Ένα πανέμορφο μαγαζί στο Κουκάκι

ena-panemorfo-magazi-sto-koukaki


Άρθρο της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Το Κουκάκι είναι μια έκπληξη για όσους το επισκέπτονται. Και το Monsieur Barbu ένας πολύ καλός λόγος για να επισκέπτεσαι συχνά αυτή τη περιοχή με τα θετικά vibes και τους ανήσυχους δρόμους.

Την πρώτη φορά, που πήγα στο μαγαζί ήταν μεσημέρι και είχε ζέστη. Παρήγγειλα πρώτα, λοιπόν, μια σπιτική λεμονάδα και άραξα να διαβάσω το βιβλίο μου με μια μόνο ευχή: να βρω για λίγη ώρα ησυχία.

Η ευχή μου πραγματοποιήθηκε. Κατάφερα να χαλαρώσω άμεσα, απόλαυσα μια υπέροχη λεμονάδα και προχώρησα σε ένα γευστικότατο καφέ τραγανίζοντας μακάρια τα χειροποίητα μπισκοτάκια που τον συνόδευαν.

Στο μαγαζί ξαναπήγα αρκετές φορές. Όταν κατάλαβα, μάλιστα, πόσο pet friendly είναι οι ιδιοκτήτες του, οι επισκέψεις μου έγιναν όλο και πιο συχνές. Αγκαζέ με τη Τρούφα, το Jack Russell μου, ξέφευγα για λίγο από τη μονοτονία της μέρας σε ένα περιβάλλον που είχε ένα καταπληκτικό τρόπο να με κάνει να νιώθω σαν το σπίτι μου.

Κάποια στιγμή, αποφάσισα να το επισκεφτώ και βράδυ. Είχα ακούσει ότι ο σεφ είναι μερακλής και εμφάνιζε στα τραπέζια κάτι υπέροχα burger που ήθελα επειγόντως να δοκιμάσω. Έτσι, κάποια στιγμή βρεθήκαμε με την παρέα μου σε ένα από τα τραπέζια του πεζόδρομου, που βρίσκεται μπροστά στο μαγαζί, πίνοντας γευστικότατα cocktails που μας πρότεινε ο barman. Εγώ, απόλαυσα ένα  Chilli Cucumber Collins, το οποίο σου συστήνω ανεπιφύλακτα αν σου αρέσουν οι ιντριγκαδόρικες γεύσεις και έχεις βαρεθεί τα υπερφίαλα ποτά που τσιτώνουν τον ουρανίσκο και το στομάχι. Το Chilli Cucumber Collins έχει συγκλονιστική δροσιά και σπιρτάδα.

Και στο λέω αυτό εγώ, που για να πιω cocktail και να το επιβραβεύσω πρέπει πρώτα να έχω πιει πολλές καθαρές βότκες και να είμαι ήδη ζαλισμένη.

Όταν ήρθε η στιγμή να παραγγείλουμε, καταλάβαμε πως δε θα τσιμπούσαμε απλώς, όπως ήταν αρχική μας προδιάθεση, αλλά θα απολαμβάναμε ένα πλήρες δείπνο. Με συνοπτικές διαδικασίες παραγγείλαμε τορτίγια με πικάντικο κοτόπουλο, ένα πιάτο με νοστιμιές όπου υπήρχαν μπιφτεκάκια, φιλέτο & σουβλάκι κοτόπουλο, μοσχαρίσιο μπριζολάκι, σος γιαουρτιού και πιτάκια, μιας μους καπνιστής μελιτζάνας (για την οποία είχαμε ακούσει τα καλύτερα), μια σαλάτα με τραγανό προσούτο και σύκο, και φυσικά δύο με τρία burgers.

Τα πιάτα ήταν πλούσια και τα υλικά ολόφρεσκα. Ο σεφ ήθελε να δείξει πως όταν ξέρεις να ψήνεις καλά τα κρεατικά σου και όταν προσέχεις τις μαρινάδες σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Το burger ήταν άκρως απολαυστικό. Σπιτικό μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά, καραμελωμένα κρεμμύδια, σάλτσα γιαουρτιού με μοστάρδα Dijon, bacon και τυρί σερβιρισμένο με μαμαδίστικες, τηγανιτές πατάτες. Υπέροχη γεύση που δε σε βάραινε αλλά σε άφηνε να ρίξεις μερικές γενναίες πιρουνιές και στα υπόλοιπα πιάτα που αποδείχθηκαν καλά μελετημένα και τέλεια ισορροπημένα. Προσωπικά, αγάπησα τη σαλάτα με το αποξηραμένο σύκο, τη λιαστή τομάτα και την ελαφριά βινεγκρέντ.

Απλά, εξαιρετική βραδιά


Η βραδιά εξελισσόταν σε αποκάλυψη και όλοι είχαμε αρχίσει να αποκτούμε στο πρόσωπο το χαμόγελο ευτυχίας του χορτασμένου. Οι μουσικές που έφταναν στα αυτιά μας, μας καθησύχαζαν πως σε αυτή την πόλη υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες διασκέδασης ενώ τα χαρούμενα πρόσωπα των θαμώνων που επιδίδονταν σε συζητήσεις ήταν για εμάς ό,τι καλύτερο για να αρχίσουμε να πιστεύουμε και πως οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να πλησιάζει ο ένας τον άλλον.

Πριν καληνυχτίσουμε το Monsieur Barbu απολαύσαμε μια Creme Brulee κανέλας και ένα fondant σοκολάτας με chili. Καιρό είχαμε να περάσουμε τόσο όμορφα.