Δεν έχεις χρόνο για άλλο πόνο

den-echeis-chrono-gia-allo-pono


Είμαι 30 ετών και δυστυχισμένη. Εδώ και οκτώ χρόνια έχω ένα δεσμό. Στην αρχή και οι δυο σπουδάζαμε σε διαφορετικές πόλεις κι όποτε βρισκόμασταν, όλα ήταν μια χαρά. Μετά ήρθε το στρατιωτικό και το άγχος της επαγγελματικής αποκατάστασης. Από το 1999 έχουμε χωρίσει δύο φορές για πολλούς μήνες και η επανασύνδεση έγινε με δική του πρωτοβουλία. Εγώ τότε ένιωθα ερωτευμένη, τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αισθάνομαι ότι πνίγομαι, η σκέψη του έρωτα με αυτόν τον άνθρωπο μου προκαλεί βαρεμάρα και αηδία. Κατά βάθος παρακαλώ να μου πει να χωρίσουμε. Καταλαβαίνω πόσο με αγαπάει και φοβάμαι να του πω τι συμβαίνει. Αλλά φοβάμαι και τη μοναξιά. Δεν μπορώ όμως να ζω άλλο στη μιζέρια...

 

Με έναν άνθρωπο μένεις μαζί από αγάπη κι όχι από υποχρέωση. Ειδικά αν αυτός σε αγαπά πολύ, σωστό είναι να μην τον κοροϊδεύεις με υπεκφυγές, παρασύροντάς τον να κάνει όνειρα για το κοινό σας μέλλον. Πάνω απ' όλα βέβαια το χρωστάς στον εαυτό σου να είσαι ευτυχισμένη και χαρούμενη. Μένεις με έναν άντρα γιατί νιώθεις καλά μαζί του, νιώθεις ο εαυτός σου, νιώθεις ότι μπορείς να πας παραπέρα στη ζωή σου. 


Αν βαλτώνεις, αν υποκρίνεσαι, αν πλήττεις και μιζεριάζεις, δεν έχει νόημα να διατηρείς τη σχέση. Έπειτα να ξέρεις ότι η ερωτική επαφή είναι η πεμπτουσία ενός δεσμού. Υπάρχει βέβαια σεξ χωρίς σχέση, αλλά σχέση χωρίς σεξ δε νοείται. Και στην περίπτωσή σου είναι φανερό ότι το ερωτικό σού έχει τελειώσει. Άργησες βέβαια λίγο να το καταλάβεις γιατί η απόσταση, λόγω σπουδών και στρατιωτικού, σας αποφόρτιζε και έκανε τα μικρά διαστήματα που περνούσατε μαζί να στάζουν μέλι. 


Τώρα όμως που ζείτε την πραγματική ζωή, εσύ νιώθεις εγκλωβισμένη σε μια επιλογή που έκανες πριν από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Ήρθε ο καιρός να κάνεις το επόμενο βήμα. Αφού τώρα αντέχεις τη μοναξιά μέσα στη σχέση, η μοναξιά εκεί έξω να μη σε τρομάζει καθόλου. Όχι πως δε θα σου λείψει κάποια στιγμή η τρυφερότητα και η συντροφιά του αγοριού αυτού. Αλλά τον άντρα πρέπει να τον θέλεις για πολύ περισσότερα, για να μένεις μαζί του. Έναν ώμο να ακουμπήσεις μπορεί να σου προσφέρει και κάποιος φίλος. 


Ερωτική λαχτάρα και ικανοποίηση μόνο ένας σύντροφος που επιθυμείς πραγματικά μπορεί να σου δώσει. Μη νομίζεις ότι τα χρόνια που πέρασες με το αγόρι σου πήγαν χαμένα. Σε μεγάλωσαν και σε ωρίμασαν, ώστε να μπορείς να μεταφράζεις σωστά αυτά που νιώθεις και να λειτουργείς ανάλογα με τις ανάγκες σου. Έτσι θα μπορέσεις να βρεις μια μέρα το ταίρι σου και να είσαι ευτυχισμένη. Αν θα ’ναι αργά ή γρήγορα δεν ξέρουμε να σου πούμε. Σίγουρα όμως θα είναι καλύτερα και πιο αληθινά.