Αλλάξτε κανάλι στην τηλεόραση από το κινητό τηλέφωνο

allaxte-kanali-stin-tileorasi-apo-to-kinito-tilefono

Αν νομίζατε ότι το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για κλήσεις, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Ελέγξτε τις συσκευές σας κατευθείαν από την οθόνη του κινητού σας, βάζοντας τα συμβατικά τηλεχειριστήρια στο συρτάρι.

Χωρίς αμφιβολία, στο σαλόνι σας είναι διάσπαρτα πολλά τηλεχειριστήρια από διάφορες οικιακές συσκευές, όπως είναι η τηλεόραση και το στερεοφωνικό σας. Δεν θα ήταν πιο εύκολα αν είχατε ένα τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να τις ελέγχει όλες; Μη βιαστείτε να σκεφθείτε ότι είναι καιρός για έξοδα (αγορά εξειδικευμένου τηλεχειριστηρίου,...), αφού λύση μπορεί να δώσει το κινητό σας, αρκεί να ανήκει στην κατηγορία των smartphones και να διαθέτει θύρα υπέρυθρων.

Βήμα 1


Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το Total irRemote, στην έκδοση 1.43. Βασικό χαρακτηριστικό του, η υποστήριξη των περισσότερων συσκευών της αγοράς, καθώς και η υψηλή του ευχρηστία. Η εν λόγω εφαρμογή διατίθεται από το www.psiloc.com/index.html?id=143 για δοκιμαστική χρήση δέκα ημερών, χωρίς χρέωση. Μετά από αυτό το διάστημα πρέπει να πληρώσετε 19,95 ευρώ για να αγοράσετε την πλήρη έκδοση.

Βήμα 2


Κάνοντας κλικ στο Download εμφανίζεται ένα παράθυρο από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία στην οποία θα αποθηκευτεί το αρχείο. Μόλις η μεταφορά του ολοκληρωθεί, κάνετε διπλό κλικ σε αυτό, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης στο τηλέφωνο σας, η οποία δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία.

Βήμα 3


Αμέσως μετά την εγκατάσταση του irRemote, στην οθόνη του κινητού σας προβάλλεται η παραπάνω οθόνη. Κάθε ένα από τα διαθέσιμα πλήκτρα που βλέπετε αντιστοιχεί σε μία διαφορετική συσκευή. Κάνετε κλικ ή επιλέξτε (ανάλογα με το εάν το κινητό σας τηλέφωνο έχει οθόνη αφής ή όχι) ένα από αυτά έτσι ώστε να του αντιστοιχήσετε τη συσκευή που επιθυμείτε.

Βήμα 4


Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ορίσετε το ακριβές μοντέλο, αλλά και τον τύπο της συσκευής που θέλετε να χειριστείτε. Η τελευταία έκδοση του irRemote υποστηρίζει σχεδόν όλες τις γνωστές συσκευές, ενώ ακόμα και αν η συσκευή σας δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μπορείτε να επιλέξετε User device και να εισάγετε οι ίδιοι τα χαρακτηριστικά της, συμβουλευόμενοι το εγχειρίδιο οδηγιών της.

Βήμα 5


Αφού τελειώσετε με τον καθορισμό των βασικών χαρακτηριστικών μίας συσκευής, στην οθόνη σας προβάλλεται το συγκεκριμένο παράθυρο από το οποίο μπορείτε να ελέγξετε πρακτικά κάθε παράμετρό της. Ιδιαίτερα αν το κινητό σας τηλέφωνο είναι εφοδιασμένο με οθόνη αφής, ο έλεγχος των διαθέσιμων επιλογών γίνεται με το ειδικό πενάκι, όπως ακριβώς και σε ελάχιστα κορυφαία τηλεχειριστήρια των οποίων η τιμή ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Βήμα 6


Αν, παρόλα αυτά, οι διαθέσιμες επιλογές δεν σας ικανοποιούν, μπορείτε να προσθέσετε νέες. Επιλέξτε Menu / User commands / Options / Add και εισάγετε τον κατάλληλο κωδικό για τη λειτουργία που επιθυμείτε να προσθέσετε, συμβουλευόμενοι είτε το εγχειρίδιο οδηγιών είτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.remotecodelist.com, στην οποία περιλαμβάνονται κωδικοί λειτουργιών για σχεδόν όλα τα τηλεχειριστήρια της αγοράς.