Τέσταρε τις αντοχές σου στο πιο υπέροχο κόλπο

testare-tis-antoches-sou-sto-pio-yperocho-kolpo

Τέσταρε τις αντοχές σου στο πιο υπέροχο set που έχει στηθεί σε μαραθώνιο, εννοώντας φυσικά τον Spetses Mini Marathon.

Βρες φόρµα


Οι αερόβιες ασκήσεις και ειδικότερα το τρέξιμο είναι ο βασιλιάς της προπόνησης. Το πρώτο μαζικό αθλητικό event που γίνεται στις Σπέτσες είναι η μεγάλη ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο τρέξιμο. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην διαδρομή των 26 χιλιομέτρων και σε αυτή των 5 χιλιομέτρων.

Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 (μπες και στο www.spetsesmarathon.com για να βρεις τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής και έξτρα info). Για τους αναγνώστες του Texnologia θα υπάρχουν ακόμα ειδικές προσφορές, έκπτωση στο κόστος συμμετοχής και άλλες εκπλήξεις.

Μείνε στα πούπουλα


Δεν θα έχεις να τραβήξεις μόνο ανηφόρα. Οι διοργανωτές σχεδίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις, που θα σε βάλουν ομαλά στο κλίμα του αγώνα. Επειδή ο οργανισμός σου πριν από ένα μίνι μαραθώνιο χρειάζεται υδατάνθρακες και ενέργεια, το Pasta Night είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Πρόκειται για μία εκδήλωση την παραμονή του αγώνα (θα διεξαχθεί μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel), που θα παρουσιάσει πιάτα με βάση τα ζυμαρικά από γνωστό Έλληνα σεφ. Οι διοργανωτές εξασφάλισαν επίσης spa και ειδικά προγράμματα massage για τους συμμετέχοντες, με τη συνδρομή του Asian Spa Resort. Τέλος, για τους δρομείς έχουν προβλεφθεί ειδικά πακέτα διαμονής σε ξενοδοχεία που ξεκινούν από 45 € το δίκλινο με πρωινό, ενώ και το Poseidonion Grand Hotel, accommodation partner του αγώνα, προσφέρει τα υπέροχα δωμάτιά του σε ειδικές τιμές από 124€.

Πέρνα στο Πάνθεον


Μπορεί να μην έχεις να διηγηθείς ιστορίες από τον πόλεμο ούτε από κάποιο επεισοδιακό σαφάρι ελεφάντων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα μείνεις στην ιστορία ή δεν θα έχεις ιστορίες για τα εγγόνια σου. Οσοι τερματίσουν στο παρθενικό Spetses mini Marathon θα πάρουν μαζί τους το κομμάτι της συνδρομής τους σε έναν αγώνα που στοχεύει να γίνει θεσμός –κάτι σαν τους διάσημους πλέον αγώνες της Κυανής Ακτής, St Tropez Classic και το μαραθώνιο του Alpes-Maritimes. Το σχετικό ντόρο που ήδη έχει δημιουργήσει ο Spetses mini Marathon μπορείς από τώρα να τον ζήσεις στο fanpage του στο Facebook (www.facebook.com/spetsesmarathon).

Μαθήµατα Σπετσιώτικης Ιστορίας


Eνα κομμάτι της διαδρομής του Spetses mini Marathon περνάει και μέσα από το ιστορικό κέντρο του νησιού. Συγκεκριμένα το σπίτι του Σωτήρη Ανάργυρου, τα αρχοντικά του Παλιού Λιμανιού και το σπίτι της Μπουμπουλίνας είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα συναντήσεις στο δρόμο σου προς τη γραμμή του τερματισμού.

Εύκολα και απλά


Μέσα σε δυόμισι ώρες οδικώς και πέρασμα απέναντι από την Κόστα ή σε μιάμιση ώρα με πλοίο από τον Πειραιά μπορείς να βρεθείς κοντά στο απέραντο γαλάζιο που περικλείει τις Σπέτσες. Εκεί ο δήμος έχει φροντίσει να περιορίσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Ετσι μπαίνεις ακόμα περισσότερο στο mood χαλάρωσης, καθώς περπατάς για να καλύψεις τις -έτσι και αλλιώς- μικρές αποστάσεις.

Η cool διάθεση και αίσθησή σου δεν θα χαλάσει ούτε κατά την διάρκεια του αγώνα αφού το Spetses Mini Marathon στηρίζεται από το άρωμα «Armani Sport Code» που θα διατηρήσει την φρεσκάδα σου ακόμα και στο δρόμο της επιστροφής.

Βρες τα µέτρα σου


Κάνε το παρακάτω τεστ και μάθε ποια διαδρομή στο Spetses Mini Marathon σου ταιριάζει

Τεστ Κούπερ


Πήγαινε σε ένα στίβο –προτίμησε πρωινή ή απογευματινή ώρα για να μην έχει πολύ ζέστη. Φόρα ένα χρονόμετρο στο χέρι σου και τρέξε στο μέγιστο της προσπάθειάς σου για τα επόμενα 12 λεπτά. Μόλις σταματήσεις τσέκαρε πόσα μέτρα έχεις διανύσει. Αν έχεις κάνει πάνω από 3,4 χιλιόμετρα (πάνω από 8,5 γύρους σε κανονικό στάδιο) μπορείς να κατέβεις στα 26 χιλιόμετρα του Spetses Mini Marathon. Αν διανύσεις λιγότερα από 3,4 χιλιόμετρα η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων είναι η καλύτερη επιλογή σου.