Έπεα πτερόεντα για τις επικίνδυνες πτήσεις

epea-pteroenta-gia-ti-epikindunes-ptiseis

Στάχτη στα μάτια των κατοίκων των βορείων προαστίων ρίχνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, θέλοντας να περιορίσει τις αντιδράσεις που προκαλούν οι πτήσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αφενός στρατιωτικών πτητικών μέσων, αφετέρου μικρών αεροσκαφών της Αερολέσχης Αθηνών.

Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία που έχουμε στη διάθεση μας, το ΓΕΑ, απαντώντας σε κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται έντονα τόσο νια την ηχορύπανση όσο και για τους κινδύνους που διατρέχουν, αποσιωπά το γεγονός ότι προωθεί την αλλαγή του αεροπορικού status quo στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας δρομολογήσει τη γενίκευση της 24ωρης λειτουργίας του αεροδρομίου στο Τατόι, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί το προσεχές διάστημα τα ελικόπτερα τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του Α' Κλάδου του ΓΕΑ της 4ης Ιουνίου 2008, οι αρμόδιοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά ζητούν την κατανόηση των πολιτών για την απρόσκοπτη εκτέλεση της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας. Αφού αναφέρουν, επίσης, ότι λυπούνται «για την ενόχληση που προκαλείται από την πτητική δραστηριότητα του αεροδρομίου του Τατοΐου», σημειώνουν ότι «η ΠΑ είναι ταγμένη από τη φύση της αποστολής της στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» και στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί η αεροπορική βάση της Δεκέλειας, η οποία φιλοξενεί τη Σχολή Ικάρων και την 359 ΜΑΕΔΥ (ελαφρά αεροσκάφη αεροπυρόσβεσης).

Όσο για τα παράπονα των πολιτών, υποστηρίζουν ότι «έχοντας μελετήσει τη γεωγραφική θέση της μονάδας όσο και παράγοντες ασφαλείας, καθώς επίσης και μέτρα αποφυγής ενόχλησης του κοινωνικού συνόλου, σας γνωρίζουμε ότι οι πτήσεις της Π.Α. εκτελούνται με βάση τους υφιστάμενους κανόνες ICAO, αυξάνοντας στο μέτρο του δυνατού τα ύψη πτήσεων των αεροσκαφών, ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο ο θόρυβος».

Το ΓΕΑ, ωστόσο, παρακάμπτει το ζήτημα των εκπαιδευτικών πτήσεων σε κατοικημένες, και μάλιστα πυκνοκατοικημένες περιοχές, δεν λέει κουβέντα νια τη φιλοξενία της Αερολέσχης, η οποία δραστηριοποιείται κατ' εξαίρεση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, και αποσιωπά τελείως ότι εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο έχει συμφωνήσει με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται και η χρήση του αεροδρομίου από τον εναέριο στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος. Με άλλα λόγια, την ώρα που το ΓΕΑ καθησυχάζει τους κατοίκους και όλους όσοι βλέπουν πάνω από τα κεφάλια τους σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνονται εκπαιδευτικές ασκήσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, την ίδια ώρα προωθείται η αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Δεσμεύσεις


Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή χρήσης του αεροδρομίου δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια που γίνεται στο παρασκήνιο να ενταχθούν όλα τα ιπτάμενα μέσα των δημόσιων υπηρεσιών σε μία υπό στρατιωτική διοίκηση υπηρεσία, τη λεγόμενη Διεύθυνση Αεροπορικών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Αν και η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευτεί πριν από τις εκλογές του 2004 ότι συμμερίζεται τους λόγους που προβάλλει η Πανελλήνια Ένωση Ιπτάμενου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας και Δημοσίων Υπηρεσιών, τα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης είχαν αγνοήσει τους πάντες και προχώρησαν στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη θεσμοθέτηση της νέας αυτής διεύθυνσης.

Ύστερα από τις αντιδράσεις, το θέμα είχε παγώσει, αλλά προσωρινά, απ' ό,τι φαίνεται. Κάποιοι, βλέποντας πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα, βιάζονται τώρα να κλείσουν όπως-όπως το θέμα, πιέζοντας καταρχήν να δημιουργήσουν νέο τετελεσμένο, με την άμεση μεταφορά της υπηρεσίας ελικοπτέρων της Αστυνομίας στο Τατόι.