Sam Claflin: Ένα καλό παιδί ανάμεσα σε Πειρατές

sam-claflin-ena-kalo-paidi-anamesa-se-peirates

Γνωρίστε τον Sam Claflin από τους Πειρατές της Καραϊβικής.



Εντάξει Τζόνι, σε αγαπάμε και το ξέρεις. Ωστόσο, την προσοχή μας στους  Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά,  έκλεψε ο ρομαντικός ιερέας που ερωτεύεται μια γοργόνα, δηλαδή ο Sam Claflin! Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας  σε DVD, Blu-ray και 3D Blu-ray από τη Sony Pictures Home Entertainment Hellas, εξασφαλίσαμε μία συνέντευξη με τον 25χρονο Βρετανό ηθοποιό που κάτι μας λέει ότι θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα.

Που ήσασταν όταν σας ανακοίνωσαν ότι πήρατε το ρόλο του Philip στην ταινία: Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά;

Ήμουν στα γυρίσματα μιας δραματικής τηλεοπτικής σειράς όταν μου το είπαν. Καθόμουν στην καρέκλα του μακιγιάζ όταν με πήρε ο σκηνοθέτης Rob Marshall λέγοντάς μου «Συγχαρητήρια, είσαι ο άνθρωπός μου». Ήθελα να ουρλιάξω από χαρά.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκατε όταν σας είπαν ότι πήρατε το ρόλο;

Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό το τηλεφώνημα. Πέταγα στα σύννεφα. Ο σκηνοθέτης μου είπε «τηλεφώνησε τους γονείς σου και πιές ένα ποτό στην  υγειά μου απόψε το βράδυ» και αυτό έκανα, βγήκα με τον manager και τον κολλητό μου και το γιορτάσαμε.

Βγάζετε την μπλούζα σας στους Πειρατές. Σας φάνηκε εύκολο να δείξετε το σώμα σας στην οθόνη;

Με τίποτα. Είμαι τόσο ανασφαλής με το σώμα μου. Το ξέρω ότι είναι γελοίο. Όταν είδα για πρώτη φορά το έργο κάλυπτα συνεχώς τα μάτια μου φωνάζοντας «Θεέ μου»…Στα γυρίσματα κρυβόμουν πίσω από τους θάμνους και έκανα ασκήσεις και κάθε φορά που άκουγα κάποιον να ΄ρχεται προς το μέρος μου σηκωνόμουν και παρίστανα ότι δεν έκανα τίποτα. Είναι γελοίο τώρα που το σκέφτομαι, αλλά έτσι κατάφερα να παίξω.

Πηγαίνετε στο γυμναστήριο όταν δεν δουλεύετε;

Έχω προσωπικό γυμναστή στο Λονδίνο που είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους, αλλά τον επισκέφτηκα μόλις τρεις βδομάδες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα των Πειρατών. Άλλωστε μέχρι τότε δεν είχα ιδέα για το ότι έπρεπε να βγάλω την μπλούζα μου. Απλά νόμιζα ότι θα έπρεπε να ήμουν έτοιμος για την πρώτη μου Χολιγουντιανή ταινία.

Πως διατήρείτε το σώμα σας και μετά το τέλος των γυρισμάτων;

Όταν είμαι στο Λονδίνο, προσπαθώ να προπονούμαι με τον γυμναστή μου όσο περισσότερο μπορώ, αλλά είναι δύσκολο. Χάρη σε εκείνον βέβαια, άλλαξε το σώμα μου μέσα σε τρεις βδομάδες. Θα έδειχνα χάλια στην οθόνη αν δεν είχα καταβάλει αυτή την προσπάθεια.

Και τώρα που μιλάμε για το σώμα σας… τι πρέπει να κάνει ένα κορίτσι για να σας τραβήξει την προσοχή;

Για μένα η εσωτερική ομορφιά είναι πιο σημαντική από την εξωτερική. Γι’ αυτό μου αρέσουν τα κορίτσια που έχουν χιούμορ και καλή προσωπικότητα. Ευτυχώς το κορίτσι μου έχει όλο το πακέτο.