GBridge: Επικοινωνήστε και συνεργαστείτε μέσω Internet

gbridge-epikoinoniste-kai-synergasteite-meso-internet


  • Απαιτήσεις: Εφαρμογή GBridge (http://www.gbridge.com)
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 15 Λεπτά
  • Επίπεδο δυσκολίας: 3/10


Αξιοποιήστε τις δυνατότητες που παρέχει η εφαρμογή GBridge για να επικοινωνήσετε με τους συνεργάτες σας, να ανταλλάξετε αρχεία και να εργαστείτε σε μία κοινή οθόνη.

Ποιός είπε ότι χρειάζεται διαφορετικό λογισμικό για να επικοινωνήσει κανείς με τις επαφές του, να ανταλλάξει μαζί τους αρχεία ή να εργαστεί σε ένα απομακρυσμένο desktop; Το GBridge είναι μία νέα εφαρμογή που ενώνει τους κόσμους διαφορετικών “τηλε”-εφαρμογών, παρέχοντας λειτουργίες επικοινωνίας, ανταλλαγής αρχείων και εργασίας σε ένα κοινό desktop μέσα από μία και μόνο εφαρμογή.

Το καλύτερο είναι ότι καταφέρνει να… ξεμπλέκει με τους “μπελάδες” της σωστής ρύθμισης θυρών και πρωτοκόλλων σε firewalls και routers, αφού για τη λειτουργία του βασίζεται στις υπηρεσίες του Google, τις οποίες και χρησιμοποιεί ως μεσάζοντα! Έτσι λοιπόν, αν εσείς και οι επαφές σας διατηρείτε ήδη έναν λογαριασμό στις υπηρεσίες του Google, συγκεκριμένα στο GMail μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το GBridge για να συνεργαστείτε με άλλα άτομα.

Βήμα 1


Μόλις εγκαταστήσετε και τρέξετε το GBridge, θα σας ζητήσει να δηλώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Δεν αναφέρεται σε κάποια δική του υπηρεσία, αλλά στο όνομα και τον κωδικό που χρησιμοποιείτε στο Google. Αν δεν έχετε, κάντε κλικ στο Create a new Gmail account κάτω δεξιά και ακολουθήστε τις οδηγίες που θα παρουσιαστούν στον browser σας. Τα ίδια θα πρέπει να κάνουν και οι επαφές σας.

Βήμα 2


Αφού επικυρώσετε τα στοιχεία που δηλώσατε, το GBridge θα επιχειρήσει να συνδεθεί στο Google. Αν και μπορεί να βρει τρόπο επικοινωνίας, η προκαθορισμένη θύρα λειτουργίας του (port) είναι η 5222, οπότε, αν θέλετε να το διευκολύνετε, ή αν δείτε ότι δεν καταφέρνει να συνδεθεί, δοκιμάστε να την “ανοίξετε” στο router σας. Μετά τη σύνδεσή του θα αντλήσει από το Gmail τα στοιχεία των επαφών σας.

Βήμα 3


Χάριν ευκολίας, πριν καν ξεκινήσετε τη συνεργασία με μία επαφή, κάντε κλικ στο Create SecureShare και επιλέξτε ένα φάκελο από το δίσκο σας στον οποίο θα μοιράζεστε αρχεία με τις επαφές σας. Ό,τι βάζετε σε αυτόν θα είναι προσβάσιμο από τις επαφές σας - αρκεί να τους έχετε δώσει σχετικό δικαίωμα πρόσβασης, βάζοντας ένα “τικ” στο όνομά τους, στη λίστα που εμφανίζεται κάτω από το φάκελο. Για πρόσθετη ασφάλεια μπορείτε να δηλώσετε και έναν κωδικό πρόσβασης στο τελευταίο πεδίο του παραθύρου “Password (optional):”.

Βήμα 4


Αυτό ήταν όλο! Με κλικ στο όνομα μιας επαφής μπορείτε να αρχίσετε να “μιλάτε” μαζί της (για την ώρα, μόνο μέσω κειμένου), ενώ, αν κάνετε κλικ καθώς μιλάτε στο Send DesktopShare Invitation, που βρίσκεται στο ανώτερο τμήμα του παραθύρου συζήτησης, αποστέλλετε μία πρόσκληση συνεργασίας στο ίδιο desktop. Αν η επαφή την αποδεχτεί, θα μπορεί να δει το desktop σας στη δική της οθόνη, οπότε και να εργαστείτε στο ίδιο περιβάλλον με τις ίδιες εφαρμογές (όμως προσοχή: θα μοιράζεστε και το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι!).