Ταινίες που μου θυμίζουν τον γελοίο μου εαυτό

tainies-pou-mou-thymizoun-ton-geloio-mou-eafto

Κατά βάση, είμαι ένας φλώρος και μισός. Εντάξει, μπλέχτηκα σε κάποιους καβγάδες όταν ήμουν έφηβος, έδωσα κι έφαγα κάτι ψιλές, μάτωσα και κάποιες φορές, έχω όμως την εντύπωση πως έχω να μπλέξω σε καβγά περισσότερα από δέκα χρόνια, οι κοκορομαχίες στους δρόμους όταν οδηγώ ή στα παρκέ του αθλήματος που αγωνίζομαι δεν μετράνε, δεν καταλήγουν ποτέ σε μπουνιές, παραμένουν αυτές οι ιερές, ανούσιες μάχες των αρσενικών για το χώρο τους και την ιδιοκτησία τους, έστω και χωρίς την παρουσία του θηλυκού.

Στο στρατό ποτέ δεν καύλωσα με τα όπλα, στο πεδίο βολής έριχνα με το κράνος να έχει πέσει στα μάτια μου (δύο νούμερα μεγαλύτερο) και τη στολή να κολυμπάει από τον ιδρώτα και τη σκόνη (τρία νούμερα μεγαλύτερη). Τα αυτιά μου βούιζαν και στιγμές στιγμές θύμιζα Κώστα όταν τον πετυχαίνουν όλα τα ψυχολογικοψυχαναγκαστικά του μαζί. Το ότι πέτυχα κάποιες σωστές βολές και μετά με σέρνανε για τιμητικές άδειες και λοιπές αηδίες, σας πληροφορώ πως δεν έχει να κάνει με καμία αγάπη με αυτού του είδους τους πυροβολισμούς. Όλα τα χρωστάω στο Point Blank, αν και το μόνο που μου έμεινε τελικά είναι που θυμάμαι να με τραβολογάνε σε άλλη μια βολή, χαράματα με την τσίμπλα στο μάτι. Πυροβόλησα καμιά δέκα φορές το χώμα μπροστά μου και τους έπεισα πως δεν κάνω για αυτή τη “δουλειά”.

Πριν όμως το κείμενο γίνει όμοιο με τα spaz του κινούμενου σχεδίου, να μπω στο ψητό και να διευκρινίσω πως όλος αυτός ο πρόλογος έγινε να για να αναρωτηθείτε κι εσείς μαζί μου, ποιο βαθύτερο ένστικτο βγαίνει στην επιφάνεια και με κάνει να καταδιασκεδάζω όταν σε βιβλία, ταινίες ή video games, βλέπω ανθρώπους να κατακρεουργούνται, συνθλίβονται, αποκεφαλίζονται, κόβονται σε πολλά μικρά κομματάκια, ανατινάσσονται, τους βγαίνουν τα μάτια, ο εγκέφαλος, τα γεννητικά όργανα (ναι και αυτά) ενώ στην πραγματική μου ζωή η θέα και μόνο ενός τραυματισμού στο ποδόσφαιρο (σαν αυτόν) με κάνει να αποστρέφω το κεφάλι; Είναι κάτι που πρέπει να πω στον ψυχολόγο μου; Απλά μια γενετήσια ορμή που χαλιναγωγείται υγιώς σε τέτοιες ακίνδυνες ασχολίες ή κάτι το οποίο πρέπει να συζητάμε με τις ώρες με συνομιλητές ειδικούς όπως η Τατιάνα Στεφανίδου και η Άννα Δρούζα;

Αν και θα είχε ενδιαφέρον μία τέτοια συζήτηση στα σχόλια, εδώ είμαι για να παρουσιάσω μερικές από τις πιο αιματηρές σκηνές σε κινηματογράφο και video games (για τα βιβλία επιφυλάσσομαι αν και μια ανάγνωση των Βιβλίων του Αίματος  αρκεί για να πάρετε μια ιδέα).

3 ταινίες και 3 video game, και 1 complication για να μπείτε στο νόημα:

Η ταινία που έκανε γνωστό των Peter Jackson στους underground κινηματογραφικούς κύκλους (και για πολλούς εκείνη που του έδωσε το εισιτήριο για να αναλάβει τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”), ήταν ένα low budget gore αριστούργημα, με υπόθεση ότι να ‘ναι, ερμηνείες βγαλμένες από τη σχολή Ντενίση, αλλά πλάνα άκρως στιλιζαρισμένα και αίμα τόσο πολύ, που μοιάζει ικανό να βάψει τους τοίχους ενός ουρανοξύστη.

Braindead


Η ταινία που έκανε γνωστό των Peter Jackson στους underground κινηματογραφικούς κύκλους (και για πολλούς εκείνη που του έδωσε το εισιτήριο για να αναλάβει τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”), ήταν ένα low budget gore αριστούργημα, με υπόθεση ότι να ‘ναι, ερμηνείες βγαλμένες από τη σχολή Ντενίση, αλλά πλάνα άκρως στιλιζαρισμένα και αίμα τόσο πολύ, που μοιάζει ικανό να βάψει τους τοίχους ενός ουρανοξύστη.

Cannibal holocaust


Πριν έρθει το φλώρικο Blair Witch Project, κάτι τύποι συνέλαβαν την ιδέα ενός μούφα-ντοκιμαντέρ, που θα έπειθαν τους θεατές πως είναι αληθινό. Έτσι, μίλησαν για μια ομάδα αμερικανών κινηματογραφιστών που πήγαν σε ένα νησί υποτιθέμενων κανίβαλων, για να τραβήξουν μερικά πλάνα.

Αποδεικνύεται όμως πως οι κανίβαλοι είναι πραγματικοί και τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας το γεύμα τους. Η φάρσα αποκαλύφθηκε όταν ο σκηνοθέτης του έργου αναγκάστηκε να παρουσιάσει σε δικαστήριο τους πρωταγωνιστές της ταινίας για να αποδείξει πως είναι ζωντανοί!

Hostel


Gore σε ταινία mainstream δεν είχαμε δει ποτέ. Ήρθε το Hostel να πάρει τα πρωτεία.

Αυτό που κάποτε το έβλεπες μόνο σε περίεργους κινηματογράφους (ή αφιερώματα στο cult) και σε ειδικό section στα video clubs, τώρα μπορούσες να πάρεις ποπ κορν στο τοπικό mall και να δεις κεφάλια να φεύγουν από τη θέση τους και ανδρικά γεννητικά όργανα να γίνονται τροφή για τα σκυλιά. Χάρμα…