Θα τολμούσες να κάνεις ροζ τα μαλλιά σου;

tha-tolmouses-na-kaneis-roz-ta-mallia-sou


Άρθρο της Ανδριάνας Λυγερού.


Αυτή τη στιγμή, γράφω για ένα μεγάλο καημό μου.


Τα ροζ μαλλιά.


Ένα απωθημένο ζωής, που η μοίρα το έκανε να γίνει trend αυτή τη σεζόν και όχι καμιά δεκαριά χρόνια νωρίτερα που είχε σφηνώσει στο μυαλό μου και δεν έλεγε να βγει.


Από την άλλη, πάλι, σκέφτομαι πως γιατί να μην το τολμήσω τώρα; Όλα τα χρόνια της ζωής μου έχω συναντήσει τα πιο κακόγουστα ξανθά και πλατινέ μαλλιά, το ροζ θα με πειράξει; Εξάλλου, η Hellen Mirren που έχει σχεδόν τα διπλάσια χρόνια μου και έβαψε τα μαλλιά της ροζ, είναι πιο τολμηρή από μένα; 


Ροζ σε όλο το μήκος

Έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είσαι πολύ τρελή για να κάνεις μια τόσο θεαματική αλλαγή στα μαλλιά σου. Η αλήθεια είναι, ότι πρέπει να έχεις ένα ιδιαίτερο στιλ για να μπορείς να το υποστηρίξεις. Δεν σου λέω να είσαι ντε και καλά hipster αλλά να μην είσαι και κοριτσάκι με μπαλαρίνες, crochet καλσόν και floral μπαντάνα. Τα ροζ μαλλιά χρειάζονται κάτι πιο εναλλακτικό, κάτι πιο έντονο και δυνατό. Είτε αυτό είναι μια ρετρό φιλοσοφία όπως στην περίπτωση της Kate Perry είτε ένας ροκ προσανατολισμός όπως στη περίπτωση της Demi Lovato. 


Ροζ ανταύγειες


Θα μπορούσα να πω «σιγά τον πολυέλαιο», αλλά δεν το λέω γιατί δεν θέλω να πουλήσω εξυπνάδα. Απλά, οι ροζ ανταύγειες είναι, όπως και να το κάνουμε, ένα ημίμετρο. Βέβαια, είναι ό,τι πρέπει για μια γυναίκα που θέλει κάπου να ξεσπάσει την καταπίεση που νιώθει ή για κάποια άλλη που θα ήθελε πάρα πολύ να κάνει όλα τα μαλλιά της ροζ αλλά οι εργασία της και τα κολλημένα μυαλά που κυκλοφορούν δεν της το επιτρέπουν. Οι ροζ ανταύγειες, πάντως, φαίνονται καλύτερα σε καστανά μαλλιά γιατί κάνουν πιο έντονο contrast. 


Ombre Highlights


Γιατί τα μαλλιά να ανοίγουν προς τα κάτω στους πιο ανοιχτούς τόνους της ρίζας και να μην αρχίζουν να μεταμορφώνονται σιγά- σιγά σε ένα υπέροχο, τρυφερό ροζ; Η τεχνική που αγάπησαν οι γυναίκες που ήθελαν κάτι διαφορετικό από τις ανταύγειες και τη βαφή μπορεί να γίνει και με ροζ χρώμα. Το αποτέλεσμα, μάλιστα, είναι άκρως γοητευτικό. Αρκεί να πετύχετε καλό colorist που θα βρει ποιο ακριβώς ροζ ταιριάζει στο χρώμα της ρίζας σας. 


Dip- dye


Το αποτέλεσμα μοιάζει με αυτό των ombre αλλά είναι πιο έντονο και πιο οριοθετημένο. Ενώ, δηλαδή, στα ombre το χρώμα αρχίζει να ντεγκραντάρει σιγά- σιγά, στο dip- dye η μετάβαση είναι πιο απότομη και από τη απόχρωση της βάσης βρίσκεσαι, ξαφνικά, στο έντονο ροζ. Ουσιαστικά είναι σα να έχεις βουτήξει τα μαλλιά σου σε ένα κουβά με ροζ χρώμα. Ένα εκκεντρικό στιλ για γυναίκες που τους αρέσουν οι ακρότητες.


Προσωπικά, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την πιθανότητα του ροζ στα μαλλιά μου. Αυτό που περισσότερο με προκαλεί είναι ότι η μόδα δεν το αντιμετωπίζει σαν το ροζ της Barbie αλλά σαν ένα τρόπο να εκφράσεις την διαφοροποίηση σου. Κάτι σαν μια επανάσταση με το γάντι. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα χρώματα που διεκδικούν τη προσοχή σου όπως το μπλε. Αλλά, για μας τα κοριτσάκια το ροζ ήταν ανέκαθεν το χρώμα μας.


Γιατί να το αλλάξουμε τώρα;