Καθότι είμαι διαφορετική, χωρίς να μιμούμαι

kathoti-eimai-diaforetiki-choris-na-mimoumai

Από τα ταλέντα της εγχώριας εναλλακτικής ροκ σκηνής, κυκλοφορεί στις αρχές Μαΐου το πρώτο της άλμπουμ «Avatar». Σε λίγες μέρες θα εμφανιστεί στο «Γκούρου» με το σχήμα εγχόρδων που τη συνόδευσε και προ ημερών στον «Ιανό», ενώ προγραμματίζει και μία συναυλία στο «Γκαζάρτε».

«Το "Avatar" είναι στην ουσία οι ενορχηστρώσεις που είχα στο μυαλό μου και απλώς μετατράπηκαν σε μουσική στα κανάλια του ηχολήπτη. Ο ήχος του είναι φολκ. Αν και θα έλεγα πως παίζω πιανιστικό και κιθαριστικό ροκ. Περιέχει όμως και πολλά ελληνικά στοιχεία: οι φωνές κρατούν τις "ουρές" όπως στα ρεμπέτικα, υπάρχουν και μπαγλαμαδάκια.

Στο μαθηματικό τμήμα όπου σπουδάζω έχω ανακαλύψει κάτι εξισώσεις που φτιάχνουν μουσική. Τα μαθηματικά λειτουργούν ως αντίβαρο. Η μουσική αποτελεί το χόμπι μου, ποτέ δεν ήταν όμως αυτοσκοπός μου. Η επιθυμία να πάρω το πτυχίο μου είναι αυτό που με σπρώχνει στις νότες. Κουράζομαι στην εξεταστική και βρίσκω διέξοδο στο γράψιμο τραγουδιών.

Σταματάω το διάβασμα όταν μου έρχεται μια ιδέα. Η μελωδία στο τραγούδι "Over the hill" γεννήθηκε στο μυαλό μου στις τρεις το πρωί. Ηταν η μόνη φορά που μου έκαναν παρατήρηση από το κάτω διαμέρισμα, γιατί προσπαθούσα να βγάλω τον ρυθμό χτυπώντας δυνατά την μπαγκέτα μου πάνω στο γραφείο.

Στην ηχογράφηση χρησιμοποίησα συμφωνική ορχήστρα. Πρωτοστατεί ο τσελίστας Αρης Ζέρβας, που μετουσιώνει τις σκέψεις μου σε μουσική. Ο Μάρτιν Γουένγκ από τους Καλέξικο παίζει τρομπέτα και κιθάρα σε δύο τραγούδια.

Στη διάρκεια της συναυλίας μου στον "Ιανό" ένιωσα πολύ έντονα την απαίτηση του κοινού να μη στέκομαι σιωπηλή στα λάιβ. Αισθάνθηκα, πως, για να είσαι καλός μουσικός, πρέπει να γίνεις πρώτα καλός ρήτορας. Θαυμάζω τους καλλιτέχνες που διαθέτουν την ικανότητα ανάμεσα στα τραγούδια να λένε ωραία πράγματα, αλλά εγώ, δυστυχώς, δεν έχω το χάρισμα αυτό.

Ευχαριστήθηκα... όταν το καλοκαίρι έπαιξα μαζί με τους Καλέξικο στην Κρήτη.

Στενοχωρήθηκα... γιατί εκείνο το διήμερο έχασα δύο μαθήματα στο πανεπιστήμιο».