Οι ένοικοι της πολυκατοικίας καταστρώνουν σχέδιο

oi-enoikoi-tis-polykatoikias-katastronoun-schedio

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας καταστρώνουν σχέδιο για το πώς θα βάλουν λουκέτο στο γραφείο κηδειών.


Ένα γραφείο τελετών σκορπά τον πανικό στους ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι θα κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους για να το κλείσουν άρον άρον. Ο Θανάσης (Παύλος Χαϊκάλης), ως διαχειριστής, αναλαμβάνει να συντονίσει τις προσπάθειες των γειτόνων του και βάζει σ' εφαρμογή το σχέδιό του για την απομάκρυνση αυτής της ιδιότυπης επιχείρησης. Τελικά, το γραφείο τελετών θα κλείσει λόγω πτώχευσης, έχοντας όμως ήδη προλάβει να προκαλέσει υπαρξιακή κρίση στη Λουκία (Βάσω Λασκαράκη), η οποία παρατάει τη δουλειά της και φεύγει για ταξιδάκι αναψυχής. Κατά τα άλλα, η Μαργαρίτα (Νικολέτα Βλαβιανού) έχει αρχίσει να «τρίβεται» στον Θανάση προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας αλυσίδας γυναικείων ρούχων σε δικά της σχέδια.

Προσεχώς... νέοι μπελάδες

Οι περιπέτειες δεν σταματούν ποτέ στην πολυκατοικία... δηλαδή σε δουλειά να βρισκόμαστε. Έτσι, λοιπόν, ο Μανώλης (Δημήτρης Κουρούμπαλης) εισάγεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από μια κρίση σκωληκοειδίτιδας και επειδή οι δουλειές δεν πρέπει να μένουν πίσω, έρχεται να τον αντικαταστήσει προσωρινά ένας κομψός πενηντάρης, ο οποίος σαγηνεύει τις τρεις ώριμες κυρίες του κτιρίου. Μάλιστα, δεν διστάζουν να έρθουν και σε σύγκρουση μεταξύ τους για το ποια θα κερδίσει την προτίμησή του, ξεχνώντας τη φιλία τους. Ο ίδιος ήδη κατάφερε να γίνει τόσο συμπαθής, που όταν ο Μανώλης γίνεται καλά και επιστρέφει, η πλειοψηφία των ενοίκων θέλει να κρατήσει τον καινούργιο. Αυτό αναγκάζει την Ελένη (Βασιλική Ανδρούτσου) να σκεφτεί ένα πρωτότυπο κόλπο...

...κι άλλοι μπελάδες

Τα δικά του προβλήματα έχει και ο Χρήστος (Νίκος Πουρσανίδης), ο οποίος βρίσκει στο συρτάρι του Μάρκου (Χάρης Ασημακόπουλος) ένα περιοδικό αισθησιακού περιεχομένου. ­Εκείνος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέει δήθεν ότι ανήκει στον Αποστόλη (Χριστόδουλος Στυλιανού). Έλα όμως που ο Αποστόλης προκειμένου να τον καλύψει, ζητά ανταλλάγματα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να περιπλακεί ακόμα περισσότερο. Θυμάστε που λέγαμε παραπάνω ότι η Λουκία έφυγε ταξιδάκι αναψυχής; Ε, λοιπόν, ακόμη δεν επέστρεψε και αυτό δημιουργεί υποψίες στον Τάκη (Γιάννης Τσιμιτσέλης), στου οποίου το σπίτι «εγκαταστάθηκε» η Ναταλί (Δέσποινα Μπουγατιώτη) και τον προκαλεί διαρκώς.

Bάσω Λασκαράκη

Θα ξεπεραστούν οι κρίσεις που περνάει η Λουκία με το σύντροφό της τον Τάκη;

Σταδιακά ξεπερνιούνται. Μπορεί να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους, αλλά ξεπερνιούνται.

Τι είναι αυτό που δεν αντέχει η Λουκία στη συγκατοίκησή της με τον Τάκη;

Δεν αντέχει το γεγονός ότι αυτός είναι ακόμη παιδί και θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως άντρας.

Ως Βάσω έχεις ανάλογες αντοχές με τη Λουκία στην προσωπική ζωή σου; 

Σίγουρα έχω λιγότερες αντοχές απ' τη Λουκία, όμως όταν είσαι ερωτευμένος, αντέχεις πολλά.

Η Λουκία φεύγει για Τουρκία και αργεί να επιστρέψει, κάτι που αναστατώνει τον Τάκη. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο Τάκης είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και ισχυρίζεται ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και μόνος του. Έτσι, η Λουκία σκόπιμα τον αφήνει να της το αποδείξει. Βέβαια θέλει να ξεσκάσει για να διαπιστώσει αν και η ίδια μπορεί μόνη της.

Πώς είναι το κλίμα πίσω απ' τις κάμερες;

Είναι όλα μια χαρά. Περνάμε πολύ όμορφα. Εσύ ζεις σε πολυκατοικία; Ναι, αλλά επειδή είμαι καινούργια, δεν γνωρίζω ακόμη καλά τους ενοίκους για να καταλάβω αν μεταξύ τους συμβαίνουν καταστάσεις ανάλογες μ' αυτές της σειράς.