Tim Minchin: Ένα καταπληκτικό animation για το ποίημα του Storm

tim-minchin-ena-katapliktiko-animation-gia-to-poiima-tou-storm

Η γενιά μας που έχει γαλουχηθεί με το internet ως τα μπούνια  έχει ως συνέπεια η Wikipedia να αποτελεί το λημέρι που θα αντλήσεις διάφορες πληροφορίες, αφού είναι αποτελούμενη από ατσαλένια θεμέλια, δηλαδή τους χρήστες που την εφοδιάζουν διαρκώς με καινούργιο περιεχόμενο και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.


Επομένως, η Wikipedia σε κάνει ξεφτέρι επί παντός επιστητού και πλέον όταν γελάς μπορεί να σου ξεφύγει κανένα ”lol“, δεν θα ήταν υπερβολή να σου έλεγα πως για να βρείς το πουλί σου, δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να αναφέρω χρειάζεσαι σύνδεση στο internet — ίσως και GPS!  Έτσι, δεδομένου πως στην Ελλάδα η “stand up” κωμωδία ποτέ δεν ευδοκίμησε, ούτε γέννησε σπουδαία πρότυπα ούτως ώστε να το ακολουθήσεις. Ετοιμάσου λοιπόν να μπεις στο μικρό σου “πάνθεον” και να κάτσεις δίπλα στον Bill Hicks και τον George Carlin ή τον καταπληκτικό  Tim Minchin.

Αυστραλός, με αναμφισβήτητα περίεργο μαλλί, περισσότερο eyeliner και μάσκαρα απο την μάνα σου, άθεος, πιανίστας, παντρεμένος — όλα τα έχει το παλικάρι! Κάνει stand up comedy αλλά που το πάει που το φέρνει θα στο γυρίσει σε τρελιάρικα χιτάκια του όπως το Bears dont dig on dancing, που είναι ότι πρέπει για να ρίξεις τον χορό της αρκούδας, το Darkside που ξυπνάει τον Eddie Vedder μέσα σου και το αυτοβιογραφικότατο Rock and Roll Nerd!

Τα παραπάνω όμως δεν θα μας απασχολήσουν εδώ, θα εστιαστούμε στον σκεπτικισμό του απένταντι στις… εναλλακτικές θεραπείες. Ξέρεις τώρα, το ρεϊκι για το οποίο σου μιλάει η χίπισσα τύπισσα με τα ξωτικά και τις νεραϊδες για τατού και την τυφλή πίστη των ανθρώπων σε αόριστες “ενέργειες” ή “φυσικα προϊόντα‘. Ο Tim Minchin έγραψε και απαγγέλει ένα ποίημα για όλα αυτά με το όνομα Storm, το οποίο έγινε animation και μπορείς να παρακολουθήσεις στο βίντεο παρακάτω.

Μπορεί η επιχειρηματολογία του να θεωρηθεί “βασική” αγαπητέ μου Γουότσον, αλλά τουλάχιστον το δίνει ειλικρινά : δεν αυταπατάται πως ξεστομίζει μεγάλες φιλοσοφίες και προϊόντα τρομερής σκέψης αλλά αναγνωρίζει πως η επιχειρηματολογία σε αυτά τα θέματα συνήθως είναι λεξιλογική/φιλολογική άσκηση και τσερβελοαυνανισμός — οπότε το δίνει ακριβώς  έτσι, με μπόλικη ρίμα και ρυθμο μυδραλιοβόλου, όπως θα ήθελες να μπορούσες να τα πεις και εσύ όταν επιχειρηματολογείς σε εκείνο το blog ή το forum.

Για το παραπάνω animation ευθύνεται ο DC Turner και ο Tracy King, αν και τυγχόν παράπονα για το περιεχόμενο καλό θα ήταν να τα απευθύνετε κατευθείαν στον κύρο Tim. Στην περίπτωση που θες να δείς τον Tim να τα “χώνει” live παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο, με την ζωντανή εκτέλεση του Storm. Tip: Φέρε σακούλα μαζί σου, σε βλέπω να μαζεύεις τους κάλυκες…