Ο εναλλακτικός του εναλλακτικού

o-enallaktikos-tou-enallaktikou

Εδώ και αρκετά χρόνια έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ τον Internet Explorer για να σερφάρω έχοντας περάσει από διάφορους εναλλακτικούς browsers. Αυτός που με κέρδισε τελικά ήταν ο Firefox, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να με απογοητεύει λόγο τον resources που απαιτεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που καταλαμβάνει το 100% της CPU! Αυτό είναι γνωστό πρόβλημα και δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα και δυστυχώς η Mozilla δεν φαίνεται να κάνει κάτι γι’ αυτό στη τρίτη έκδοση του δημοφιλούς browser.

Για αυτό και άρχισα να “ξενοκοιτάω” δεξιά και αριστερά για έναν άξιο αντικαταστάτη και από ότι φαίνεται τον βρήκα στη δημιουργία της Flock. Ο browser της, ο οποίος μοιράζεται το ίδιο όνομα με την εταιρεία, είναι βασισμένος στον κώδικα του Firefox, αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένος για την διευκόλυνση του media sharing.

Με τον Flock ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί πολύ εύκολα τους λογαριασμούς του σε διάφορα social networking sites όπως τα Facebook , Twitter, Flickr, αλλά και άλλες υπηρεσίες (blogs, YouTube κτλ). Είναι συμβατός με έναν μεγάλο αριθμό plug-in του Firefox, ενώ υπάρχουν και ειδικά σχεδιασμένο γι’ αυτόν. Αν και κάποιες φορές χρησιμοποιεί το 100% της CPU, ειδικά όταν παρακολουθώ βίντεο σε υπηρεσίες όπως το YouTube, αυτό δεν συμβαίνει το ίδιο συχνά με τον Firefox. Το μόνο μελανό σημείο που έχω εντοπίσει προς το παρόν είναι ότι δεν λειτουργεί ο spell checker στα ελληνικά.

Πραγματικά αξίζει να του ρίξετε μια ματιά, ειδικά αν είστε λάτρεις των Web 2.0 υπηρεσιών. Αυτό είναι και το πρώτο post μου από τον ενσωματωμένο blog editor του Flock (η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο κομμάτι θέλει αρκετή δουλειά). Μπορείτε να τον κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα.

Ας πάμε τώρα σε ένα άλλο φλέγον ζήτημα που νομίζω είναι άξιο αναφοράς.

Video games και πολιτική


Δεν έχουμε συνηθίσει να ασχολείται η βιομηχανία των videogames με την πολιτική, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων όπως για παράδειγμα το περιβόητο νομοσχέδιο στο Κογκρέσο για την πώληση βιντεοπαιχνιδιών σε ανηλίκους. Απ’ ότι φαίνεται η κατάσταση θα αλλάξει μιας και ο Mike Gallagher, πρόεδρος της ESA (Entertainment Software Association), αποφάσισε να δημιουργήσει ένα γκρουπ, το οποίο θα αποτελείται από ανθρώπους των videogames και θα συνεισφέρει οικονομικά στις εκλογικές καμπάνιες των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Το 1UP ακολουθώντας το κλίμα των ημερών στην Αμερική αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στις “οικονομικές συναλλαγές” ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τη βιομηχανία των videogames. Και φυσικά δεν μιλάμε για οποιεσδήποτε συναλλαγές, αλλά συγκεκριμένα για αυτές που είχαν ως δέκτες πολιτικούς. Όταν έχεις φράγκα και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις (καλά εντάξει οι περισσότεροι δεν έκαναν και τρελές δωρεές)…

Πάντως ένα συμπέρασμα που βγαίνει απ’ την λίστα είναι ότι η Activision φαίνεται να προτιμά τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ η EA είναι μοιρασμένη. Η τελευταία έχει κάνει και τις μεγαλύτερες δωρεές.