Με έκοψαν απο τη τηλεόραση γιατί τους έκλεισαν τα σπίτια

me-ekopsan-apo-ti-tileorasi-giati-tous-ekleisan-ta-spitia

Όταν η Βάσια Τριφύλλη... τα παίρνει στο κρανίο, ανοίγει το στόμα της και μιλάει έξω από τα δόντια. Και αυτά που λέει -όσο κι αν δεν αρέσουν σε κάποιους- είναι αλήθειες που αποδεικνύονται με αδιάψευστα ντοκουμέντα. Όπως η τεράστια επιτυχία που είχε το δικό της «Ραντεβού στα τυφλά» και η οποία, όπως λέει, «αμφισβητείται από συγκεκριμένα άτομα»...

Αλλά και ο πόλεμος που έχει δεχτεί από πλείστα όσα δημοφιλή πρόσωπα της τηλεόρασης επειδή βρέθηκε απέναντί τους τηλεοπτικά με τεράστια νούμερα τηλεθέασης! «Εχω μέσα μου τόσα πολλά πράγματα που θέλω να τα πω πριν πεθάνω...» μας είπε με το γνώριμο χιούμορ της αλλά και με διάθεση εξομολόγησης. Και εμείς ανοίξαμε τα αυτιά μας για να ακούσουμε προσεκτικά όλα αυτά που έχει μέσα της τόσο καιρό και την πικραίνουν...

«Είμαι πενήντα εννιά χρόνων και δεν κρύβω την ηλικία μου. Αλλά δεν μπορώ να ακούω συνέχεια στο ραδιόφωνο τον Βαγγέλη Περρή να λέει “δώστε στη γριά μια εκπομπή να μας αφήσει ήσυχους”! Και να γράφει τα ίδια και χειρότερα στην εφημερίδα του ότι “μόνον αποτυχίες έχω κάνει στην τηλεόραση” και “η βωμολόχος, αριστοφανική κυρία Τριφύλλη με τα χιλιάδες αποτυχημένα σίριαλ”...

Ποια είναι τα χιλιάδες σίριαλ που έχω κάνει; Ένα σίριαλ έκανα, τους “Αυθαίρετους”, που ήταν επιτυχημένο. Και ποιες είναι οι τηλεοπτικές αποτυχίες μου; Λέω ψέματα ότι έκανα τηλεθέαση 78% με “Το ραντεβού στα τυφλά”; Κάνει σήμερα ο Λαζόπουλος 60%, 70% και το συζητάτε και τρελαινόμαστε. Μπράβο στον Λάκη, αλλά και “Το ραντεβού” που το έκανα τέσσερα χρόνια, από το 1991 μέχρι το 1994, έφερνε τεράστια νούμερα συνέχεια. Τι ζόρι λοιπόν τραβάει ο Περρής μαζί μου και με μισεί τόσο πολύ; Τα ίδια έκανε και στην Κορομηλά, την κυνήγησε ανελέητα, παρ’ όλο ότι τον βοήθησε, αλλά με εκείνη μπορεί να ’χει χίλιους λόγους. Με εμένα όμως τι έχει; Δεν καταλαβαίνω. Πήρα τηλέφωνο τον Θέμο και του λέω:

«Με τη Ναταλία Γερμανού δεν υπάρχει καμία κόντρα τονίζει η Βάσια Τριφύλλη, ξεκαθαρίζοντας τη σχέση της με τη νέα παρουσιάστρια του τηλεπαιχνιδιού».

«Σας έχω ενοχλήσει ποτέ»;. Και μου απαντάει: «Όχι, Βασιάκι μου. Ο Βαγγέλης έχει έμμονη ιδέα μαζί σου!”»

- Επειτα από εσάς «Το ραντεβού στα τυφλά» το έκανε η Ισαβέλλα Βλασιάδου και τώρα η Ναταλία Γερμανού. Τι έχετε να πείτε για τις... διαδόχους σας;

Η Ισαβέλλα το έκανε για έναν χρόνο και πήγε μέτρια η κοπέλα... Τώρα με τη Ναταλία δεν το έχω δει -δεν λέω ψέματα- γιατί παίζεται Σάββατο κι εγώ εκείνη την ώρα έχω παράσταση. Πήγα στον Ανδρέα Μικρούτσικο και μου λέει «θα σου βάλουμε τηλεόραση στο θέατρο να το δεις...». Να μου βάλουνε τηλεόραση την ώρα που παίζω για να βλέπω τη Ναταλία τη Γερμανού; Ε, δεν είμαι τόσο κομπλεξική, παιδιά μου!

- Πάντως, δεν έχει υψηλές τηλεθεάσεις...

Με βγάζουνε στην τηλεόραση και λέω ότι έμαθα πως έχει χαμηλά νούμερα, τη Ναταλία που λέει ότι κάνει υψηλά νούμερα, και βάζουνε τίτλο «Ποια λέει ψέματα και ποια λέει αλήθεια». Συγγνώμη, δεν βλέπουνε τα νούμερα από τα δελτία της AGB; Για κάτσε μια στιγμή δηλαδή -φούντωσα τώρα... Επειδή ο Μικρούτσικος μισεί εμένα και υποστηρίζει τη Γερμανού; Πώς να μη με μισεί, αφού του έχω κλείσει το μαγαζί; Οταν έκανα στο ΜEGA το παιχνίδι «Η ώρα η καλή», απέναντί μου στον ΑΝΤ1 έπαιζε ο Μικρούτσικος με «Το κάνεις δεν το κάνεις» και του το ’κλεισα το μαγαζί... Είχε βγει ο Πάνος Ζώης και ο ίδιος ο Ανδρέας και είπαν πως «η Τριφύλλη δεν παίζεται, μας το ’κλεισε το μαγαζί»... Τώρα που στα λέω όλα αυτά με ακούω και νευριάζω... Με έχεις δει εμένα να βγω να κλαίγομαι; Εγώ είμαι μεγάλος μαχητής!

Αλλά με εκνευρίζει που προσπαθούν να με βγάλουν ότι έχω κόντρα με τη Ναταλία. Τι μου φταίει εμένα η Ναταλία; Εκείνη λέει τα καλύτερα για μένα -και το πιστεύει- κι εγώ τα καλύτερα για εκείνη. Τι σχέση έχει η επιλογή του καναλιού με τη Ναταλία; Αλλά η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό το παιχνίδι είναι σαν τον... τάφο του Τουταγχαμών. Οποιος το έχει κάνει -εκτός από εμένα- έχει πάει... άπατος! Και δεν φταίω εγώ γι’ αυτό. Δεν τους καταράστηκα... Αν έχω τέτοια δύναμη, να καταραστώ και άλλους (γέλια). Ε, μα τι να πω!

Γιατί κόψανε τις εκπομπές μου


- Γιατί σταμάτησε «Το ραντεβού στα τυφλά»;

Οσοι βγαίνανε τότε απέναντι στο «Ραντεβού στα τυφλά» αλλά και όλες οι εκπομπές που έπαιζαν στο ίδιο κανάλι με εμένα έβλεπαν τη σκιά μου... Και το κόψανε λοιπόν «Το ραντεβού», όταν ήρθε η Ρούλα Κορομηλα στο MEGA. Οταν έκανε την Κυριακή το «CΙΑΟ ANT1», έβγαινε απέναντί μου και έπεφτε στα... τάρταρα. Να στα πει όλα ο Ιταλός παραγωγός που είχε τότε. Με αποτέλεσμα, όταν ήρθε η Ρούλα στο MEGA είπε «ή εγώ η αυτή»... Ετσι τελείωσε το «Ραντεβού».

Και όταν ξαναγύρισα στο ΜΕGA και έκανα την εκπομπή «Η ώρα η καλή», εκεί να δεις. Στην πρεμιέρα της εκπομπής έπαιζε η Εθνική Ελλάδας με την Εθνική Σουηδίας και όλοι... έτριβαν τα χέρια τους «που η Τριφύλλη καταστράφηκε, τελείωσε»... Ελα όμως που έκανα 48% τηλεθέαση! Και τη Δευτέρα το πρωί πάει η Ρούλα και λέει πως «όποιος καλλιτέχνης πάει στην Τριφύλλη δεν θα ξανάρθει σε εμένα». Και στο επόμενο σόου της πάει και κάνει ό,τι έκανα εγώ στο «Η ώρα την καλή» και είμαστε και στο ίδιο κανάλι.

Με νύφες, με γαμπρούς με όλα... Και μετά έφυγα μόνη μου και πήγα στον ΑΝΤ1 για να κάνω το «Για πάντα μαζί», που έφερε πολύ ψηλά νούμερα. Μου βάζανε απέναντί μου όλες τις ελληνικές ταινίες και δεν κατάφερναν τίποτα. Λέγανε «δεν πολεμιέται η Τριφύλλη»... Τελικά, μου την κόψανε την εκπομπή ξαφνικά, παρ’ όλο που εκείνη την εβδομάδα είχα βγει εξώφυλλο στο «Ζάπινγκ» και έγραφε για την πρωτιά μου! Ηταν, θυμάμαι, οι εκλογές που είχα βγει με τον Συνασπισμό τρίτη στη σειρά και Δευτέρα πρωί μου έκοψαν την εκπομπή...

Και από τότε δεν μου έκανε ποτέ κανείς πρόταση για τηλεοπτική εκπομπή! Ξέρεις τι έχω περάσει εγώ; Να στα λέω και να γράψεις όχι ένα βιβλίο αλλά δέκα. Τι να πρωτοθυμηθώ. Το ότι εξελέγην με τον Συνασπισμό; Και εκεί είχα... ωραία αντιμετώπιση. Με το που βγήκα δεν μου μίλαγε κανείς στο κόμμα… Το ίδιο συνέβη και με το ΚΚΕ που βγήκα τέταρτη... Και όλα αυτά χωρίς λεφτά, χωρίς πολιτικό γραφείο, χωρίς αφίσες... Είναι αμαρτία από τον Θεό δηλαδή! Πριν πεθάνω -γιατί είμαι μεγάλη γυναίκα- θέλω κάποιος να τα γράψει όλα αυτά!