Κωμωδία, τηλεπαιχνίδια και μπάλα θέαμα για κανίβαλους τηλεθεατές

komodia-tilepaichnidia-kai-bala-theama-gia-kanivalous-tiletheates

Όπως και να το κάνουμε, η περυσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για τον ΑΝΤ-1. Πολλές παραγωγές κόπηκαν πριν καλά-καλά τις μάθει το τηλεοπτικό κοινό, ενώ οι υπεύθυνοι του καναλιού άρχισαν να εστιάζουν την προσοχή τους στο κοινό 15-44 ετών.


«Πολιτική μας είναι ο πολίτης», ξεκίνησε την ομιλία του στη χθεσινή παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΑΝΤ-1 ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Γιάννης Μιχελάκης. «Υποσχόμαστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, με ένα δελτίο ειδήσεων πολυθεματικό κι όχι με άσκοπη χρήση των παραθύρων».

Ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ-1 Γιώργος Λεβέντης, φανερά αγχωμένος όχι για την πορεία του καναλιού, αλλά για τα ελληνικά του, ανέφερε: «Το κανάλι μπαίνει δυναμικά, με νέα εικόνα, πρόσωπο, αισθητική και φρεσκάδα».

Σύγχρονο, καινοτόμο, άμεσο, με άποψη και συνέπεια, είναι όλα όσα χαρακτηρίζουν τον ΑΝΤ-1 φέτος, σύμφωνα πάντα με τους υπευθύνους του καναλιού.

Μια ομάδα χορευτών -υπό τις οδηγίες του Γιάννη Κακλέα- έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να δουν οι τηλεθεατές στη φετινή σεζόν στον ΑΝΤ-1. Ευτυχώς που ακολούθησε και τρέιλερ, γιατί η χορευτική παντομίμα δεν βοήθησε και πολύ στο να καταλάβουμε και πολλά πράγματα.

Τα τρία τηλεπαιχνίδια, «Η στιγμή της αλήθειας», «Η λίστα» και «Είσαι πιο έξυπνος από ένα 10χρονο;», μαζί με τις παραγωγές «Πρωινός Καφές», «Καλομελέτα κι έρχεται», «ΟΛΑ 9», «Χ- Factor» και «Ράδιο Αρβύλα» θα απαρτίζουν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του καναλιού.

Φέτος, ο ΑΝΤ-1 εστιάζει στην κωμωδία, κι έτσι μόλις δύο από τις σειρές του είναι κοινωνικές. Η περυσινή σειρά «Φίλα τον βάτραχό σου» συναντά φέτος τις «40 Κύματα», «Λίτσα. com», «Πάρης Κι Ελένη», «7 Ζωές», «Το κλειδί του παραδείσου», «Το σόι μου μέσα», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Steps», «Χωρίς όρια» και τη σαπουνόπερα «Λόλα», που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Ένα ακόμη βήμα του ΑΝΤ-1 προς το νεανικό κοινό είναι το λεγόμενο «Prime 11». Κι όταν λέμε «Prime 11», εννοούμε τις παραγωγές που μεταδίδει μετά τις 11, και ελπίζει σε υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Σ' αυτές τις ώρες, το κανάλι θα παρουσιάζει τις ξένες σειρές: «Prison Break», «Boston Legal», «The Unit», «Shark», «Samantha Who?», «Dirt», «Grey's Anatomy».

Και φυσικά δεν λείπει από το νέο πρόγραμμα και ο τομέας της ενημέρωσης. Εκτός από τα δελτία ειδήσεων, το «Καλημέρα Ελλάδα», οι «Αποδείξεις» και η «Ωρα της οικονομίας» θα προσφέρουν κοινωνική, πολιτική και οικονομική ενημέρωση. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του καναλιού, στον κοινωνικό τομέα του προγράμματος εντάσσονται οι εκπομπές «Με αγάπη» και «Αξίζει να το δεις».

Η αθλητική εκπομπή «Super Σάββατο», οι εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού για το Κύπελλο UEFA, οι αγώνες μπάσκετ Α1 των κορυφαίων ομάδων και οι αθλητικές διοργανώσεις «IAAF Golden League» και «Athens Grand Prix Τσικλητήρεια» θα ικανοποιήσουν τα γούστα των τηλεφιλάθλων.