Εντείνεται η μάχη των celebrities στα social media

enteinetai-i-machi-ton-celebrities-sta-social-media

Αυτές τις μέρες παίχτηκε μια φοβερή online μάχη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με επίκεντρο στο twitter. O Ashton Kutcher @cnnbrk από την μια μεριά και το twitt feed του CNN @cnnbrk από την άλλη πάλεψαν σκληρά με ότι μέσα διέθεταν για να φτάσουν πρώτοι στο στόχο τους: ο πρώτος που θα έχει 1.000.000 followers στο twitter. Πόσοι δηλαδή θα μπορούν να διαβάζουν αμέσως αυτά που γράφει.

Η μάχη πήγε τελικά σε ένα άλλο επίπεδο όπου τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης πάλευσαν με τα νέα: το twitter και κατ' επέκταση το ίντερνετ. Η μάχη ήταν εικονική αλλά με τόση δημοσιότητα και με τόσο πάθος που το διεκδίκησαν και από την άλλη η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται μια υπηρεσία σαν το twitter σε κάνει να σκεφτείς το κατα πόσο παραδοσιακές μορφές ενημέρωσης αλλάζουν ή θα αλλάξουν σημαντικά. Ηταν μια ήττα του παραδοσιακου? Και τί σημαίνει αυτό? Προσωπικά, για σημαντικά θέματα στρέφομαι πάντα σε σοβαρές πηγές όπως το CNN, Reuters, ελευθεροτυπία, ΒΗΜΑ για να μάθω. Επομένως δεν είναι αυτό καθε αυτό το μέσο αλλά ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται η πληροφορία πλέον. Και βεβαίως και οι 2 πλευρές εξελίσσονται: η κλασσική δημοσιογραφία δεν μπορεί να αγνοεί την δημοφιλία που έχει πιά ένα μέσο σαν το twitter και από την άλλη το κάθε twitter για να είναι χρήσιμο χρειάζεται την εγκυρότητα του κάθε παραδοσιακού μέσου ενημέρωσης αλλά από την άλλη διαθέτει και ένα πολυ μεγάλο προσόν: την αλληλεπίδραση.

Πρόσφατα βοηθήσαμε την ελληνική συμμετοχή του socialwhale να φτάσει στη 2η θέση του διαγωνισμου startup 2.0 που είναι ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός για σελίδες που θεωρούν ότι μπορούν και είναι σημαντικές. Χάρηκα πολύ για την αλληλουποστήριξη των ελλήνων και τοποθετήθηκα: οι άλλοι είναι πολλοί και μπορούν, εμείς για να πάμε μπροστά πρέπει να είμαστε ΜΑΖΙ.

Η ματιά μου στο μέλλον πλέον έρχεται πίσω και μου λέει ότι τα νέα μέσα ενημέρωσης πρέπει να γίνουν ευέλικτα, να υιοθετούν τις νέες τεχνολογίες, να είναι επίκαιρα [το ΒΗΜΑ νομίζω είναι λάθος με την νέα συνδρομητική του υπηρεσία γιατί αντίστοιχες το εξωτερικό απότυχαν και με πολύ μεγαλύτερο κοινό], να έχουν αλληλεπίδραση γιατί ο κόσμος πλέον έχει ΒΑΡΕΘΕΙ να είναι αμέτοχος σε πράγματα που τον απασχολούν. Χρειάζεται να είναι μέρος της ενημέρωσης και να λέει την άποψή του και όχι κατευθυνόμενα.

Ελπίζω αυτό να είναι ένα ξύπνημα σιγά σιγά μιας λαικής συνείδησης που να δέχεται τα σημαντικά πράγματα και να τα υιοθετεί και να εξελίσσεται και από την άλλη να απορρίπτειι στην πηγή του γεγονότος, με άποψη, κάτι που δεν την εκφράζει.

Καί κάτι άλλο: στο twitter και στο κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεις να πετάξεις απλά μια είδηση και να φύγεις.

Θα σου απαντήσουν