Διαχειριστείτε web-based emails τοπικά στον υπολογιστή σας

diacheiristeite-web-based-emails-topika-ston-ypologisti-sas

Ένα κλασικό πρόβλημα με τους πολλαπλούς λογαριασμούς email είναι η συχνά εμφανιζόμενη πιθανότητα να παραπέφτουν σημαντικά μηνύματα και, γενικά, να χάνετε τον έλεγχο της αλληλογραφίας σας. Ειδικά, μάλιστα, όταν πρόκειται για τις διάφορες web-based υπηρεσίες e-mail, κάθε μία από τις οποίες προσεγγίζει διαφορετικά τη διαχείριση και την εμφάνιση της αλληλογραφίας.

Τη λύση στο πρόβλημα δίνει το Freepops, ένα έξυπνο πρόγραμμα με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να λαμβάνετε τοπικά στον υπολογιστή σας e-mails από web-based λογαριασμούς όπως το Yahoo! και το Hotmail. Αυτό που γίνεται στην πράξη είναι ότι μετατρέπονται οι web-based υπηρεσίες σε POP3, επιτρέποντας τη χρήση προγραμμάτων λήψης e-mail όπως το Evolution ή το Kmail.

Το Freepops χρησιμοποιεί έτοιμα modules για όλες τις γνωστές web-based υπηρεσίες e-mail. Εσείς απλώς επιλέγετε ποια από αυτά θα χρησιμοποιήσετε. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται σε ένα κέντρο διαχείρισης της αλληλογραφίας σας, στο οποίο απευθύνεται ο mailer που έχετε εγκατεστημένο στο σύστημά σας, για να αντλεί όλα τα web e-mails.

Βήμα 1


Αν και το Freepops συμπεριλαμβάνεται στις περισσότερες διανομές ως πακέτο, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για την τελευταία έκδοση, τη 0.26. Αν δεν είναι, κατεβάστε την από το site του Freepops, http://www.freepops.org, από όπου διατίθενται πακέτα για όλες τις μεγάλες διανομές, καθώς κάθε έκδοση είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη.

Βήμα 2


Αν και το Freepops συμπεριλαμβάνεται στις περισσότερες διανομές ως πακέτο, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για την τελευταία έκδοση, τη 0.26. Αν δεν είναι, κατεβάστε την από το site του Freepops, http://www.freepops.org, από όπου διατίθενται πακέτα για όλες τις μεγάλες διανομές, καθώς κάθε έκδοση είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη.

Βήμα 3


Ξεκινήστε το Evolution και μεταβείτε στους λογαριασμούς από το μενού Επεξεργασία>Προτιμήσεις. Δημιουργήστε νέο λογαριασμό συμπληρώνοντας τα στοιχεία, όπως κάνετε πάντα. Σημαντικό είναι να ορίσετε ως username την πλήρη διεύθυνση e-mail σας. Ως είδος διακομιστή ορίστε “Pop” και στο πεδίο “Διακομιστής” ορίστε το 127.0.0.1:2000. Στο “Χρήση ασφαλούς σύνδεσης” επιλέξτε “Χωρίς κρυπτογράφηση” και στο “Τύπος Πιστοποίησης” επιλέξτε “Κωδικός πρόσβασης”.

Βήμα 4


Στο Kmail μεταβείτε στις ρυθμίσεις των λογαριασμών e-mail από το μενού Ρυθμίσεις>Ρύθμιση του kmail και από εκεί στην καρτέλα “Λογαριασμοί”. Κάντε κλικ στο “Προσθήκη” και επιλέξτε POP3 ως τύπο διακομιστή. Συμπληρώστε την καρτέλα δίνοντας ως όνομα χρήστη το πλήρες e-mail σας, ως διακομιστή το 127.0.0.1 και ως θύρα τον αριθμό 2000.

Βήμα 5


Καλή ιδέα είναι να ορίσετε το πρόγραμμα λήψης e-mail να αφήνει αρχικά ένα αντίγραφο των μηνυμάτων σας στον server, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως θέλετε. Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, δοκιμάστε να λάβετε e-mail. Αν δείτε ένα μήνυμα “Connection refused”, το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει το Freepops. Από μια γραμμή εντολών δώστε την εντολή freepopsd.

Βήμα 6


Το Freepops δέχεται παραμέτρους για κάθε τύπο λογαριασμού που υποστηρίζει. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε να κατεβάζετε e-mails από διαφορετικό φάκελο. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε το σύμβολο του ερωτηματικού μετά τη διεύθυνση e-mail σας, ακολουθούμενο από την παράμετρο folder=myfolder - το όνομα χρήστη, δηλαδή. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι: email_sas@hotmail.com?folder=myfolder

Βήμα 7


Αν θέλετε να λαμβάνετε e-mails από τους φακέλους Inbox και Myfolder, πρέπει να δημιουργήσετε δύο λογαριασμούς, έναν χωρίς καμία παράμετρο στο τέλος και έναν με την παράμετρο ?folder=myfolder. Για μια πλήρη λίστα με τις υποστηριζόμενες παραμέτρους ανατρέξτε στη σελίδα http://www.freepops.org/en/files/html-manual/node7.html.