Φέρτε διαδικτυακές πληροφορίες στο desktop σας με Konfabulator

ferte-diadiktyakes-plirofories-sto-desktop-sas-me-to-konfabulator

Δεν είναι ανάγκη να επισκέπτεστε ένα site, να εκτελείτε μία δικτυακή εφαρμογή ή να ανατρέχετε στις αναφορές του περιβάλλοντός της, όταν όλα αυτά μπορούν να αντικατασταθούν από τα λεγόμενα widgets του Konfabulator.

Το Konfabulator είναι μία πλατφόρμα ανάπτυξης μικρών εφαρμογών που μπορούν να "επιπλέουν" στο περιβάλλον του desktop, παρέχοντας χρήσιμες λειτουργίες, διευκολύνσεις και πληροφορίες. Με το Konfabulator ενεργό και "κρυμμένο" στο tray των Windows, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει στην επιφάνεια εργασίας τέτοιες μικρές εφαρμογές, να αλλάξει τη θέση τους, τη διαφάνειά τους, ακόμη και να επέμβει στην εμφάνισή τους ή να φτιάξει τις δικές του εκ του μηδενός.

Το Konfabulator έχει αποκτήσει μία τρομερά ενεργή κοινότητα χρηστών κι έτσι υπάρχει πλούτος widgets για αυτό, στα οποία μπορείτε να καταφύγετε για να εμπλουτίσετε το desktop σας και να φέρετε το περιεχόμενο του browser ή ακόμη και του command prompt στο desktop σας, και μάλιστα μέσα από καλαίσθητα, "γυαλιστερά" παράθυρα. Προμηθευτείτε, λοιπόν, το Konfabulator και, αφού το εγκαταστήσετε, μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.widgetgallery.com. Εκεί μπορείτε να επιθεωρήσετε μία εκτενή λίστα widgets, από τα οποία σας προτείνουμε τα παρακάτω:

The Weather


Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα widgets για το Konfabulator και, ταυτόχρονα, από τα ομορφότερα σε εμφάνιση. Το The Weather παρουσιάζει στην οθόνη την πρόβλεψη του καιρού, χρησιμοποιώντας καλαίσθητα εικονίδια. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα, τους χαρακτήρες και το κείμενο που παρουσιάζεται μέσα από το The Weather (αν και καλό θα ήταν να παρέχονται περισσότερες ρυθμίσεις).

NetStat


Για να δει κανείς στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της σύνδεσής του με το Internet, πρέπει να καταφύγει σε υπομενού των υπομενού, να καλέσει μία συγκεκριμένη εφαρμογή των Windows, να αλλάξει τις παραμέτρους τους κ.λπ. Αμεσότερη προσέγγιση είναι η εντολή "NetStat", που όμως απέχει αρκετά από το ιδανικό, δηλαδή από το NetStat για το Konfabulator! Μέσω αυτού του widget μπορείτε να δείτε, ανά πάσα στιγμή, αναλυτικά στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της σύνδεσής σας, ακόμη και ένα γράφημα που απεικονίζει οπτικά τις διακυμάνσεις ταχύτητας.

DIY News Feeds


Η τεχνολογία RSS υποστηρίζεται ολοένα και από περισσότερα sites, ενώ ήδη υπάρχουν για το Konfabulator εξειδικευμένα widgets που αντλούν δεδομένα από συγκεκριμένα sites και τα φέρνουν στο desktop σας. Το DIY News Feeds διαφέρει στο ότι είναι προσαρμόσιμο στις δικές σας προτιμήσεις, ενώ μπορείτε να του δηλώσετε εσείς το news feed που θέλετε να φέρνει στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Μετά από αυτό, μέσω του παραθύρου του θα παρουσιάζονται οι τίτλοι των τελευταίων καταχωρήσεων του site που δηλώσατε, και ένα κλικ σε έναν από αυτούς θα σας μεταφέρει στην πλήρη καταχώρηση - μέσω του browser.

IPLocator


Γιατί να καταφεύγετε σε "περίεργες" εντολές και δικτυακές υπηρεσίες, όταν ένα widget του Konfabulator μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, και μάλιστα καλύτερα και με περισσότερο στυλ; Το IPLocator παρουσιάζει στην οθόνη ένα μικρό, κενό πλαίσιο. Σε αυτό μπορείτε να γράψετε μία διεύθυνση IP και η εφαρμογή ευθύς αμέσως θα σας παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για την τοποθεσία όπου αυτή βρίσκεται.

Azureus


Το Azureus είναι ένας από τους γνωστότερους clients για το πρωτόκολλο bittorrent. Είναι, ταυτόχρονα, ένα από τα καλύτερα widgets για το Konfabulator, μέσω του οποίου μπορείτε να λάβετε στοιχεία για την κατάσταση αυτής της εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται να την έχετε "απλωμένη" σε όλη την έκταση της οθόνης σας

Προσοχή για το Desktop


Η προσθήκη του Konfabulator στο λειτουργικό σύστημα καταφέρνει να εντυπωσιάζει, καθιστώντας δυνατή τη δόμηση ενός πραγματικά "δικού σας" περιβάλλοντος εργασίας, με τις πληροφορίες και τα εργαλεία που οι ίδιοι επιθυμείτε. Δυστυχώς, όμως, τα widgets του Konfabulator έχουν και αρκετές απαιτήσεις. Έτσι, δεν πρέπει, επειδή "φαίνονται όμορφα", να αρχίσετε να προσθέτετε στην επιφάνεια όποιο widget συναντήσετε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενώ για τις ανάγκες αυτού του θέματος είχαμε εννεά widgets στην οθόνη ο φόρτος στον επεξεργαστή, αποκλειστικά από το Konfabulator, κυμαινόταν από 20% μέχρι 70% - ανάλογα με το τι έκανε κάθε widget τη δεδομένη στιγμή.