Η Google επιτρέπει την ανάγνωση MS Office αρχείων από τον Chrome

i-google-epitrepei-tin-anagnosi-ms-office-archeion-apo-ton-chrome

Οι κάτοχοι του Chromebook, του λάπτοπ που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Google και τρέχει μια έκδοση λειτουργικού βασισμένη στον δημοφιλή browser της εταιρίας, μπορούν να ανοίξουν και να δουν αρχεία φτιαγμένα από το Office της Microsoft. Η λειτουργία αυτή ήταν πολύ βολική και πρόσφατα η Google αποφάσισε να την προσφέρει και στους κατόχους Mac και PC.

Όπως διαβάζουμε από το επίσημο Blog της Goolge, η δυνατότητα να ανοίξει ένας χρήστης Office αρχεία κατευθείαν μέσα από τον browser του θα είναι πολύ σύντομα εφικτή για τον καθένα, αρκεί να χρησιμοποιεί ως περιηγητή τον Chrome. Ήδη η Google παρέχει δοκιμαστικές εκδόσεις του Chrome καθώς και του απαραίτητου extension, που υποστηρίζουν την λειτουργία, τόσο για Windows όσο και για Mac. Εκτός από την δυνατότητα του να ανοίξει κανείς τα συγκεκριμένα αρχεία, ο Chrome θα προσφέρει παράλληλα και προστασία από κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσαν να κρύβουν τέτοιου είδους αρχεία. Αναλυτικότερα η δημοσίευση έχει ως εξής (σε ελεύθερη μετάφραση):

“Εάν χρησιμοποιείτε ένα Chromebook, θα γνωρίζετε ήδη και θα απολαμβάνετε την δυνατότητα να ανοίξετε αρχεία Microsoft Word, Excel και PowerPoint κατευθείαν από τον browser. Από σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι να σας ανακοινώσουμε ότι φέρνουμε την ίδια δυνατότητα και στον Chrome που τρέχει σε Windows και Mac.

Εάν έχετε εγκαταστήσει την δοκιμαστική έκδοση του Chrome (ChromeBeta) στα Windows ή στο Mac και εγκαταστήσετε επίσης το πρόσθετο του Chrome Office Viewer (Beta), θα μπορείτε έπειτα να πατήσετε σε ένα σύνδεσμο ενός αρχείου Office και να το ανοίξετε κατευθείαν στον Chrome.

Επιπρόσθετα και εξοικονομώντας σας χρόνο, το Chrome Office Viewer σας προστατεύει επίσης από κακόβουλο λογισμικό το οποίο διοχετεύεται μέσα από αρχεία Office. Ακριβώς όπως στις ιστοσελίδες και στα PDFs, έχουμε προσθέσει ειδικά διαμορφωμένο sandbox ώστε να εμποδίσει πιθανούς attackers που χρησιμοποιούν πειραγμένα αρχεία Office με σκοπό να κλέψουν προσωπικές σας πληροφορίες ή να καταγράψουν τις κινήσεις σας (στο Διαδίκτυο).

Για να το δοκιμάσετε σε Windows ή Mac:


  • Κατεβάστε το Chrome Beta
  • Εγκαταστήσετε το Chrome Office Viewer (Beta) extension
  • Αρχίσετε να κάνετε κλικ στα αγαπημένα σας αρχεία Word, Excel και PowerPoint που βρίσκονται στο Διαδίκτυο


Από τη στιγμή που ακόμα βρισκόμαστε σε δοκιμαστικό στάδιο, θα θέλαμε να λάβουμε τις απόψεις σας (feedback). Εάν συναντήσετε κάποιο πρόβλημα, παρακαλείσθε να το δηλώσετε πατώντας το κουμπί “Report an issue” που θα εμφανίζεται καθώς προβάλλετε ένα αρχείο.”