Αυτή την εβδομάδα όλα κύλησαν ανάποδα

ayti-tin-evdomada-ola-kilisan-anapoda


Της Μαριάνθης Παπαδοπούλου.


Το καθημερινό πέρασμα από το Facebook. Ήταν Τετάρτη πρωί όταν μπήκα περιχαρής να χαζέψω τα σχόλια των φίλων, τις φωτογραφίες τους, να ακούσω κάνα τραγουδάκι που δεν ξέρω και γενικά να περάσω την ώρα μου. Δυστυχώς έκανα τόση ώρα να καταλάβω τι γίνεται, που δεν κατάφερα να χαζέψω.


Πάει το Profile, πάνε τα News feed. Όλα έγιναν κάτι σαν αυτά. Πιο άμεσα και πιο αγχωτικά. «Real time activity sidebar στο Facebook; Εξαιρετική προσθήκη. Πάλι καλά που δεν μας ανοίγει την κάμερα αυτόματα με κάθε κίνηση», έγραψε ο Γεράσιμος Ιωαννίδης και έσπευσα να συμφωνήσω. «Μάλλον αυτή είναι η επιτυχία του. Όλο το βρίζουμε που αλλάζει, αλλά δεν ξεκολλάμε», σχολίασε o Ντίνος από το απέναντι γραφείο και μάλλον έχει δίκιο. Σε λίγες ώρες είχα πια συνηθίσει την αλλαγή και συνέχιζα να σουλατσάρω διαδικτυακά. Έχασα κάποια νέα βέβαια, αλλά δεν βαριέσαι!


Το κείμενο αυτής της σελίδας. Λίγο μετά τις 10 και ενώ στο γραφείο είχαμε απομείνει τρεις κι ο κούκος, ο Χρήστος με παρότρυνε να απομακρυνθώ από το γραφείο μου. Επειδή γνωρίζει την απέχθειά μου για τις κατσαρίδες, υποπτεύθηκα το πρόβλημα και άρχισα να τρέχω. Δυστυχώς στο δωμάτιο που αποφάσισα να μπω, ήρθε και δεύτερο «κατοικίδιο» που είχε εισβάλει στο χώρο. Πέντε λεπτά μετά με έπεισαν να κατέβω από το γραφείο όπου είχα ανέβει, αφού το ένα ζώο είχε δολοφονηθεί και το δεύτερο αγνοείτο. Φυσικά έφυγα από τη δουλειά σε χρόνο ρεκόρ και συνέχισα τη συγγραφή του κειμένου στο σπίτι. Ηθικό δίδαγμα: Μην ανοίγετε ακόμα τα παράθυρα. Ο καιρός είναι ζεστός και οι κατσαρίδες δεν έχουν -ακόμα- κρυφτεί.


Την ενημέρωση για το απεργιακό δελτίο της ερχόμενης εβδομάδας. Λίγο πριν πατήσω στο σχετικό άρθρο, το μάτι μου έπεσε σε κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον. «Ακτίνες Χ αποκαλύπτουν κρυμμένο πίνακα του Γκόγια», έλεγε η είδηση και δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Με τη χρήση ειδικών ακτίνων, λοιπόν, επιστήμονες ανακάλυψαν κάτω από το πορτρέτο του δικαστή Δον Ραμόν ένα δεύτερο πορτρέτο Γάλλου στρατηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες το ατελές έργο μπορεί να απεικόνιζε τον αδερφό του Ναπολέοντα, Τζόζεφ, και ο καλλιτέχνης να το κάλυψε για πολιτικούς λόγους. Μπορεί να μην ξέρω αν την επόμενη εβδομάδα θα λειτουργούν τα λεωφορεία ή τα τρένα, αλλά έμαθα κάτι πιο χρήσιμο.


Την αποστολή του Αλέξανδρου στην Ιταλία για να συναντήσει τον έρωτά του. Η ιδέα του Δημήτρη για την επίδειξη μόδας στο Μιλάνο ήταν μια καλή αρχή, αλλά περιμένω περισσότερα από εσάς. Οργανωθείτε, γιατί έχω και άλλους πονεμένους φίλους να σώσω!


Την αναζήτηση πληροφοριών στο Google για τη διάλυση των REM, για την οποία πληροφορήθηκα από το Facebook. Μια μπλε γραμμή πάνω δεξιά στη σελίδα με ξάφνιασε και με ανάγκασε σχεδόν να την ακολουθήσω. Στόχος της ήταν να μου θυμίσει να μπαίνω στο Google+, στο οποίο -μεταξύ μας- έχω να μπω πάρα πολύ καιρό. Σε λίγο θα ανάβουν λαμπάκια πάνω από την οθόνη να μας θυμίζουν σε ποιο κοινωνικό δίκτυο δεν έχουμε μπει για πολύ καιρό. Πάνε οι εποχές που με ένα απλό msn την κάναμε τη δουλειά μας…