Οι Γερμανοί διαλέγουν τι θα δουν, οι Έλληνες την έχουν συνέχεια ανοιχτή

oi-germanoi-dialegoun-ti-tha-doun-oi-ellines-tin-echoun-synecheia-anoichti

Το ΜΕΓΚΑ είναι ο πιστός σου φίλος. Η έμφαση δίνεται στην ψυχαγωγία των τηλεθεατών φέρνοντας το ΜΕΓΚΑ κοντά στους τηλεθεατές». Αυτό είναι το σκεπτικό του Matthias Zentner, υπεύθυνου της νέας καμπάνιας του καναλιού. Γερμανός στην καταγωγή και στέλεχος της εταιρείας Velvet, η οποία εδρεύει στη Γερμανία, έχει αναλάβει την καμπάνια του καναλιού τα τρία τελευταία χρόνια.


Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι διαφορές της ελληνικής τηλεόρασης με τη γερμανική;

Είναι σαν τη νύχτα με τη μέρα. Το περιεχόμενο της τηλεόρασης στη Γερμανία βιώνεται κυρίως ενημερωτικά. Στην Ελλάδα η τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινής ζωής. Επίσης το περιεχόμενο της τηλεόρασης λειτουργεί και υποσυνείδητα καθώς είναι πάντα αναμμένη. Η επιλογή τού να δει κάποιος τηλεόραση στη Γερμανία είναι πιο δυναμική κι επιλεκτική. Στην Ελλάδα οι καμπάνιες είναι πιο ψυχαγωγικές από αυτές της Γερμανίας. Οι εταιρικές ταυτότητες στη Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα είναι λιγότερο παιχνιδιάρικες.

Πώς ένας Γερμανός δημιουργεί τρέιλερ για ελληνικό κοινό;

Μετράμε τρία χρόνια συνεργασίας με το κανάλι. Γνωρίζουμε το ΜΕΓΚΑ απ' έξω κι ανακατωτά και έχουμε μελετήσει αυτά τα χρόνια την ελληνική κουλτούρα. Η Velvet έχει δουλέψει για πολλά τηλεοπτικά δίκτυα διεθνώς. Η ευελιξία είναι απαραίτητη στη φιλοσοφία μας ώστε να προσαρμοζόμαστε στα ζητούμενα, στις ανάγκες, σε στοχευμένα κοινά και στους στρατηγικούς στόχους του πελάτη.

Πού στοχεύει η φετινή καμπάνια και σε ποια στοιχεία επικεντρωθήκατε;

Το ΜΕΓΚΑ μοιράζεται τα συναισθήματα των τηλεθεατών στην καθημερινότητά τους. Με μια προσγειωμένη καμπάνια, το λογότυπο γίνεται ανθρωποκεντρικό και αντικατοπτρίζει μια ποικιλομορφία συναισθημάτων. Είναι πάντα μαζί σου, μοιράζεται τις στιγμές σου, είναι αγαπημένο σου, συμπάσχει μαζί σου, το ζεις, είναι γεμάτο χαρά και ζωντάνια. Η τοποθέτηση του ΜΕΓΚΑ συνοψίζεται στη φράση: "Η ζωή γίνεται τόοοσο Megalicious, απλά χρειάζεται να κοιτάξεις".

Ποια είναι η διαφορά της φετινής καμπάνιας σε σχέση με τις προηγούμενες;

Το 2005 το ΜΕΓΚΑ λάνσαρε τον όρο Megalicious, το οποίο ήταν ένα σημείο απόδρασης στον ονειρικό κόσμο των προγραμμάτων του. Το 2007 έφερε τη μαγεία στην καθημερινή ζωή των τηλεθεατών. Το 2008 δώσαμε στα IDs μεγαλύτερη ταυτότητα ώστε να συνδέσουμε το Megalicious με το ανθρωποκεντρικό πια λογότυπο του ΜΕΓΚΑ. Το δύσκολο ήταν να απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό, από νέους μέχρι και τις μεγάλες ηλικίες. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η νέα καμπάνια απέχει από τη χρήση των πολλών γραφικών που αποτελούσαν το μέχρι τώρα Megalicious.

Σας έχουν επηρεάσει τα νούμερα τηλεθέασης των προγραμμάτων της περασμένης χρονιάς;

Η τηλεθέαση είναι ένα μίγμα στοχευμένου προγραμματισμού, δημιουργίας νέων κοινωνικών τάσεων και νέων στρατηγικών μάρκετινγκ. Το καθήκον μας είναι να στήσουμε μια δυνατότερη ταυτότητα που να περιλαμβάνει όλες τις ανάγκες της επικοινωνίας. Υστερα από πολλές έρευνες αγοράς καταφέραμε να στήσουμε μια πιο αφηγηματική και συγχρόνως μοντέρνα εικόνα, που φέρνει το ΜΕΓΚΑ πιο κοντά στο κοινό του. Ο σχεδιασμός της εικόνας βοηθάει στο να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δύναμης του καναλιού, αλλά δεν είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο του καναλιού.