iCar, το μελλοντικό αυτοκίνητο της Apple

icar-to-mellontiko-aftokinito-tis-apple

Ο Mickey Drexler, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Apple, είχε σχολιάσει πριν μερικά χρόνια πως ο Steve Jobs ήθελε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο Apple με την ονομασία "iCar". Επίσης είχε επιβεβαιώσει πως η Apple έχει σχέδια για να "εισβάλει" στα σαλόνια μας για τα καλά. Ο Steve Jobs δυστυχώς έφυγε νωρίς από την ζωή και δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει πολλά από τα όνειρά του, συμπεριλαμβανομένου και του iCar.

Η VW εκπληρώνοντας εν μέρη μια από τις επιθυμίες του Steve, κατασκεύσε το πρώτο "Apple friendly" αυτοκίνητο και το αφιερώνει σε όλα τα "i" προϊόντα της εταιρίας ονομάζοντάς το iBeetle. Φυσικά δεν πλησιάζει στις ιδέες που θα είχε ο δημιουργός της Apple, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για το πιο φιλικό αυτοκινητο ως προς τα προϊόντα της Apple ως σήμερα.

Μέχρι τώρα η μόνη λειτουργια που έχουμε δει να προσφέρεται σε αυτοκίνητα, με αρχή γενομένης μοντέλα του 2013, είναι το Siri Eyes Free. Ένα αφιερωμένο δηλαδή κουμπί για το Siri και τις δυνατότητες του στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Το iBeetle έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας τα εξής χαρακτηριστικά και λειτουργίες:

  • Περιορισμός χρωμάτων που θα κυκλοφορήσει ώστε να ταιριάζουν με τα χρώματα που ακολουθεί η Apple.
  • Dock ενσωματωμένο στο ταμπλό του αυτοκινήτου.
  • iOS εφαρμογή.

Η εφαρμογή που θα κυκλοφορήσει θα μπορεί να ενωθεί με το αυτοκίνητο είτε τοποθετώντας την συσκευή στο dock είτε ασύρματα μέσω Bluetooth. Ανάλογα από τον τρόπο με τον οποίο έχει γίνει η ένωση μεταξύ αυτοκινήτου και συσκευής, θα προσφέρονται οι παρακάτω δυνατότητες:


  • Spotify: Επιτρέπει στους χρήστες να στριμάρουν media αρχεία όπως καινούργια τραγούδια, προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής ή online ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσα στο Beetle. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιούν και αναρτήσεις σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα από την αγαπημένη τους μουσική. Επιπρόσθετα οι χρήστες του Beetle θα μπορούν να εναλλάσσονται ανάμεσα στο “Spotify” και στο “iTunes” ανά πάσα στιγμή.
  • Expert: Προσφέρει 5 λειτουργίες και μετατρέπει ουσιαστικά το iPhone σε μια επέκταση από πιο εξειδικευμένα όργανα ενδείξεων για το Beetle, όπως για παράδειγμα μετρητή της δύναμης G, δείκτες θερμοκρασίας λαδιού και ψυκτικού υγρού της μηχανής, χρονόμετρο και πυξίδα.
  • Trainer: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκριθούν αποστάσεις, χρόνοι οδήγησης και φθηνά σημεία πώλησης βενζίνης για διαφορετικές διαδρομές μεταξύ δύο σημείων. Επίσης τα αποτελέσματα μπορούν να αναρτηθούν σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter και το Facebook.
  • Reader: Παρουσιάζει σε λίστα τις τελευταίες ανακοινώσεις από δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και πραγματοποιεί ανάγνωση των μηνυμάτων που έρχονται στο iPhone.
  • Postcard: Στέλνει την τοποθεσία του Beetle σε φίλους σας σε μορφή ψηφιακού καρτ ποστάλ συμπεριλαμβανομένου ενός μοτίβου από χάρτη.
  • Photo: Αναρτεί σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Απλά το ενεργοποιείτε την λειτουργία και η εφαρμογή κάνει τα υπόλοιπα.
  • Milestones: Διαθέσιμο μόνο όταν το smartphone δεν βρίσκεται στο dock. Επιβραβεύει τους χρήστες με εικονικά “milestone stickers” για το Beetle όταν έχουν έρθει σε πέρας κάποιες συγκεκριμένες διεργασίες, κάτι σαν achievements δηλαδή.