Χριστουγεννιάτικος Οδηγός Δώρων, κατάλληλες επιλογές

christougenniatikos-odigos-doron-katalliles-epiloges

Η μεγάλη ημέρα φτάνει κι εσείς πρέπει να αγοράσετε δώρα για τους φίλους και την οικογένεια. Το Niata.Net σας δίνει ιδέες για τα χριστουγεννιάτικά σας δώρα, ώστε να σας μείνει χρόνος να αγοράσετε κάτι και για… εσάς.

Τις ημέρες των γιορτών, δεν πέφτει καρφίτσα στα καταστήματα κι εσείς ψάχνετε απεγνωσμένα για το τέλειο δώρο για τους αγαπημένους σας. Δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρήστε μέσα στο κρύο των ημερών, χωρίς να ξέρετε τι ακριβώς ψάχνετε. Το θέμα είναι να έχετε στο μυαλό σας το δώρο που πρέπει να βρείτε. Αν ξέρετε και που να το βρείτε, τότε ακόμα καλύτερα…

Στη μαμά


Κόσμημα


Αποφύγετε τα πολύ μοντέρνα, που ίσως να μην ταιριάζουν με το στυλ της μητέρας σας. Τα απλά σκουλαρίκια, με πέτρες ζιργκόν ή μπριγιάν αρέσουν σε όλες τις γυναίκες και φοριούνται καθημερινά. Αλλιώς μπορείτε να πάρετε κάποιο μενταγιόν, με σταυρό ή χωρίς. Προσοχή κι εδώ στο χρώμα. Αν φοράει χρυσό, επιλέξτε κάτι σε χρυσό ή επίχρυσο. Αν είναι του ασημιού, πράξτε αναλόγως.

Καλλυντικά


Στα καταστήματα Body Shop ή στo H2O στο Κολωνάκι, έχουν συσκευασίες δώρου με όλα τα απαραίτητα καλλυντικά (κρέμες, μαλακτικά κτλ) που σίγουρα θα ευχαριστήσουν τη μητέρα σας. Μετά από μια κουραστική μέρα, χάρη σε εσάς, θα μπορεί να χαλαρώσει με τα αρωματικά που θα της έχετε χαρίσει.

Μαντήλι - φουλάρι


Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα την ποιότητα και το όνομα που κρύβεται πίσω από το λογότυπο. Αν θέλετε να «επενδύσετε» και να ανταμείψετε τη μητέρα σας για όλα όσα έχει κάνει για εσάς, επισκεφτείτε την Hermes, όπου οι τιμές ξεκινούν από τα 100 ευρώ περίπου κι ανεβαίνουν. Για κάτι πιο προσιτό, υπάρχουν τα Tie Rack στην Ακαδημίας ή για περισσότερες επιλογές στο Hondos στην Ομόνοια.

Στον μπαμπά


Γραβάτα


Μπορεί το συγκεκριμένο δώρο να μην είναι πρωτότυπο, αλλά υπάρχει λόγος. Όσες γραβάτες και να έχει δεν είναι ποτέ αρκετές και πάντα θα χαίρεται με την απόκτηση άλλης μια, που προστίθεται στη συλλογή του. Ρίξτε μια ματιά στα Oxford Company, Tie Rack και για γνωστές μάρκες όπως Valentino και Boss, στον οίκο γραβατών Pagoni.

Κινητό τηλέφωνο


Οι περισσότεροι πατεράδες δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία. Δεν χρειάζονται φωτογραφικές μηχανές και πρόσβαση στο Ίντερνετ, απλά ένα πλήκτρο για να παίρνουν τηλέφωνο έχουν ανάγκη. Μια καλή πρόταση, σε λογική τιμή είναι το απλό αλλά κομψό Samsung E250 (130 ευρώ).Αν τώρα ο δικός σας αποδείχθηκε gadget-άκιας, ένα κινητό σε προσιτή τιμή είναι το Sony Ericsson K770i (260 ευρώ).

Πικάπ με usb


Κι όμως υπάρχει! Στα μαγαζιά του Πλαισίου, μπορείτε να το δείτε από κοντά. Πρόκειται για ένα πικάπ με υποδοχή usb, έτσι ώστε ο πατέρας σας να περάσει στον υπολογιστή τα τραγούδια που φυλάει όλα αυτά τα χρόνια στα σκονισμένα βινύλια. Η τιμή του βρίσκεται περίπου στα 120 ευρώ.

Στον αδερφό


Φωτογραφική μηχανή


Αν δεν έχει ή αν η δική του παίρνει ακόμα… φιλμ, θα τον εκπλήξετε με την καλή έννοια, αν όταν ανοίξει το δώρο του, αντικρίσει ένα ψηφιακό μοντέλο της Nikon ή της Sony. Αν προτιμάτε Nikon, το μοντέλο Coolpix L14 έρχεται γύρω στα 150 ευρώ, ενώ αν τα λεφτά δεν είναι θέμα όταν πρόκειται για το ίδιο σας το αίμα, υπάρχει η Sony Cyber-shot Η3, με ανάλυση εικόνας high definition, στα 300 ευρώ.

Bluetooth


Για να μην φάει κλήση μέσα στις Γιορτές, το Bluetooth Hands Free θα λύσει τα χέρια του, αλλά και τα δικά σας, γιατί δεν θα «σπάτε» το κεφάλι σας για ένα καλό και χρήσιμο δώρο για το… αδερφάκι σας.

Ρολόι


Είμαστε σίγουροι ότι αν είχατε τα χρήματα για να αγοράσετε ένα Jaeger LeCoultre, δεν θα το «χαραμίζατε» στον καρπό του αγαπημένου σας αδερφού. Για αυτό, μπορείτε να πάρετε ένα ρολόι από τη συλλογή της Swatch ή της Tissot.

Στην αδερφή



GPS


Σαν γυναίκα, έχει ένα σχετικό πρόβλημα με τον προσανατολισμό. Για να μην αργήσει σε κανένα μελλοντικό της ραντεβού, χαρίστε της ένα φορητό GPS. Η «τσαχπινιά» βρίσκεται στο χρώμα, το οποίο επιβάλλεται να είναι σε ροζ απόχρωση. Το Garmin Nuvi 200 στα 250 ευρώ, είναι αυτό που ψάχνετε, για να μην… ψάχνεται άλλο εκείνη.

Κολόνια


Κατά προτίμηση μην της πάρετε κάποια που έχει ήδη- μπορεί να μην θέλει να την ανανεώσει. Απλά, προσέξτε αν φοράει ελαφριά αρώματα μην της πάρετε κάτι πολύ βαρύ. Δεν είναι και τόσο δύσκολο και βγαίνουν και σε εορταστικά σετ.

Δωροεπιταγή


Τα μεγάλα καταστήματα (Attica ή ακόμα και Zara) προσφέρουν δωροεπιταγές, έτσι ώστε να μην κουραστείτε στο ψάξιμο (έχετε τόσα δώρα να αγοράσετε) και να βγούνε όλοι ευχαριστημένοι. Θα πάρει ότι θέλει εκείνη, χωρίς κίνδυνο να μην της αρέσει και να τρέχει να το αλλάξει Χριστουγεννιάτικα.

Στον παππού


Κομπολόι


Είναι συνέχεια με ένα κομπολόι στο χέρι. Για να τον χαροποιήσετε, δώστε κάτι παραπάνω και πάρτε του ένα ωραίο, ιδιαίτερο κομμάτι από το Κομπολογάδικο ή τον Σαμπάνη.

Τραγιάσκα


Μπορεί να φοράει καθημερινά την ίδια τραγιάσκα, αλλά δεν θα του κάνει κακό να έχει άλλη μια να αλλάζει. Προτιμήστε τσόχινη ή μάλλινη κι φυσικά σε κάποιο σκούρο χρώμα. Επισκεφτείτε τα μεγάλα καταστήματα όπως Notos Galleries ή τα Hondos Center.

Πορτοφόλι για κέρματα


Οι ηλικιωμένοι έχουν μανία με τα μικρά πορτοφόλια και τα κέρματα. Μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καταστήματα με δερμάτινα είδη κι αξεσουάρ, ανάλογα με το ποσό που θέλετε να διαθέσετε.

Στη γιαγιά


Καρφίτσα


Είναι σίγουρο ότι θα της αρέσει. Περιττό να πούμε πως πρέπει να διαλέξετε κάτι σε πιο κλασικό, χρυσό με πέτρες ας πούμε, κι όχι κάτι σε αυστηρές και μοντέρνες γραμμές. Τα μαγαζιά πολλά- όλα τα κοσμηματοπωλεία- ανάλογα με το διαθέσιμο ποσό. Αν δεν μπορείτε να δώσετε πολλά, τα καταστήματα με faux bijous θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Καρέκλα


Από τότε που το Ikea ήρθε στη ζωή μας, όλα έχουν αλλάξει… προς το καλύτερο. Επειδή όμως η καλή σας η γιαγιάκα δεν μπορεί να τρέχει στο αεροδρόμιο για να ψωνίσει έπιπλα- τα έχει όλα από το ’40- κάντε της έκπληξη με μια αναπαυτική καρέκλα, για να βλέπει άνετα τα αγαπημένα της σίριαλ.

Κορνίζα


Στα καταστήματα της Παρουσίασης ή ακόμα και στο κατάστημα με είδη δώρων της περιοχής σας θα βρείτε μια όμορφη κορνίζα, που θα συγκινήσει τη γιαγιά σας. Μην παραλείψετε φυσικά να της βάλετε μια φωτογραφία σας- οικογενειακή ή προσωπική.

Στον κολλητό


Cd, Dvd


Τόσα χρόνια φίλοι, ξέρετε τις μουσικές του προτιμήσεις και μπορείτε να επενδύσετε σε κάποιον δίσκο του αγαπημένου του καλλιτέχνη σε συλλεκτική έκδοση. Αν τα έχει όλα, μπορείτε να διαλέξετε ένα dvd του ιδίου καλλιτέχνη ή την αγαπημένη του ταινία σε ειδική, διπλή έκδοση.

Mp3- Μp4 player


Επειδή μπορεί να μην έχετε να διαθέσετε τα λεφτά για ένα ipod, το Mp3 είναι το αμέσως καλύτερο για να ακούει την αγαπημένη του μουσική. Οι τιμές ξεκινούν από τα 40 περίπου ευρώ και αν θέλετε κάτι καλύτερο, έχετε την επιλογή ενός Mp4 με βίντεο, που κυμαίνεται από την τιμή των 60 μέχρι των 150 περίπου. Μια επίσκεψη στο Πλαίσιο θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το καλύτερο.

Πουλόβερ - Μπλούζα


Κλασική επιλογή, που ωστόσο δεν θα μείνει με τίποτα στη ντουλάπα του. Άντρες είστε, ξέρετε να ξεχωρίζετε το στυλ του κολλητού σας τουλάχιστον. Αν είναι trendy επιλέξτε ένα έξυπνο T-shirt, αν είναι πιο κλασικός, ένα απλό πουλόβερ θα τον ευχαριστήσει σίγουρα. Προτεινόμενα μαγαζιά είναι το Prime Timers στη Γλυφάδα ή τα ομώνυμα καταστήματα Manetti και Gant.

Στο αφεντικό


Στυλό - Πένα


Δεν είναι ανάγκη να δώσετε όλο το μισθό σας για να… καλοπιάσετε το αφεντικό σας, με μια πένα Mont Blanc. Αλλά επειδή ένα τέτοιο δώρο οφείλει να μην είναι πολύ προσωπικό, το στυλό είναι σταθερή αξία. Θα βρείτε πολλά σχέδια σε διάφορες τιμές στα καταστήματα με είδη δώρων ή στα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Organizer - Σημειωματάριο


Ένα κομψό δερμάτινο Filofax θα του είναι σίγουρα χρήσιμο και είναι και στα πλαίσια της δουλειάς. Αν πάλι έχετε προσέξει ότι έχει ήδη μια ατζέντα, μπορείτε να του συμπληρώσετε με ένα δερμάτινο σημειωματάριο που να ταιριάζει με το χρώμα του organizer.

Ποτό


Ένα παλιό, ακριβό ουίσκι θα εκτιμηθεί δεόντως από το boss. Το γιατί είναι περιττό να το διευκρινίσουμε. Προτιμήστε το απαλό και πλούσιο στη γεύση Talisker ή το σπάνιο και δυσεύρετο Loch Dhu, ένα μαύρο ουίσκι με βελούδινη υφή. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Obi στην Πλατεία Κλαυθμώνος.