Man's label for Lady Gaga

Mans-label-for-Lady-Gaga

Συνήθως, όταν ένας σχεδιαστής μόδας «ντύνει» μια super star, γίνεται ένας ουσιαστικός και θετικός ντόρος γύρω από το όνομά του. Δυστυχώς, όχι στην Ελλάδα.

Mέχρι σήμερα εκπλήσσομαι από τον αμήχανο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική πραγματικότητα τη μόδα. Ακόμη περισσότερο με τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι άνθρωποι, εκμεταλλευόμενοι ένα βήμα που τους δίνεται -χωρίς προφανώς να τιμούν τη θέση αυτή- ξεστομίζουν ένα σωρό ανακρίβειες. Ενα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι η υπόθεση του Νικόλα Πέτρου, σχεδιαστή μόδας από την Κύπρο που -χρόνια τώρα- ζει, εργάζεται και κάνει καριέρα στον χώρο της μόδας, εκεί που χτυπάει η βασική αρτηρία των τάσεων, στη Νέα Υόρκη.

Το περιστατικό αφορά τη συνεργασία του με τη Lady Gaga, για την οποία έχει σχεδιάσει τα κοστούμια της παγκόσμιας τουρνέ της, και ξεκίνησε με την πρόσφατη εμφάνισή της στην εκπομπή της Oprah Winfrey, όπου φορούσε ένα σύνολο με την υπογραφή Petrou/Man. Και αυτό ήταν αρκετό για να ακολουθήσει μια φρενίτιδα ανόητων, κυρίως, δηλώσεων και σχολίων, κουτσομπολίστικου περιεχομένου ή ενδιαφέροντος.

Επειδή η στήλη σέβεται και αγαπάει τόσο τους σχεδιαστές όσο και το όραμά τους, θέλουμε να ενημερώσουμε όλους όσοι δεν γνωρίζουν για το πώς έχουν τα πράγματα, ώστε να αποκτήσει ο καθένας τη δική του άποψη, χωρίς να χρειάζεται να ακούει τις ανακρίβειες που λέγονται ή γράφονται.

Γνώρισα τον Νικόλα Πέτρου δύο χειμώνες πριν, στη Νέα Υόρκη, όταν σχεδίαζε την ομώνυμη prêt-à-porter γυναικεία σειρά (με πολύ σημαντικά και μοναδικά -στην κυριολεξία- κομμάτια) και διατηρούσε την μπουτίκ του στη Madison Avenue. Απόφοιτος του φημισμένου Central St. Martins College of Art & Design του Λονδίνου, με master στο σχέδιο ρούχου, συνεργάστηκε για αρκετούς και μεγάλους οίκους μόδας στη Νέα Υόρκη, γεμίζοντας το όραμά του με ουσιαστικές εμπειρίες. Και όχι μόνον: Ρούχα με την υπογραφή του έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, όπως W, Vogue, Bazaar, Elle, Numero, για να αναφέρω μερικά.

Εδώ και δύο σεζόν (μετράμε και την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, όπου θα παρουσιάσει την κολεξιόν για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020/2021) ο Νικόλας Πέτρου ασχολείται αποκλειστικά με το νέο του project, τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση της αντρικής του σειράς με την ονομασία Petrou/Man, για το ντεμπούτο της οποίας έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τα μεγαλύτερα αντρικά περιοδικά και websites μόδας ανά τον κόσμο, από σημαντικούς στυλίστες, buyers και showrooms.

Η κολεξιόν Petrou/Man για το ερχόμενο καλοκαίρι έχει ως βάση το αντρικό και δραστήριο σπορ ύφος το οποίο προσαρμόστηκε πάνω σε κλασικά κομμάτια, με σχετικά κοντά μήκη (τόσο στα σακάκια όσο και στις μπλούζες) προσφέροντας ?χάρις στο σωστό μανουβράρισμα του σχεδιαστή- την ίδια στιγμή το στοιχείο της άνεσης και της ελευθερίας της κίνησης. Αξιο αναφοράς είναι ότι και τις δύο κολεξιόν της σειράς Petrou/Man έχει επιμεληθεί στυλιστικά ο γνωστός (στον χώρο της μόδας) Robbie Spencer, μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού Dazed and Confused. Ευχόμαστε να δούμε σύντομα ρούχα του ευφυούς σχεδιαστή και στις prestigious μπουτίκ της Αθήνας.