Μακάρι να ήξερα πότε θα γίνουν εκλογές


makari-na-ixera-pote-tha-ginoun-ekloges

  • Δεν είμαι μόνο τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, το Σχέδιο, η Αρμονία... Είναι ακόμη τα Αρχαία, τα Μαθηματικά... Δεν είναι «μεμονωμένη η περίπτωση» αλλά, όπως φαίνεται, γενικευμένη προεκλογική επιχείρηση!
  • Τελικά, το πρόβλημα των προβλημάτων είναι η ίδια η κυβέρνηση, οι παρενέργειες της πολιτικής της και τα επικοινωνιακά κόλπα της.
  • Κουρασμένος ο αρχηγός από το «μάδημα της μαργαρίτας» για τον χρόνο των εκλογών, θέλει να πάρει ανάσες με κάποιον ανασχηματισμό. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, οι κάλπες θ ανοίξουν τον Νοέμβριο. Ετσι, εκτός από την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, θ αρχίσει άλλη μία μετά τις εξαγγελίες-υποσχέσεις στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
  • Ούτως ή άλλως, χάθηκε το χαρτί του αιφνιδιασμού. Το ΠΑΣΟΚ «περιμένει στη γωνία» καθ όλα έτοιμο. Τέλος Ιουλίου εγκρίνονται τα ψηφοδέλτιά του από το Εθνικό του Συμβούλιο.
  • Και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι έτοιμα. Μόνο η ΝΔ έχει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα. Προκειμένου, μάλιστα, ν αποφευχθούν μη ελεγχόμενες προσωπικές συγκρούσεις, επιλέχτηκε ν αναδειχτούν... διά βοής τα επτά κοινοβουλευτικά μέλη του πολιτικού της συμβουλίου...

Μεγάλη η χάρη τους!


Ετοιμη και η Χάρτα Δικαιωμάτων των επιβατών για την ακτοπλοϊα. Τι σημασία έχει αν τα εισιτήρια τρέχουν με ταχύτητες Κεντέρη; Οι διακοπές στο νησί γίνονται όνειρο για όλο και περισσότερους. Το δίκτυο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για γέλια και για κλάματα... Τι σημασία έχουν όλα αυτά και η ασυδοσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών να δρομολογούν τα πλοία τους όπως, όπου και όποτε γουστάρουν... Σημασία έχει ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ναυτιλίας παραχωρούν στους ιθαγενείς δικαιώματα. Μεγάλη η χάρη τους!

Φύλλο πορείας


Αλλά αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι στο κυνήγι των εφοπλιστών για υπερκέρδη, έχει φροντίσει ο Δ. Αβραμόπουλος. Από την Κρήτη μάς διαμήνυσε ότι απ άκρη σ' άκρη της Ελλάδας έχει εκσυγχρονιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. ...Πετάει το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία! Ολα! Οπως και το ψέμα... Διότι, ανάμεσα στ άλλα, διασκεδάζοντας τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, είπε ότι «ικανότατος αριθμός νοσηλευτών και γιατρών, έχει ήδη πάρει φύλλο πορείας προς τους υγειονομικούς σχηματισμούς μας». Απολύτως ανακριβές. Το ακριβές είναι ότι έφτασε ο καιρός «φύλλο πορείας» να πάρουν οι φορείς της νεοδημοκρατικής πολιτικής.

Η Χίος σε γυρεύει...


Την ίδια ώρα που ο Δ. Αβραμόπουλος εμφάνιζε ειδυλλιακή την κατάσταση στην Υγεία, δεν είναι μετρήσιμο πόσοι ασθενείς ταλαιπωρούνταν, πόσοι συνοδοί τους... στόλιζαν τους επικεφαλής του ΕΣΥ. Είναι, όμως, καταγραμμένο ότι μια νοσοκόμα κάλυπτε τις ανάγκες όλων των ασθενών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου επί τρία χρόνια δεν λειτουργεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών (καταγγελία του ΣΥΝ διά της Α. Ξυροτύρη). Η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Χίου έκλεινε λόγω έλλειψης προσωπικού (καταγγελία του ΚΚΕ διά του Στ. Σκοπελίτη).

Ατύχημα;


Παντού συμβαίνουν ατυχήματα, όπως το χθεσινό με το λεωφορείο της ΕΘΕΛ. Οταν μεν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως είναι υποχρεωμένες, διερευνούν τις αιτίες για να πάρουν κάθε δυνατό μέτρο κτλ. Αλλά πώς να τα διερευνήσουν οι επικεφαλής της ΕΘΕΛ; Εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί η απαραίτητη διαγνωστική μηχανή, όπως καταγγέλλει ο αρμόδιος του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλιας... Ισως αν λειτουργούσε θα είχε ελεγχθεί και η αμφισβητούμενη σήμερα ποιότητα των ανταλλακτικών.

Τόποι εκτελέσεων...


Ωραία τα σχέδια για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο. Εστω και επί χάρτου, έστω κι αν εντάσσονται στα προεκλογικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης. Αλλά θαυμάζοντας τον χθεσινό χάρτη της επέκτασης, διέφυγε από τους αρμόδιους τι συνέβη στον Βοτανικό. Εκεί όπου 19χρονη φοιτήτρια παρασύρθηκε σε ανύπαρκτη διάβαση και τραυματίστηκε βαρύτατα. Θα πείτε, τι σχέση έχει αυτό; Εχει και παραέχει... Η μη υπογειοποίηση του Προαστιακού, η μη δημιουργία ασφαλών διαβάσεων, εκεί όπου οι σιδηρογραμμές τέμνονται με τον αστικό ιστό, συνιστά διαρκές έγκλημα. Μετατρέπει τις διαβάσεις σε τόπους εκτελέσεων... Θα μπορούσε να προστεθεί ότι η απελευθέρωση των υπερκείμενων χώρων μπορεί να τους μετατρέψει σε πηγές οξυγόνου. Αλλά αυτά είναι «πολυτέλειες» για την κυβέρνηση...

Κρυφτό...


Καίγεται το πελεκούδι με το σκάνδαλο των βαθμολογιών. Οι καταγγελίες φτάνουν ως το σημείο να χαρακτηρίζονται «προεκλογικές» οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως πολύ συγκεκριμένα κατέδειξε χθες ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Το αδιάβλητο πάει περίπατο, χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε ομηρεία... Η υπ. Παιδείας πού είναι; Εχει υποβάλει παραίτηση και δεν το πήραμε χαμπάρι; Θα δεήσει να εμφανιστεί σήμερα στη Βουλή; Η θα το παίξει ως το τέλος... πρωθυπουργός; Κρυφτό δηλαδή...

Η δήλωση


«Το λιμάνι του Πειραιά παρουσιάζει πλέον μια εικόνα αντάξια και του τουριστικού προϊόντος που θέλουμε να πουλήσουμε στο εξωτερικό και των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών...».