12 βήματα για το τέλειο εκθαμβωτικό βλέμμα

12-vimata-gia-to-teleio-ekthamvotiko-vlemma

Όλες οι αγαπημένες μου Όσκαρ και SAG Red Carpet εμφανίσεις στη φετινή σεζόν είχαν ένα κοινό στοιχείο: κάθε εντυπωσιακή πρωταγωνίστρια είχε ένα glam smokey εκθαμβωτικό βλέμμα στα μάτια για να ταιριάζει με πανέμορφο φόρεμά της. Ήθελα να αντιγράψω το λουκ, αλλά δεν ήξερα ποια βήματα για το τέλειο smoky look έπρεπε να προσέξω! Εάν θέλεις και εσύ ένα τέτοιο λουκ, αλλά δεν είσαι σίγουρη για το πώς να το καταφέρεις, συνέχισε να διαβάζεις!

Κάνε μια πρόβα απο πριν


Αν σκοπεύεις να κάνεις ένα καυτό smokey βλέμμα σε ένα special event, είναι σημαντικό να εξασκηθείς από πριν. Αυτό θα σου επιτρέψει να τελειοποιήσεις την τεχνική και να επιλέξεις το σωστό χρώμα σκιών και μολυβιών, πριν να νιώσεις ότι πιέζεσαι απο τον χρόνο, λίγο πριν το μεγάλο γεγονός. Η εξάσκηση,εξάλλου, οδηγεί στην τελειοποίηση. Μπορείς ακόμα και να προσθέσεις κάποια λάμψη ή να δοκιμάσεις μια ματ εμφάνιση, αλλά το να το δοκιμάσεις εκ των προτέρων είναι πάντα η καλύτερη ιδέα!

Συγκέντρωσε τα κατάλληλα εργαλεία


Πριν ξεκινήσεις το smoky λουκ στα μάτια σου, συγκέντρωσε όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείς. Συγκέντρωσε δύο ή τρεις μικρές βούρτσες σκιών, καθώς και μερικές μπατονέτες (για τον καθαρισμό). Και είσαι έτοιμη! Επίσης, βεβαιώσου ότι όλα είναι πεντακάθαρα και καλής ποιότητας. Τοποθέτηση από ό, τι πριν ξεκινήσετε θα σας σώσει από το να πρέπει να σταματήσει και να αρχίσει και πάλι!

Μην παραμελήσεις τα φρύδια σου


Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία του μακιγιάζ, βεβαιώσου ότι τα φρύδια σου είναι βγαλμένα και περιποιημένα. Θα φαίνεσαι πιο όμορφη και το μακιγιάζ θα εφαρμοστεί πιο εύκολα. Επιπλέον, αν το κάνεις αφού έχεις κάνει όλο το μακιγιάζ, θα ρισκάρες με τις μουτζούρες από την αφαίρεση αδέσποτων τριχών….

Χρησιμοποίησε τα σωστά χρώματα


Τα πιο εντυπωσιακά λουκς με smokey eyes περιλαμβάνουν πέρα ​​από τις αποχρώσεις του γκρι και το μαύρο, τα χρώματα που αναδεικνύουν τα μάτια σου. Για τα πράσινα μάτια, χρησιμοποίησε βαθύ μοβ και χρυσό, ενώ για τα μπλε μάτια, χρησιμοποίησε το ναυτικό μπλε ή ακόμη και ορισμένα χρώματα του χαλκού για να κάνει τα μάτια σου πραγματικά να ξεχωρίσουν. Για καστανά μάτια, χρησιμοποίησε ροζ και μοβ ακόμη και μαζί με κάποιες αποχρώσεις του γκρι για να κάνει το χρώμα ακόμα πιο έντονο και εντυπωσιακό….

Χρησιμοποίησε ένα καλό primer


Για να δώσεις στο δέρμα σου μια καλή βάση στην οποία θα δημιουργηθεί το smokey eye look, χρησιμοποίησε ένα καλό primer. Θα διασφαλίσει την σταθερότητα του μακιγιάζ παραπάνω απο την συνηθισμένη ώρα. Έτσι, αν κάνεις ένα smoky λουκ στη διάρκεια της ημέρας, αυτό θα είναι ακόμα εκεί την νύχτα και θα φαίνεται ακόμα τέλειο!

Χρησιμοποίησε concealer


Κάτω από τα μάτια σου, χρησιμοποίησε το concealer σου καθημερινά για να κρύψεις τους μαύρους κύκλους και να “στρώσεις” τον τόνο του δέρματός σου. Αυτό που θέλεις να παρατηρήσουν όλοι είναι τα υπέροχα smoky μάτια σου, και όχι τους μαύρους κύκλους κάτω από αυτά, οπότε χρησιμοποίσε ένα concealer πριν ξεκινήσεις.

Γράμμωσε τα μάτια σου 


Τώρα τα σχετικά με το μακιγιάζ! Το πρώτο βήμα είναι να ευθυγραμμίσεις τα μάτια σου με ένα σκούρο μολύβι-επένδυση. Και πάλι για τα μπλε μάτια δοκίμασε κάτι με πινελιές χρυσού. Για τα πράσινα μάτια, δοκιμάστε κάτι με μια βαθιά, πλούσια απόχρωση του μωβ. Εφάρμοσε το όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων σου γίνεται στο κινητό βλέφαρο, και μουτζούρωσε το με προσοχή. Μπορείς να προσθέις χρώμα και στο εσωτερικό μέρος του ματιού για να προσθέσεις επιπλέον δράμα!

Εφάρμοσε την σκιά


Τώρα ήρθε η ώρα για τη σκιά. Χρησιμοποιήστε μια σκούρα απόχρωση στο πάνω μέρος και κάλυψε ολόκληρο το κινητό βλέφαρό σου, σε όλο το μήκος απο το εσωτερικό (που βρίσκεται κοντά στη μύτη σου) μέχρι το εξωτερικό μέρος (υπό γωνία σε μια γραμμή για να συναντηθεί με τα φρύδια σου). Και πάλι, εφάρμοσε το με απαλές κινήσεις. Τώρα χρησιμοποίησε μία πιο ανοιχτή απόχρωση για να τονίσεις ένα σημείο στο κέντρο του βλέφαρού σου, και βούρτσισέ το απαλά κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων σου. Για περισσότερο δράμα, πρόσθεσε την πιο σκούρα σκιά κατά μήκος των κάτω βλεφαρίδων σου, επίσης, με πολύ ελφριές κινήσεις.

Οι στρώσεις είναι το κλειδί


Κατά την εφαρμογή της σκιάς, είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν στρώματα, αντί να βάψεις ένα παχύ μονοκόμματο στρώμα. Το ελαφρύ στρώμα θα δώσει ένταση και βάθος στο βλέμμα των ματιών σου, και δεν θα φαίνεται φτηνό ή βιαστικό. Επίσης, η προσθήκη λίγου λευκού έως την άκρη του ματιού μπορεί πραγματικά να σε κάνει να φαίνεσαι σε εγρήγορση και ξύπνια!

Άπλωσε τη μάσκαρα


Στη συνέχεια, άπλωσε δύο ή τρεις στρώσεις μάσκαρας, είτε μαύρης ή καφέ-μαύρης, ανάλογα με την παλέτα των μολυβιών και των σκιών που έχεις χρησιμοποιήσει. Θυμήσου οτι δεν θέλεις τα στρώματα να ξεραθούν γιατί θα φαίνονται υπερβολικά πολύ συμπαγή και θα καταλήξεις με αραχνο-βλεφαρίδες.

Καθάρισε


Μόλις τελειώσεις με το μολύβι, τη σκιά και τη μάσκαρα χρησιμοποίησε καθαρές μπατονέτες για να αφαιρέσεις οποιαδήποτε τυχαία κηλίδα ή κηλίδες στο πρόσωπό σου … θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα! Εάν είναι απαραίτητο, πρόσθεσε λίγο περισσότερο concealer. Θυμήσου οτι θέλεις τα μάτια σου να κλέψουν την παράσταση, και όχι το μακιγιάζ που έχει απομείνει στα μάγουλά σου!

Απέφυγε το υπερβολικό δράμα


Μόλις τελειώσεις με τα smoky μάτια σου, το πρόσωπό σου έχει σχεδόν τελειώσει. Απέφυγε την υπερβολική χρήση ρουζ ή bronzer, και μείνε μακριά από έντονα χείλη. Επέλεξε κάτι πιο συγκρατημένο, όπως nude χείλη ή ένα απαλό ροζ γυαλιστερό … δεν θέλεις κάτι να αποσπά την προσοχή από τα πανέμορφα smoky μάτια σου!