Μην ακούς τη δίψα σου

min-akous-ti-dipsa-sou


Είμαι 22 ετών και αρραβωνιασμένη εδώ και δυο χρόνια. Πριν από λίγο καιρό γνώρισα ένα αγόρι λίγα χρόνια μικρότερό μου κι από τότε συμπεριφέρομαι κι εγώ σαν δεκαπεντάχρονη. Πηγαίνω στα μέρη όπου συχνάζει, τον παρακολουθώ και του στέλνω μηνύματα στο κινητό. Αυτός δεν κάνει τίποτα για να με πλησιάσει, γιατί φοβάται τον αρραβωνιαστικό μου. Εγώ όμως θέλω οπωσδήποτε να γίνει κάτι μεταξύ μας. O σύντροφός μου λείπει όλη μέρα στη δουλειά και δεν έχει καταλάβει τίποτα. Πρέπει να κορέσω τη δίψα μου γι' αυτό τον παράνομο έρωτα;


Ποιος ο λόγος να αρραβωνιαστείς από τα 20 χρόνια σου; Προφανώς βρέθηκες με τη βέρα στο αριστερό χέρι χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις. Μάλλον είναι οι αντιλήψεις των γονιών σου που σε οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση, για να μην πούμε ότι σου διάλεξαν και το γαμπρό. Αυτοί οι μακροχρόνιοι αρραβώνες σε μικρή ηλικία πολύ μας ενοχλούν. Γιατί ποιος ο λόγος να αρραβωνιαστεί μια κοπέλα σε τόσο νεαρή ηλικία στην εποχή μας; Αν θέλει να βγει με κάποιον, είναι ελεύθερη. 


Αυτή η μεσοβέζικη κατάσταση, που παλιότερα όντως εξυπηρετούσε κάποιες κοινωνικές συμβάσεις, οι οποίες πλέον δεν υφίστανται, σήμερα δεν έχει κανένα νόημα. Ντροπή δεν είναι να βγεις με έναν άντρα που σου αρέσει, αλλά το να δεσμεύσεις τα νιάτα σου. Ντροπή είναι να ξημεροβραδιάζεσαι μόνη στο σπίτι περιμένοντας τον αρραβωνιαστικό σου να γυρίσει. Κάπως έτσι, για να ξεπεράσεις την ανία σου, άρχισες να φτιάχνεις ιστορίες έρωτα με τον πρώτο τυχόντα. Γιατί, τι θα μπορούσε να σου προσφέρει ένα παιδί που ακόμα πηγαίνει σχολείο και που δεν τολμά ούτε να σε πλησιάσει, επειδή φοβάται το νόμιμο σύντροφό σου; Ξέχνα τον λοιπόν και, πάνω απ' όλα, ξέχνα τον αρραβωνιαστικό σου. 


Αφού από τώρα σκέφτεσαι να τον απατήσεις, και μάλιστα με κάποιον που ούτε καν σε φλερτάρει, καλύτερα να τον αφήσεις και να προχωρήσεις τη ζωή σου. Να αποκτήσεις εμπειρίες, να βγεις, να διασκεδάσεις και όχι να κάθεσαι στο σπίτι και να φαντασιώνεσαι περιπέτειες με αγοράκια που δε σου δίνουν σημασία. Αν μένεις κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού, όχι μόνο θα έχεις κάθε μέρα ραντεβού με την πλήξη, αλλά δε θα μπορέσεις ποτέ να ξεφύγεις από αυτόν το φαύλο κύκλο της απραξίας και των περίεργων σκέψεων που γεννάει. 


Ασχολήσου λίγο με τον εαυτό σου, είσαι ακόμα πολύ νέα για να μένεις αδρανής. Καλλιεργήσου, σπούδασε, μάθε, γνώρισε. Ταξίδεψε αν μπορείς, βρες μια δουλειά, αξιοποίησε τις ικανότητές σου και άφησε αυτή τη σχέση, που είναι φανερό ότι δε σε καλύπτει. Γύρω σου υπάρχουν ένα σωρό αγόρια, φλέρταρε και άσε να σε φλερτάρουν. Κάνε τις τρέλες σου, κάνε τα λάθη σου και πήγαινε παρακάτω. Επιτέλους, ζήσε.