Mystikes.selid.es: Δεν θα σε αφήσουν να ξεκολλήσεις από την οθόνη σου

mystikes-selid-es-den-tha-se-afisoun-na-xekolliseis-apo-tin-othoni-sou

Μπαίνω στο site και κλικάρω πάνω εκεί που λέει «Επίπεδο 1». Και βρίσκομαι μπροστά σε μια ολόλευκη οθόνη που μου ζητάει να βρω το όνομα της επόμενης σελίδας. “Ε;” αναρωτιέμαι όλο ευφράδεια. Τι διάολο γρίφος είναι αυτός; Κοιτάω από δω, κοιτάω από ‘κεί, πηγαίνω πάνω κάτω τον κέρσορα, τίποτις δεν αλλάζει. Δεν είναι δυνατόν, λέω, να κολλήσω στην πρώτη δυσκολία. Κι έτσι αρχίζω και παίζω με τον υπολογιστή και να κάνω όποια λειτουργία είναι δυνατή να γίνει. Και τσουπ, μαυρίζοντας όλη τη σελίδα, ευθεία κάτω στο κέντρο, εμφανίζεται ένα url. Το αντιγράφω, και είναι αλήθεια, περνάω στον επόμενο γρίφο.

Τόσο απλά και τόσο δύσκολα ταυτόχρονα.

Οι “Μυστικές Σελίδες” είναι ένα σατανικό online παιχνίδι που για να μπορέσεις να ξεκολλήσεις αφότου το ξεκινήσεις, θα πρέπει να διαθέτεις ισχυρή θέληση.

Πόσες και πόσες φορές θα επαναλάβεις στον εαυτό σου “άλλον ένα γρίφο και βγαίνω” και πόσες ακόμα θα συνειδητοποιείς πως έχει περάσει μία ώρα αφότου έκανες αυτή τη δήλωση αλλά τώρα έχεις κολλήσει σε αυτόν τον αρκετά δύσκολο γρίφο, και πρέπει να ψάξεις στο Internet για να βρεις την απάντηση, και μόλις το κάνεις είσαι σίγουρος πως θα πας για ύπνο (για δουλειά, για να βρεις τους φίλους και ούτω καθεξής).

Θεωρητικά, οι “Μυστικές Σελίδες” είναι ότι πιο απλό μπορείς να παίξεις στον υπολογιστή σου: Οθόνες που σου δίνουν κάποια στοιχεία και σου ζητάνε να βρεις τον τρόπο για να περάσεις στις επόμενες (πάντα υπάρχει κρυμμένο ένα url που συμπληρώνει τη διεύθυνση που θα σου επιτρέψει να αλλάξεις σελίδα). Πρακτικά όμως, αν περάσεις τα 4-5 πρώτα επίπεδα που το παιχνίδι είναι φιλικό μαζί σου, στα επόμενα συναντάς κάποιους που θα σε φέρουν στα πρόθυρα εγκεφαλικού.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, πως για να το παίξεις, χρειάζεται στοιχειώδη γνώση του υπολογιστή σου και των Windows, και να σερφάρεις με άνεση στο διαδίκτυο. Όχι τίποτα συγκλονιστικές γνώσεις, αλλά ο παππούς σας, όσο καλός κι αν είναι στο σκάκι, δεν μπορεί να προχωρήσει πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Οι “Μυστικές Σελίδες” είναι δημιούργημα ενός και μόνο ανθρώπου, το όνομα του οποίου όμως δεν αναφέρεται πουθενά στο site. Η γνώση η δική μου προέρχεται από το άλλο παιχνίδι που είχε φτιάξει μαζί με πλήθος συνεργατών, την “5η Ήμερα“, μια σαφώς πιο επαγγελματική δουλειά που είχε χορηγό την Erickson και πρωταγωνιστές αληθινούς ηθοποιούς (μεταξύ τους και την Ιωάννα Πηλίχου που λίγο αργότερα έγινε γνωστή με τη σειρά “Ευτυχισμένοι Μαζί“). Το παιχνίδι αυτό όμως (που ήταν ο πραγματικός μου στόχος για τη σημερινή παρουσίαση) δεν μπορεί να παιχτεί, μιας και πολλά ψεύτικα sites που είχαν φτιαχτεί για την ανάγκη του σεναρίου, δεν υπάρχουν πια. Εδώ είναι η διεύθυνση αν θέλετε να παίξετε κάποια από τα επεισόδια που έχουν απομείνει ενεργά. Κοντολογίς, ο δημιουργός των “Μυστικών Σελίδων” είναι ή ο Δημήτρης Χασαπάκης ή ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει ποιος από τους δύο, να το σημειώσει στα σχόλια.

Νομίζω πως έδωσα όσες πληροφορίες είναι χρήσιμες. Το πολύ μπλα μπλα για ένα παιχνίδι σαν αυτό αποδεικνύεται ανούσιο. Αν έχετε αρκετές ελεύθερες ώρες, και αν θέλετε να δοκιμάσετε να ακονίσετε το μυαλό σας με κάτι πραγματικά προκλητικό (και ελληνικό, ας μην ξεχνάμε πως τέτοιες προσπάθειες δύσκολα γίνονται στην Ελλάδα), οι Mystikes Selid.es είναι έτοιμες να σας υποδεχθούν.