Μαριχουάνα start

marichouana-start

Πρώην στέλεχος της Microsoft σχεδιάζει να δημιουργήσει το πρώτο εμπορικό σήμα στις ΗΠΑ για τη μαριχουάνα.

Ένα πρώην στέλεχος της Microsoft σχεδιάζει να δημιουργήσει το πρώτο εμπορικό σήμα στις ΗΠΑ για τη μαριχουάνα, με κάνναβη που ελπίζει να εισάγει νόμιμα από το Μεξικό.

Ο 45χρονος Jamen Shively, πρώην διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της Microsoft, δήλωσε ότι οραματίζεται η επιχείρησή του να γίνει «ηγέτιδα» στην κάνναβη για ιατρική χρήση αλλά και στην χρήση κάνναβης για προσωπική ευχαρίστηση - κάτι σαν τα Starbucks στο καφέ, με το Σιάτλ βάση της επιχείρησής του.

Η χρήση, πώληση και κατοχή μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου. Δύο πολιτείες των ΗΠΑ έχουν, ωστόσο, νομιμοποιήσει τη ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας και είναι μεταξύ των 18 πολιτειών που την επιτρέπουν για ιατρική χρήση.

«Είναι μια τεράστιο αγορά σε αναζήτηση μιας μάρκας», δήλωσε ο Shively για τη βιομηχανία μαριχουάνας. «Θα είμαστε ευτυχείς αν έχουμε μερίδιο 40% των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2005, εκτιμά ότι το παγκόσμιο εμπόριο μαριχουάνας αποτιμάται σε 142 δισ. δολάρια.

Η πολιτείες της Ουάσιγκτον και του Κολοράντο έγιναν η πρώτες δύο πολιτείες των ΗΠΑ που νομιμοποιήσαν την χρήση μαριχουάνας για προσωπική ευχαρίστηση, με δημοψηφίσματα τον Νοέμβριο.

Ο Shively παρουσίασε τα σχέδιά του, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο κέντρο του Σιάτλ και μαζί του ήταν ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ, που υπήρξε υπέρμαχος της αποποινικοποίησης της χρήσης μαριχουάνας. Ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι υποστηρίζει την προσπάθεια του Shively, αλλά δεν έχει καμία οικονομική συμμετοχή.

Η πώληση της κάνναβης ή μαριχουάνας παραμένει παράνομη σε πολλά μέρη του κόσμου, αν και χώρες, κυρίως στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν αποποινικοποιήσει την κατοχή μικρών ποσοτήτων. Ένας μεγαλύτερος αριθμός χωρών έχουν αποποινικοποιήσει ή νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρική χρήση.

Ο Shively αναγνώρισε ότι τα επιχειρηματικά του σχέδια συγκρούονται με τον ομοσπονδιακό νόμο των ΗΠΑ και περιπλέκονται από τους νόμους τόσο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον όσο και στο Κολοράντο.

Ακόμα ο Shively δήλωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ξεχωριστές μάρκες μαριχουάνας για ιατρική και ψυχαγωγική χρήση και επίσης, ότι θέλει να ξεκινήσει μια μελέτη για την αποτελεσματικότητα της συμπυκνωμένης κάνναβης στη θεραπεία του καρκίνου και άλλων ασθενειών.