Xαριτωμένα ζωάκια που είναι λίγο επικίνδυνα

xaritomena-zoakia-pou-einai-ligo-epikinduna

Λατρεύεις τα μικρά γλυκά ζωάκια! Παλιότερα αγόραζες πάνινα κουκλάκια, τώρα το έκοψες για να μην σε αποκαλέσει κανείς  “αδερφή” αν και στην περίπτωση που είσαι κοπέλα δικαιολογείσαι κάπως — εξάλλου ο τυπάς που ήρθε στο δωμάτιό σου, ήρθε για αυτό που έχεις ανάμεσα στα πόδια σου, παραδέξου το επιτέλους δεν τον γοήτευσαν οι υπέροχες βλεφαρίδες σου, ούτε τα καταπληκτικά νύχια σου.

Αν μπορούσες πάντως, θα έπιανες όλα τα χαριτωμένα ζωάκια και όπως λέει και η Elmyra Duff θα τα “αγκάλιαζες, θα τα φιλούσες, θα τα χάιδευες, θα τα έσφιγγες“, μέχρι τα καημένα  τα σωθικά τους να βγούν από τον πισινό τους, πνευμόνια και νεφρά!  Μάντεψε τι! Και αυτά θα σου έκαναν το ίδιο, βασικά δεν θα προλάβαινες ούτε να αρθρώσεις τα παραπάνω, προτού βρεθείς νεκρός αν πλησιάσεις κάποια απο τα παρακάτω χαριτωμένα ζωάκια!

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά απο αυτά που άνετα “σε έχουν”, άμα λάχει θα τραβούσαν το θλιβερό σου κουφάρι στην φωλιά τους να παίξουν και τα μικρά τους μαζί σου (κάτι το αντίστοιχο με το να έχεις εσύ πάνινα κουκλάκια).

Πλατύποδας


Πλατύποδας ή ορνιθόρυγχος (Επιστημονική ονομασία: Platypus, Ornithorhynchus anatinus) Ένα γλυκούλικο κράμα κάστορα και πάπιας, ο Donald Duck των ονείρων σου! Ένα πλάσμα που κάνει τους βιολόγους να σκίζουν τα πτυχία τους διότι είναι μια ανωμαλία και μισή: είναι θηλαστικό -ναί, σαν εσένα, του αρέσει ο βύζος- γεννάει όμως αβγά! Εκτός αυτού, είναι απο τα λίγα ζώα που μπορούν να εντοπίσουν την λεία τους ανιχνεύοντας το ηλεκτρικό πεδίο που παράγει κάθε ζωντανός οργανισμός.

Ο Πλατύποδας, ένα ημι-υδρόβιο ζώο το οποίο μπορείς να το βρείς στην Αυστραλία και ανυπομονεί να σε γνωρίσει a la “Πλατύπους Μόνος Ψάχνει“, χωρίς περιστροφές και ενδοιασμούς.

Η πρώτη γνωριμία σας θα υπάρξει ρομαντικότατη, love at first hug,και είναι σίγουρο ότι θα σου μείνει αξέχαστη: αυτό το ζώο είναι εξοπλισμένο με ένα “αγκάθι” στον αγκώνα του που περιέχει μια πρωτείνη-δηλητήριο που υπάρχει μόνο στον πλάτυπο. Δευτερόλεπτα μετά την εγκάρδια αγκαλιά σας, τα μέρη που σε αγκύλωσε θα αρχίσουν να πρήζονται και θα πέσεις κάτω απο τον πόνο, κάτι σαν γενικευμένη αλλεργία. Όχι, δεν τελειώνει με το να μπλεδιάζεις προσπαθώντας να πάρεις ανάσα — δεν θα σου κάνει την χάρη, δεν είσαι τόσο τυχερός φίλε μου! Θα επιζήσεις και για βδομάδες ή και μήνες υποφέροντας απο υπεραλγησία: το παραμικρό άγγιγμα πάνω σου θα το νιώθεις σαν τρομερό πόνο, ένα ενθύμιο που θα σου θυμίζει την εγκάρδια αγκαλιά σου με τον πλάτυπο!

Δελφίνι


Δελφίνι (Γένος Tursiops): Όχι, δεν χαμογελάει, είναι απο τα ψυχοφάρμακα έτσι. Ας κάνουμε και λίγο πλάκα έτσι για να μας φύγει ο καημός.

Με IQ μεγαλύτερο απο το δικό σου (ιδίως αν μας βρήκες μέσω facebook), με βάρος 150-650 κιλά, μήκος έως 4 μέτρα και ταχύτητες που φτάνουν τα 56 χιλιόμετρα την ώρα και δέρμα που θυμίζει το kinky φόρεμα απο βινύλιο χοντρογκοθικούς απο το Dark Sun, είναι σίγουρα το ζώο που δεν θές να θυμώσεις!

Είναι απο τα λίγα ζώα που μπορούν να στείλουν έναν καρχαρία αδιάβαστο, χτυπώντας τον απανωτά με τα ρύγχη τους μέχρι να βγάλει τον σολομό που τον ταίζε η μάνα του! Εκτός αυτού έχουν πολύ… υγιή σεξουαλική όρεξη και αν δεν το πρόσεξες ήδη δεν φοράνε ρούχα: με λίγα λόγια γαμάνε και δέρνουν σαν τον Ηρακλή.

Έχουν αναφερθεί εκτός απο επιθέσεις σε ανθρώπους και βιασμοί (εξάλλου τα δελφίνια είναι γνωστό ότι… παρενοχλούν σεξουαλικά και άλλα είδη, λόγω αυτού υπάρχουν πολλά υβρίδια δελφινιών). Κολύμπα να σωθείς φιλαράκο, προτού τα οπίσθιά σου πάρουν φωτιά!

Χιμπατζής 


Χιμπατζής (Επιστημονική ονομασία: Pan troglodytes) Tους έχεις δεί σε τσίρκο και ζωολογικό κήπο, γλυκούληδες, πιο πολύ απο τον Φιλλιπίδη, μπορούν να πιουν μπύρα, να καπνίσουν, να μιμηθούν απλά κολπάκια που βλέπουν απο άλλους και γενικά να κάνουν τους πάντες να γελάνε. Είναι λογικό λοιπόν να τους μπερδεύεις με τους φίλους σου, η μόνη διαφορά είναι το τζέλ στα μαλλιά και η μπόλικη τρίχα, αν και αυτό το τελευταίο παίζει.

Με ύψος 1.7 μέτρα και 70 κιλά μάξιμουμ βάρος -εκτός αν είναι αλκοόλας- είναι μίση ορεξιά μπροστά σου. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι ο χιμπατζής παρά το μικρό του μέγεθος έχει αρκετή δύναμη για να σκίσει το τοπικό μπιλντέρι της γειτονιάς σου στα δύο, ασχέτως πόσες πρωτεΐνες τρώει και πόσα ψαγμένα -εχμ- “συμπληρώματα διατροφής” παίρνει.

Η επίθεση του; Απλή και αποτελεσματική: σου ξεριζώνει τα χέρια με την ίδια ευκολία που βγάζεις την ζελατίνα απο το πακέτο με τα τσιγάρα σου και ορμάει με το δόντι στην ομορφόφατσά σου που περνάς ώρες μπροστά στον καθρέφτη να τις σκάσεις τα μπιμπίκια για να είναι σένια. Αν είσαι αγοράκι, έχεις extra bonus πόνους: δεν σε αφήνει ο μάγκας τόσο εύκολα, παίρνει για σουβενίρ τα αρχίδια σου! Ω Ναί, γούστα! Πέραν όλων αυτών, κάτι έτσι για να νιώσεις λίγο όμορφα, ο πόλεμος δεν είναι… ανθρώπινο χαρακτηριστικό: τα παραπάνω τα κάνουν οι χιμπατζήδες σε άλλους χιμπατζήδες που βρίσκουν εκτός της περιοχής τους, χωρίς πρόκληση απο τον έτερο χιμπατζή ή ανταγωνισμού για τροφή και ταίρι, έτσι για να του σπάσουν τον τσαμπουκά. Τα έχουν κάνει όμως και σε ανθρώπους.

Sloth


Sloth (Επιστημονική ονομασία: Bradypus variegatus. Κατηγορία: Θηλαστικά): Είναι φάτσα λέμε! Μαλλιαρός, με μόνιμο χαμόγελο (θυμήσου τα δελφίνια!), θυμίζει δημόσιο υπάλληλο: μέχρι να σηκώσει το ένα πόδι, το άλλο έχει πάθει γάγγραινα και εν τω μεταξύ έχει περάσει και η οικονομική κρίση!

Είναι το ζώο που έχει γεννηθεί βαρεμένο, ώρες ώρες μου θυμίζει τον μέσο αναγνώστη του Enthallagi.org, δεν κουνιέται ρούπι παρα μόνο αν υπάρξει ανάγκη ή αν κάποιος το κυνηγήσει με καραμπίνα! Είναι το ζώο που θα μπορούσες να του παίζεις σφαλιάρες όλη μέρα για να εκτονώνεσαι που δεν σου σηκώνεται, αν φυσικά δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια: τα τεράστια νύχια του.

Εδώ αρκεί να πω πως οι μόνοι φυσικοί εχθροί του είναι οι Ιαγουάροι και κάποια είδη ζόρικων αετών, με τους οποίους ουσιαστικά μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάνε του αγκαλίτσα, και θα σου κάνει με τα νύχια του εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, στο καρφίιιι χωρίς αναισθητικό! Καθώς θα προσπαθείς να μαζέψεις τα άντερά σου απο το πάτωμα, ο γλυκούλης Sloth βασανιστικά αργά θα συυυυυυυυυρθείιιιιιι να σκαρφαλώσει στο επόμενο δέντρο που βρίσκεται ένα μέτρο μακριά του.

Μετά απο 5 ώρες, όταν θα έχει μόλις αρχίσει να ανεβαίνει το δέντρο δηλαδή, θα έχεις ξεψυχήσει καθώς τουρίστες θα  τραβάνε τον σλόθι φωτογραφίες για να δείξουν στους συγγενείς τους τι γλυκούλης που είναι!

Θαλλάσιος ίππος


Θαλλάσιος ίππος (Επιστημονική ονομασία: Walrus, Odobenus rosmarus) Όχι, απλά κοίτα τον! Αλλά θαύμασε τον με περιέργεια!

Ποτέ δεν μπορούσες να φανταστείς ότι ο Μαμαλάκης θα μπορούσε να είναι τόσο επικίνδυνα απειλητικός! Μη μασάς, φταίει που είσαι βλάκας, όταν λέει πως “θα σε βγάλει κιμά να σε κάνει κεφτέδες” δεν μιλάει Σαλονικιότικα, το εννοεί.

Μπορεί να μην σε περνάει πολύ στα κιλά (όχι ο Μαμαλάκης, το γουολράσι λέμε), γύρω στα 75 οι πιο χοντρούληδες,  έχει όμως χαυλιόδοντες που φτάνουν το ένα μέτρο, ικανοί να πάρουν εκδίκηση για όσες φώκιες άφησαν το τελευταιο τους “yelp yelp” προτού ροπαλιαστούν μέχρι θανάτου.

Δεν κινείται πολύ γρήγορα, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: τρέξε όσο θές, που θα πάς μέσα στο απέραντο λευκό της Αρκτικής; Γνωρίζει πως κάπου, κάπως, θα γλιστρήσεις και τότε αυτός θα είναι εκεί απο πάνω σου, όπως εκείνη την φορά που σου γλύστρισε το σαπούνι στα ντούζ του γυμναστηρίου.

Μόνο που αυτήν την φορά θα έχει λιγότερο σπέρμα και περισσότερο αίμα.

Θαλάσσιο σαλιγκάρι


Θαλάσσιο σαλιγκάρι (Γένος Conus): Παρά την οικονομική κρίση και τα θύματα στην Mafrin Bank -που όλες οι πολιτικές παρατάξεις αρνούνται να αναλάβουν ευθύνη, προβοκάτσια ήταν λέει- εσύ αποφάσισες να την κάνεις για κάπου εξωτικά. Ξέρεις τώρα, καμιά Ταυλάνδη: τρελή νυχτερινή ζωή, εύκολα σφιχτομούνικα γκομενάκια, κοκτέιλ σε σμαραγδένιες παραλιές με ένα σωρό παράξενα βότσαλα! Ώπ, τι είναι αυτό;

Ένα όμορφο, μεγάλο κοχύλι, ότι πρέπει για να πας στην δικιά σου πίσω στην Ελλάδα για να της δείξεις πόσο την σκεφτόσουν όσο ήσουν εκεί! Το μαζεύεις και το βάζεις στο αυτί σου να αφουγκραστείς την θάλλασα, ακριβώς όπως σου έδειξε ο παππούς σου όταν είσουν εφτά προτού το σκάσει με δυο Ρωσίδες πουτάνες να ζήσει με την σύνταξή του σαν βασιλιάς στην Ουκρανία. Ατύχησες, γκάβλα μου! Έπεσες πάνω στο θαλάσιο σαλιγκάρι, ένα όν που φέρει πολλές και ισχυρότατες τοξίνες όπως η κονοτοξίνη. Εκτός αυτού έχει τον υπέρτατο τρόπο να στην φορέσει: μια προβοσκίδα η οποία στην άκρη της έχει ένα αρκετό κοφτερό δόντι. Το καλύτερο είναι πως είναι τόσο εύκαμπτη που μπορεί να σε χτυπήσει απο όπου και αν το πιάσεις!

Το δηλητήριό του; Σε ορισμένα είδη όπως το  Conus geographus είναι …σχετικά ισχυρό : Ονομάζεται “Cigar Snail” διότι όταν σε τσιμπήσει, λίγα πράματα προλαβαίνεις να κάνεις, είναι ένα τσιγάρο δρόμος προς τον θάνατο, φρόντισε λοιπόν να το έχεις γιομιστό με κάτι εξωτικό και όχι τον πορδοκαπνό που καπνίζεις εδώ Ελλάδα. Η επίδραση του δηλητηρίου αρχίζει με έντονο πόνο, πρήξιμο, μούδιασμα ή τρομερή φαγούρα η οποία σιγά-σιγά υποχωρεί και έρχεται η μυική και αναπνευστική παράλυση που θα στην τελική θα σε σκοτώσει.

Εν τω μεταξύ, στην παραλία έχουν μαζευτεί οι αυτόχθονες, τραβάνε φωτογραφίες αγκαλιά με τον μελλοθάνατο -όπως εσύ τραβούσες φωτογραφίες τις προάλλες με την αδερφή ενός απο αυτούς- παίρνουν σειρά να σκυλέψουν το πτώμα σου και οι πιο μερακλήδες παίρνουν σειρά για ένα ξεγυρισμένο teabagging καθώς ξεψυχάς εν μέσω χάχανων. Εχμ, τουλάχιστον ίσως η κοπελιά σου βρεί ρομαντικό το πως πέθανες προσπαθώντας να της φέρεις ένα κοχύλι! Το μόνο άσχημο στην όλη φάση, δεν θα προλάβει να σου πεί πως βγάζει το χαρτζιλίκι της…