Από που κι ως πού έχει κολλητιλίκια με έναν επιχειρηματία;

apo-pou-ki-os-pou-echei-kollitilikia-me-enan-epicheirimatia

Ο Μπέος λέει ότι ήταν η γκόμενα ανάμεσα σε Πατέρα και Μαρινάκη. Ότι τσακωθήκανε οι δυο τους δηλαδή και πλήρωσε τη νύφη χωρίς να φταίει. Ανάμεσα σε Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Πάνο Καμμένο τι προέκυψε; Για να υπήρξε κάποια γκόμενα, τρόπος του λέγειν δηλαδή, αδύνατον. Κι ο Μαρινάκης με τον Πατέρα είχαν αντικείμενο για να τσακωθούνε. Το πρωτάθλημα.

Ένας επιχειρηματίας κι ένας αρχηγός κόμματος για ποιον λόγο να χωρίσουνε τα τσανάκια τους; Είχανε τίποτα να μοιράσουνε; Ούτε φάρμακα πουλάει ο Καμμένος ούτε ο Γιαννακόπουλος απ' ό,τι ξέρουμε τουλάχιστον προτίθεται να κατέλθει στην πολιτική. Κι εν πάση περιπτώσει, τι μας νοιάζουνε εμάς τα νταραβέρια τους; Και τα νιτερέσα τους. Αν έχουνε διαφορές, να τις βρούνε στα δικαστήρια. Να βγάλουνε και κανένα φράγκο οι δικηγόροι.

Αυτό που ενοχλεί στην προκειμένη περίπτωση κι ενοχλεί μάλιστα σφόδρα είναι η νοοτροπία και η πρακτική του Καμμένου: Οτι «εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα κι όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω». Σιγά ρε μεγάλε γιατί θα σκίσεις καμιά μπελαμάνα.

Ο εν λόγω Καμμένος, λοιπόν, εξιστόρησε από του βήματος της Βουλής πώς η αγάπη (που του είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος) έγινε δίκοπο μαχαίρι. Από εκεί που ο Γιαννακόπουλος τον εκθείαζε και του φώναζε «προχωρά μεγάλε», άλλαξε το βιολί και τον άρχισε στα μπινελίκια. Επειδή (όταν οι δυο τους ήταν μέλι γάλα) του είχε ζητήσει να μη γίνει υπουργός ο Κοντονής και να γίνει ένας δικός του στο υπουργείο Υγείας, που είναι και το αντικείμενό του: Τα φάρμακα. Κι επειδή η αριστερή συγκυβέρνηση δεν ενέδωσε, ο Γιαννακόπουλος (φωτό) τον απείλησε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα την έχει ρίξει.

Τρίχες κατσαρές. Κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχει ο Πάνος Καμμένος να μη φάει γαλοπούλα σαν υπουργός Εθνικής Αμύνης. Οταν δηλαδή την κυβέρνηση τη στηρίζουν ο Ολάντ κι ολόκληρος Ομπάμα, θα τη ρίξει ο Δημητράκης; Κι άρχισε να διαβάζει o Καμμένος τα απειλητικά sms του Γιαννακόπουλου προς αυτόν και προς τη γυναίκα του και να βροντοφωνάζει από του βήματος της Βουλής: «Οι εποχές που τους πιάνανε με την κόκα στην τσέπη στη Μύκονο και τηλεφωνούσε ο μπαμπάς τους στο αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν ελεύθερους δεν υπάρχουν πια». Δηλαδή, αν δεν κάνω λάθος, ο Καμμένος ήταν κολλητός με αυτούς που πιάνανε στη Μύκονο με κόκα στην τσέπη;

Από πού κι ως πού δηλαδή είχε βρει το θάρρος ο Δημητράκης να του λέει ποιον θέλει και ποιον δεν θέλει για υπουργό; Γιατί δεν έστελνε αυτά τα sms στον Φλαμπουράρη; Στον Παππά; Τι παρτίδες είχε με τον Καμμένο για να έχει αυτή την οικειότητα; Σε σημείο μάλιστα να στέλνει sms και στο τηλέφωνο της κυρίας Καμμένου; Εκτός αν είχε εσωτερική πληροφόρηση ότι στη συγκρότηση της αριστερής κυβέρνησης μέτραγε και η γνώμη της κυρίας υπουργού.

Κι εν πάση περιπτώσει, από πού κι ως πού ένας αρχηγός κόμματος να έχει αυτά τα κολλητιλίκια με έναν επιχειρηματία; Να είχαν αποκτήσει τόσο στενές παρτίδες λόγω μπάσκετ, δεν υπάρχει περίπτωση. Ούτε Παναθηναϊκός είναι ο Καμμένος ούτε τον έχει δει ποτέ κανένας στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Αφού, λοιπόν, δεν ήταν σε αθλητικό, σε ποιο άλλο επίπεδο ήταν τα νταραβέρια τους; Για ποιους λόγους δηλαδή ο Γιαννακόπουλος τον είχε αγαπήσει σφόδρα; Και τον αβάνταρε από τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του;

Αφού είπε ο Καμμένος τον λόγο για τον οποίον τα σπάσανε, οφείλει να πει και τους λόγους για τους οποίους είχαν αγαπηθεί. Οταν στις παλιές καλές εποχές ο Καμμένος βράβευε αυτοπροσώπως, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας, τον Γιαννακόπουλο κι ο τελευταίος τον αποκαλούσε «μεγαλύτερο εν ενεργεία Ελληνα πολιτικό». Αυτά.

Με πίεση ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι, με ηρεμία η ΑΕΚ


Ο θρίαμβος της καθημερινότητας: «Αστραψε και βρόντηξε» ο Ερνάνι με τον Πλατανιά. «Εβγαλε μάτια» ο Σωτήρης Νίνης στο 3-0 του Παναθηναϊκού με τα δεύτερα του Λεβαδειακού. Κάτι πρέπει να γράψουνε οι δημοσιογράφοι. Κάτι πρέπει να πούνε στα ραδιόφωνα. Σε ένα ψευτοπαίχνιδο δηλαδή στο Καραϊσκάκη θα δείξει την κλάση του ένας ποδοσφαιριστής που έχει έρθει από την Πόρτο;

Όταν η καριέρα του Νίνη έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου, θα σωθεί με μια καλή εμφάνιση σε ένα ματς που είχε ελάχιστη σημασία και μηδενική πίεση; Το να δείξει ένας ποδοσφαιριστής καλή διάθεση, όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του είναι κάτι που χρήζει της δημοσιογραφικής παρατήρησης. Μέχρι εκεί όμως. Τα υπόλοιπα, σήμερα και αύριο, στο χορτάρι.

Ειδικά της Λεωφόρου. Μετά τα τρία γκολ (μέσα σε ένα τέταρτο) στην Τούμπα, δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Κι ειδικά για τον Αναστασίου, που η Θύρα 13 τον περιμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Στην ΑΕΚ, αντίθετα, τα ντόρτια του Καραϊσκάκη αποτελούν παρελθόν. Ξεχάστηκαν. Ο Δέλλας έφυγε. Ηρθε ο Μανωλάς (φωτό) που έγραψε δύο στα δύο: Πέντε τεμάχια στον Ηρακλή και διπλό στην Ξάνθη για το Κύπελλο. Από ηθικό και ψυχολογία δηλαδή όλα πρίμα.

Ήρθε με φόρα ο Πογιέτ, που θα κάτσει αύριο στον πάγκο. Κι αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν όλα αυτά θα βγουν στο χορτάρι. Θα δούμε. Με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο ντέρμπι με μεγάλη πίεση και την ΑΕΚ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία.

Στην Τρίπολη θα φανούν τα κουράγια της ομάδας του Τούντορ


Εξίσου σοβαρό παιχνίδι κι αυτό της Τρίπολης. Κομβικό για τον ΠΑΟΚ, αφού κλείνει ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα. Αν κάνει το διπλό, μετά την τριάρα επί του Παναθηναϊκού, παίρνει μεγάλη φόρα. Κι όταν μάλιστα στη συνέχεια μπορεί να κάνει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έξι σερί νίκες: Μέσα με Πανθρακικό, Παναιτωλικό, έξω με Καλλονή, μέσα Πανιώνιο, έξω με Λεβαδειακό, μέσα με Πλατανιά.

Ο Αστέρας δεν πατάει καλά. Μία μόλις νίκη εντός έδρας και με αντιπάλους σαν την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τον Πανιώνιο και τον Πλατανιά. Δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης, αφού την προηγούμενη αγωνιστική γύρισε το ματς στα Γιάννενα κι έφυγε με το διπλό. Τα μάτια όμως, έτσι κι αλλιώς, θα είναι στραμμένα στον ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα στην αμυντική του συμπεριφορά, καθώς σε τέσσερα ματς μακριά από την Τούμπα έχει δεχθεί επτά γκολ. Το πλέον πιθανό είναι ότι ο Βεργέτης θα κάτσει πίσω για να βρει ανοιχτή την άμυνα του ΠΑΟΚ και να ψάξει το γκολ στην κόντρα. Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο θα φανούν τα κουράγια της ομάδας του Τούντορ. Αν θα έχει δηλαδή διάρκεια να κάνει ένα σερί καλών αποτελεσμάτων κι ότι το 3-1 επί του Παναθηναϊκού δεν ήταν ένα πυροτέχνημα. Και πέρα από τις εντυπώσεις, και σε ό,τι έχει να κάνει και με την ουσία, στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Ερώτηση: Μήπως αυτό που κάνανε τώρα στην ΑΕΚ με τον Πογιέτ έπρεπε να το είχανε κάνει το καλοκαίρι;

Ώρα να κάνουμε επιτέλους μαζί διακοπές με τον Τραϊανό.


  • Γωγώ Μαστροκώστα