Σύγκριση μεταξύ ακριβής και φθηνής διαφήμισης στο internet

sygkrisi-metaxy-akrivis-kai-fthinis-diafimisis-sto-internet


Ο επιχειρηματικός κόσμος επιλέγει κατά κόρον τις μεθόδους διαφήμισης στο internet, διότι είναι ο πιο φθηνός και αποδοτικός τρόπος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αντίστοιχες πρακτικές. Εάν έχεις μια δική σου επιχείρηση, θα πρέπει να αποφασίσεις ποια μέθοδος διαφήμισης στο internet λειτουργεί για εσένα. Αλήθεια, τι θα διάλεγες αν βρισκόσουν μεταξύ της πληρωμένης ή της φθηνής διαφήμισης στο internet; Κάποιοι θα επέλεγαν αμέσως την ακριβή διαφήμιση, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι οι φθηνές μέθοδοι διαφήμισης στο Internet έχουν επίσης μεγάλα οφέλη. Παρακάτω γίνεται μια σύγκριση μεταξύ της ακριβής και της φθηνής διαφήμισης στο internet. 

Η Ακριβή Διαφήμιση

1. Pop-ups. Δεν είναι μόνο ακριβός τρόπος διαφήμισης, αλλά και πολύ ενοχλητικός στους επισκέπτες οι οποίοι κλείνουν τα αναδυόμενα παράθυρα χωρίς καν να μπουν στον κόπο να δουν περί τινός πρόκειται. Τα pop-ups είναι μία μέθοδος διαφήμισης internet που μπορείς να αποφύγεις. Τα fly ads είναι παράγωγα των pop-ups τα οποία είναι επίσης εξίσου ενοχλητικά στους επισκέπτες. 

2. Podcasts. Ότι είναι το broadcast στη τηλεόραση είναι το pod cast στο διαδίκτυο. Είναι μια εξελιγμένη μέθοδος διαφήμισης στο internet που μπορεί να αυξήσει κατά κάποιο τρόπο τον προϋπολογισμό σου. Αλλά εάν σκέπτεσαι τα αποτελέσματα, το pod casting αξίζει τα χρήματα. 

3. Pay per click διαφήμιση (PPC). Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος; Όταν κάποιος πληκτρολογεί μια λέξη-κλειδί που σχετίζεται με το site σου, τότε η διεύθυνση URL εμφανίζεται αυτόματα στην πρώτη σελίδα με τα καλύτερα αποτελέσματα. Ένα πάγιο ποσό για τη μηχανή αναζήτησης επιτρέπει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Ακριβό; Ναι. Αλλά εάν μιλάμε όμως για μηχανές αναζήτησης όπως είναι η Google και η Yahoo, τότε δεν χρειάζεται καν δεύτερη σκέψη. 

Η Φθηνή Διαφήμιση

1. Blogging Είναι μια δημοφιλής μέθοδος διαφήμισης στο Internet, οπότε δεν έχεις να φοβηθείς ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να κάνεις εγγραφή σε ένα λογαριασμό blogging, να κάνεις post και είναι έτοιμο! Δεν χρειάζεται καν να πληρώσεις! 

2. Καταχώρηση ιστοσελίδας σε όχι και τόσο μεγάλες μηχανές αναζήτησης Αυτή η μέθοδος είναι φθηνή και αξιόπιστη. Αν έχετε καταχωρήσει το site σας σε μικρότερου μεγέθους μηχανές αναζήτησης, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες για μεγαλύτερα αποτελέσματα. Να θυμάστε ότι οι κολοσσιαίες μηχανές αναζήτησης μπορούν να παραβλέψουν το site σου εύκολα. Έτσι, αυτή η μέθοδος διαφήμισης μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσένα. 

3. Link building Αυτή η μέθοδος δεν είναι μόνο φτηνή ... είναι ουσιαστικά δωρεάν! Άφησε κάποιον να κάνει text link το site σου και ανταπέδωσε του βάζοντας το δικό του text link στην ιστοσελίδα του. Φτηνό vs Ακριβό. Αυτό είναι πάντα το ερώτημα που θέτουμε στον εαυτό μας κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε κάτι. Στον τομέα της διαφήμισης στο internet, απλά πρέπει να καταλάβεις τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του site σου. Ακολούθησε όποια μέθοδο θέλεις εφόσον υπάρχουν αποτελέσματ