Ζήλια, πως επηρεάζει τις σχέσεις και συνδέεται με τα ζώδια

zilia-pos-epireazei-tis-scheseis-kai-syndeetai-me-ta-zodia

Η ζήλια είναι ένα περίεργο μεν, φυσικό δε συναίσθημα που εντοπίζεται σχεδόν σε κάθε άνθρωπο σε τούτο τον μάταιο κόσμο, και αντικειμενικά το έχουμε όλοι περάσει κάποια στιγμή της ζωής μας, άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο. Είναι ένα συναίσθημα που πολλές φορές έχει οδηγήσει σε παράλογες κινήσεις από μέρος διάφορων ανθρώπων οπότε και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τι την προκαλεί.


Δεν θα μείνουμε στο ψυχολογικό επίπεδο μιας και είναι ένα θέμα το οποίο το έχει επιλύσει η επιστήμη της ψυχολογίας σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Θα δούμε όμως πως μπορούμε να καταλάβουμε αν η ζήλια σε ένα άτομο είναι μεγάλη μέσα από τον αστρολογικό χάρτη.

Ο ήλιος στα ζώδια


Ο Ήλιος είναι ένας πλανήτης ο οποίος είναι και ο πιο βασικός για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ως προς το ζώδιο αν υπάρχει ζήλια σε ένα άτομο. Οπωσδήποτε οι άνθρωποι που ζηλεύουν πάρα πολύ είναι όσοι είναι με τον Ήλιο στον Κριό μιας και έχουν μία έμφυτη ζήλια γενικότερα σε πράγματα που τους κάνουν να μην είναι πρώτοι. Ένα ακριβό αυτοκίνητο ακόμη και ένα καλύτερο κινητό από αυτούς μπορεί να τους κάνει πάρα πολύ ζηλιάρηδες και ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς μέχρι να αποδείξουν ότι αυτοί είναι οι πρώτοι.

Οι ταύροι είναι πάρα πολύ ζηλιάρηδες στα αισθηματικά τους ζητήματα. Λόγω της κτητικότητας τους είναι άτομα που με το παραμικρό μπορεί να ζηλέψουν μιας και ο σύντροφος τους είναι τι άλλο από το δικό τους αντικείμενο λατρείας και δεν πρέπει να κανένας άλλος να τους το ακουμπήσει. Οι Ταύροι επειδή είναι ιδιαίτερα κοιλιόδουλοι είναι οι άνθρωποι που μπορεί να ζηλέψουν τι άλλο από το φαγητό του διπλανού.

Οι Δίδυμοι δεν είναι άτομα τα οποία και ζηλεύουν πάρα πολύ είναι πάρα πολύ φιλελεύθεροι άνθρωποι και δεν κοιτούν τους άλλους ανθρώπους. Είναι τα άτομα που δύσκολα θα φερθούν με μικρότητα και πολύ δύσκολα θα καταπιέσουν η θα στραβοκοιτάξουν κάποιους άλλους ανθρώπους.

Οι Καρκίνοι είναι τα ζώδια που δεν θα ζηλέψουν επίσης ιδιαίτερα εύκολα εκτός από ένα άτομο… Τη μαμά τους, σε αυτό το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και δύσκολοι μιας και η μαμά τους είναι μία μεγάλη αγάπη και τους είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτούν ότι μπορεί αυτή η μαμά να αγαπάει κάποιο άλλο πρόσωπο. Αυτή του η ζήλια πολλές φορές ιδιαίτερα στα αγόρια είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένη και στον πατέρα.

Οι Λέοντες είναι οι βασιλιάδες του ζωδιακού και βέβαια είναι βασιλιάδες και στη ζήλια. Είναι τα άτομα που θα ζηλέψουν τα πάντα, από τα ακριβά παπούτσια και ένα φαγητό μέχρι και το ίδιο το ταίρι τους. Οι Λέοντες είναι τόσο ευαίσθητη στο θέμα της ζήλιας που πολλοί πιστεύουν ότι ένας λόγος της επιτυχίας τους είναι βέβαια ότι ζηλεύουν αρχικά άρα και είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Οι Παρθένοι σε είναι αρκετά ζηλόφθονοι. Αντιθέτως είναι άτομα ιδιαίτερα χαλαρά και δεν τους ενδιαφέρει πολύ τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι. Προσπαθούν να κοιτάξουν να είναι αυτοί καλά με τον εαυτό τους και δεν μπαίνουν στα πόδια των άλλων. Σεμνοί τις περισσότερες φορές δεν θα κοιτάξουν με ζήλια ακόμη και τα μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Οι Ζυγοί είναι άτομα ιδιαίτερα καλλιτεχνικά και ευαίσθητα. Παρόλα αυτά δεν είναι άτομα που θα ζηλέψουν ιδιαίτερα. Είναι άτομα που το μόνο που μπορεί να ζηλέψουν λίγο είναι η άνεση που μπορεί να έχουν οι άλλοι άνθρωποι. Είναι τα άτομα που δεν μπορούν με τίποτα να έχουν την άσχημη ζήλια η οποία κάνει κάποιους να είναι ιδιαίτερα κακοί.

Οι Σκορπιοί είναι άτομα ιδιαίτερα ζηλόφθονα με πολλά πράγματα εκεί όμως που έχουν ιδιαίτερες υπερβολές στη συμπεριφορά τους είναι στα αισθηματικά τους ζητήματα. Είναι τόσο ζηλιάρηδες που κάνουν υστερικές μερικές φορές κινήσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται κάποιες φορές κακότροποι.

Οι Τοξότες ζηλεύουν και αυτοί πάρα πολύ και είναι άτομα που θέλουν μονίμως να επεκτείνονται. Αυτό θα τους κάνει να θέλουν πολλές φορές να κάνουν ότι ακριβώς κάνουν και οι άλλοι ενώ είναι και τα άτομα τα οποία πάνω στη ζήλια τους μπορεί να αναλωθούν και στο κουτσομπολιό.

Οι Αιγόκεροι είναι άτομα τα οποία δύσκολα θα ζηλέψουν τους άλλους παρόλα αυτά το μοναδικό που μπορεί να ζηλέψουν είναι τα χρήματα και την οικονομική άνεση χωρίς όμως να μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ξεκάθαρα ζήλια.

Οι Υδροχόοι είναι και αυτοί άνθρωποι που σπανίως θα ζηλέψουν άλλους ανθρώπους και δεν θα πέσουν στην παγίδα να ζηλέψουν κόσμο είναι τα άτομα τα οποία μπορούν να χαρούν περισσότερο από όλα τα άλλα για κάτι καλό που θα συμβεί στο φίλο τους ενώ το να ζηλέψουν το ταίρι τους είναι κάτι που φτάνει πέρα από τα όρια της φαντασίας.

Οι Ιχθείς είναι τα άτομα που θα ζηλέψουν πολύ ιδιαίτερα τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων. Όταν δεν έχουν να λάβουν αγάπη η ερωτικό ενδιαφέρον είναι τα άτομα τα οποία και θα ζηλέψουν τη σχέση ενός φίλος τους σε τέτοιο βαθμό που να θέλουν και να την πάρουν. Είναι τέλος τα άτομα που θα ζηλέψουν κάτι ασήμαντο και μπορεί να το μιμηθούν.

Πέρα όμως από αυτό έχουμε και κάποιες σημαντικές όψεις που επηρεάζουν το κομμάτι της ζήλειας:

Ο Πλούτωνας σε όψη με την Αφροδίτη


Τα άτομα που έχουν τέτοια όψη ιδιαίτερα αν είναι 2ης αρμονική έχουν πολλά προβλήματα ακριβώς γιατί βιώνουν πολλές ανασφάλειες και φοβίες. Ο Κυριότερος φόβος που έχουν είναι αυτός της εγκατάλειψης. Αντιλαμβάνονται την εγκατάλειψη σαν μία μέγιστη προδοσία και βιώνουν τον φόβο αυτό ακόμη και όταν όλα πάνε καλά.

Αυτό συμβαίνει διότι ο Πλούτωνας όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ένας εύκολος πλανήτης αλλά ένας πλανήτης παγίδα καθότι συνδέει στην γνωστική αντίληψη του ατόμου το κομμάτι της επιβίωσης με ένα μόνο άτομο. Αυτό σημαίνει ότι το άγχος του αποχωρισμού και η αίσθηση του θανάτου για αυτά τα άτομα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο επικίνδυνο ακριβώς γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν μία κρίση ώριμα και λογικά.

Πάνω σε αυτό το φόβο τους λοιπόν αρχίζουν να αναπτύσσουν ζήλια σε πολύ μεγάλο βαθμό γιατί θεωρούν ότι έτσι μπορούν να ελέγξουν μία επερχόμενη καταστροφή χωρίς να καταλαβαίνουν ότι σε ένα μεγάλο βαθμό ολοκληρώνουν τον προγραμματισμό του Πλούτωνα που δεν είναι άλλος από την ίδια την αυτοκαταστροφή και αποτυχία για να μπορέσει να γεννηθεί κάτι καινούριο. Συνήθως η Ζήλεια είναι πολύ πιο έντονη όταν οι πλανήτες του ενός ατόμου κεντρίζουν και ενεργοποιούν ιδιαίτερα τον γενέθλιο Πλούτωνα του συντρόφου.

Αφροδίτη και ο Ήλιος κάνουν όψη με τον Ποσειδώνα


Επίσης πολύ σημαντικές όψεις όταν η Αφροδίτη και ο Ήλιος κάνουν όψη με τον Ποσειδώνα. Αυτή η περίπτωση θα πρέπει να πούμε βέβαια δεν γίνετε πάντα. Εδώ πάντως το άτομο επειδή ακριβώς έχει πολύ μεγάλη φαντασία αρχίζει να φτιάχνει και πολύ μεγάλα σενάρια. Πολλές φορές δηλαδή αυτά τα άτομα δημιουργούν προβλήματα από μόνα τους χωρίς να υφίσταται κάποιο.

 Αυτό σημαίνει ότι μία απλή καθυστέρηση να έρθει ο σύντροφος στο σπίτι η μια απλή παρανόηση μιας κατάστασης μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτη σεναριολογία που βέβαια θα οδηγήσει πέρα από τρομερό εκνευρισμό και απόγνωση τον κάτοχο των όψεων αλλά και τον σύντροφο ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση ζήλιας και παράλογων σεναρίων που έχουν οδηγήσει πολλά ζευγάρια στο χωρισμό.

2ος οίκος έχει πλανήτες που έχουν δύσκολες όψεις


 Όταν ο 2ος οίκος έχει πλανήτες που έχουν δύσκολες όψεις η ο κυβερνήτης του 2ου οίκου έχει δύσκολες όψεις συχνά έχουμε προβλήματα με την αυτοπεποίθηση του ατόμου. Αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθηση είναι ο νο1 παράγοντας για να μπορέσει να αναπτυχθεί η ζήλια. Ένα άτομο που ζηλεύει νοιώθει πάνω από όλα μέσα του όχι και τόσο άξιο, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που οπωσδήποτε νοιώθει τις περισσότερες φορές κατώτερο από το σύντροφο του. Αυτό σημαίνει ότι νοιώθει λίγος για αυτόν άρα σταδιακά θεωρεί ότι μπορεί ο άλλος να βρει κάτι καλύτερο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε τη πιο δύσκολη ζήλια γιατί είναι μία πικρή ζήλια και δύσκολη. Ο Σύντροφος θα πρέπει όχι μόνο να μην δημιουργεί ευκαιρίες για να αναπτυχθεί η ζήλια αλλά θα πρέπει όλη την ώρα να είναι αυτός που κρατά τη σχέση όλη την ώρα και προσπαθεί να την κρατήσει γιατί αυτός ο οποίος θα ζηλεύει επειδή θα νοιώθει μικρός και ανίκανος για να τη κρατήσει όχι μόνο θα δυναμιτίζει τη σχέση με τον σύντροφο του πολλές φορές αλλά θα φτάσει στο λεγόμενο βήμα της αυτοαποκαλούμενης προφητείας, θα δημιουργήσει δηλαδή με τη συμπεριφορά του όντως πρόβλημα στη σχέση.

Γιατί σκεφτείτε ποιος θέλει δίπλα του ένα μίζερο με μικρή αυτοπεποίθηση άνθρωπο και πόσο καιρό να τον αντέξει άμα δεν προσφέρει καθόλου φώς στη σχέση, έτσι σταδιακά η χειρότεροι μας φόβοι γίνονται πραγματικότητα. Δεν γίνονται όμως πραγματικότητα γιατί είμαστε έξυπνοι και ξέραμε καλά μια κατάσταση αλλά γιατί χάσαμε την επαφή με την πραγματικότητα και κάναμε τα πάντα χωρίς να το καταλάβουμε όλοι μας οι φόβοι να γίνουν πραγματικοί.

Κακό πράγμα η ζήλια


Συνήθως ένας έντονος ζηλιάρης έχει και τα τρία χαρακτηριστικά που αναλύσαμε, συνήθως δηλαδή έχουμε Ποσειδώνα και Πλούτωνα συνδεδεμένο με Ήλιο η Αφροδίτη και έναν δύσκολο 2ο οίκο.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι η ζήλια σε ένα βαθμό είναι φυσιολογική αλλά όταν ξεπερνά σε ένταση το φυσιολογικό τότε γίνετε αβάσταχτη και ένα πολύ μεγάλος λόγος για να χωρίσει ένα ζευγάρι.

Υπάρχουν ζευγάρια που από τη ζήλεια του συντρόφου έχουν καταστραφεί και δεν προχώρησαν ούτε καν επαγγελματικά και οικονομικά.

Αν νοιώθετε ότι κάποιες φορές ζηλεύετε περισσότερο από ότι θα έπρεπε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιον σύμβουλο η ψυχολόγο για να σας βοηθήσει σύντομα στο να μπορέσετε να φύγετε από αυτό το μαρτύριο γιατί πάνω από όλα εσείς οι ίδιοι ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας.