125 μικρότερους μαγνητικούς κύβους; Να περάσεις την ώρα σου, φυσικά, παίζοντας μαζί του στο γραφείο, στο σπίτι ή περιμένοντας στη στάση του λεωφορείου. Κατασκευάζεται από την ίδια εταιρεία που έφτιαξε και τα Buckyballs, ένα εθιστικό γκάτζετ που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική. 


Ο τρόπος λειτουργίας του είναι εξαιρετικά απλός, καθώς οι μαγνήτες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και σου επιτρέπουν να φτιάξεις οποιοδήποτε σχήμα, από αστέρια μέχρι πολυκατοικίες. Λέγεται Buckycubes και οι δημιουργοί του το περιγράφουν ως μία ένωση του Tetris, του Origami και μιας Stress Ball, αλλά συνιστούν να το κρατήσεις μακριά από παιδιά λόγω του μεγέθους του. Κοστίζει 25 δολάρια (περίπου 18 ευρώ) και σίγουρα θα κολλήσεις μαζί του για πολύ καιρό.


Με το στόμα ανοιχτό


Υπάρχουν φορές που ό,τι και να γράψεις για μερικά αυτοκίνητα απλά δεν είναι αρκετό. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τη Ferrari 458 Spider, που τράβηξε πάνω της όλα τα φλας κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη. Το νέο μοντέλο διαθέτει ανοιγόμενη μεταλλική οροφή που ζυγίζει 25 κιλά και «μαζεύει» μέσα σε 14 δευτερόλεπτα χωρίς να επηρεάζει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. 


Όπως υποστήριξαν εξάλλου οι μηχανικοί της εταιρείας, οι επιβάτες μπορούν να συζητούν σε φυσιολογική ένταση (με ανοιχτή την οροφή) ακόμα και σε ταχύτητες άνω των 200 χλμ. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο κινητήρας των 4.500 κυβικών, ικανός να αποδώσει 570 ίππους και να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. σε 3,4 δευτερόλεπτα. Στο εσωτερικό, τέλος, όλα είναι χειροποίητα, με το τιμόνι να προέρχεται απευθείας από τη F1. Καταραμένη κρίση…


Θέρμανση με στιλ


Με την τιμή που έχει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τι σημαίνει καλοριφέρ και να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούμε. Ενας αξιόλογος είναι ο ανεμιστήρας θέρμανσης Dyson Hot, που λειτουργεί χωρίς έλικες! 


Τραβάει τον αέρα από τη βάση του και τον διοχετεύει παντού μέσα στο δωμάτιο, διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή χάρη στον ενσωματωμένο θερμοστάτη. Κανένα από τα μέρη της θέρμανσης δεν είναι εκτεθειμένο, καθιστώντας τον απόλυτα ασφαλή και βολικό στο καθάρισμα, τη στιγμή που το κομψό ντιζάιν του σου επιτρέπει να τον τοποθετήσεις σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η τιμή του πάντως είναι ανάλογη του σχεδιασμού του και φτάνει τα 400 δολάρια.


Futurama


Φτιάξε το Facebook στα μέτρα σου


Προχωρώντας σε μια ριζική ανανέωση των ρυθμίσεων απορρήτου του, το Facebook παρουσίασε πρόσφατα το κουμπί Subscribe. Από τη στιγμή που ένα μέλος της σελίδας ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία στο προφίλ του, έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς τα public update του ακόμα και αν δεν είσαι φίλος του. Κάτι σαν το like στις fanpage δηλαδή ή το follow στο Twitter.Οσον αφορά τους φίλους που έχεις ήδη, η σελίδα θεωρεί πως είσαι εξ ορισμού “subscribed” σε αυτούς. 


Σου επιτρέπει όμως πλέον να διαχειρίζεσαι τις πληροφορίες που θα βλέπεις, οπότε θα μπορείς να αγνοείς μηνύματα που αφορούν παιχνίδια, status update ή φωτογραφίες. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια κεντρική σελίδα χωρίς spam, με ενημερώσεις που πραγματικά σε αφορούν.


Αν στα παραπάνω προσθέσεις και τις λίστες φίλων, που πρόσφατα έγιναν πιο εύχρηστες δίνοντας σου τη δυνατότητα να κάνεις update που εμφανίζονται μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες, έχεις ένα Facebook που επιτέλους δίνει βάρος στην προστασία της ιδιωτικότητας. Μια αλλαγή, η οποία ναι μεν οφείλεται στο πάγιο αίτημα των χρηστών του, αλλά έγινε επιτακτική με την εμφάνιση του Instagram. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο παράδοξο: το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής επίτευγμα του κοινωνικού δικτύου της Google είναι ότι… έκανε τον ανταγωνιστή του καλύτερο.