Μετατρέψτε τα βίντεο του YouTube σε Mp3

metatrepste-ta-vinteo-tou-youtube-se-mp3

  • Απαιτήσεις: Πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Κόστος: Δωρεάν
  • Ολοκλήρωση εγχειρήματος: 5 Λεπτά
  • Επίπεδο δυσκολίας: 1/10

Πάρτε τον ήχο από οποιοδήποτε βίντεο του YouTube σε αρχείο MP3, ώστε να μπορείτε να τον γράψετε σε audio CD, να τον ακούσετε από το MP3 player σας ή να τον βάλετε ως ringtone στο κινητό τηλέφωνο ως ήχο κλήσης κ.λπ.

Το ΥουTube είναι μεν το μεγαλύτερο και γνωστότερο site με βίντεο κάθε είδους, αλλά μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί “αποθήκη μουσικής”, αφού πολλά από τα βίντεό του συνοδεύονται από μουσική υπόκρουση. Έτσι, αντί να ψάχνετε σε πάσης φύσεως sites για “εκείνο το MP3 που είχατε ακούσει”, μπορείτε να το αναζητήσετε ως… βίντεο στο YouTube. Με την απλή διαδικασία που παρουσιάζουμε στη συνέχεια και σε λιγότερο από πέντε λεπτά το πολυπόθητο MP3 είναι δυνατόν να εμφανιστεί στο desktop σας.

Σημειώνουμε ότι η σχετική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επειδή ακριβώς τα βίντεο είναι αποθηκευμένα στην υπηρεσία YouTube σε μορφή FLV (Flash Video), μπορείτε -αν θέλετε- να προσεγγίσετε τη διαδικασία με μια πιο… παραδοσιακή μέθοδο: να μετατρέψετε το FLV format σε ένα άλλο και, στη συνέχεια, να “ξεκολλήσετε” τον ήχο από αυτό (διαδικασία που, για παράδειγμα, μπορεί να ολοκληρωθεί με την εφαρμογή Media Coder). Εμείς προτιμήσαμε την απλούστερη οδό και, αφού αυτό είναι δυνατόν, εξαλείψαμε πλήρως την ανάγκη χρήσης software - όπως θα δείτε, τα πάντα γίνονται online! Πάμε;

Βήμα 1


Επισκεφθείτε το YouTube (http://www.youtube.com) και εντοπίστε το βίντεο με το μουσικό κομμάτι που θέλετε να έχετε σε MP3. Όπως βλέπετε στην εικόνα, το πλαίσιο του βίντεο είναι μαύρο, διότι δεν περιμέναμε να ξεκινήσει η προβολή του, αφού δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά αρκεί η διεύθυνση URL του. Επιλέξτε τη από τη γραμμή διευθύνσεων του browser και με δεξί κλικ > Copy (ή Ctrl+C) αντιγράψτε τη στο clipboard.

Βήμα 2


Στη συνέχεια στρέψτε την προσοχή σας στο site vixy.net (http://www.vixy.net). Επισκεφθείτε το σε ένα νέο παράθυρο/tab του browser σας (αφήστε καλού-κακού ανοιχτό το βίντεο στο YouTube, για την περίπτωση που είτε δεν αντιγράψατε καλά το URL είτε το vixy.net αδυνατεί να το αναγνωρίσει). Διαλέξτε από το μοναδικό στο site pull-down μενού ότι θέλετε το τελικό αρχείο να μην είναι βίντεο αλλά “MP3 (audio only)”.

Βήμα 3


Κάντε κλικ στο κεντρικό πλαίσιο του site, που συνοδεύεται από την ένδειξη URL:, και επικολλήστε μέσα σε αυτό τη διεύθυνση του βίντεο που αντιγράψατε νωρίτερα από το YouTube. Κάντε κλικ στο Start, για να ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού και μετατροπής του βίντεο.

Βήμα 4


Η διαδικασία απαιτεί λίγο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος και την ανάλυση του βίντεο. Κατά τη διάρκειά της θα εμφανιστεί μία μπάρα προόδου στο site, η ολοκλήρωση της οποίας δηλώνει ότι το MP3 σας είναι έτοιμο, οπότε θα παρουσιαστεί ένα παράθυρο αποθήκευσής του. Αποθηκεύστε το στο δίσκο και… είστε έτοιμοι!