Το χθες και το σήμερα στις μουσικές πίστες

to-chthes-kai-to-simera-stis-mousikes-pistes

Υπάρχουν τραγούδια και καλλιτέχνες που είναι πάντα διαχρονικοί και διασκεδάζουν με το ίδιο κέφι όλες τις ηλικίες, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Περίτρανο παράδειγμα, τα νυχτερινά κέντρα «Myr A Mar», «Αστέρια» και «Εποχές», τα οποία φιλοξενούν μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου που τα αγαπάει ο κόσμος και γνωρίζει τους στίχους των τραγουδιών τους απέξω κι ανακατωτά!

Ξεκινώντας με το Μyr A Mar στην Κηφισιά, εκεί βρίσκουμε φέτος τον Φίλιππο Νικολάου, την Ευδοκία, τον Στάθη Αγγελόπουλο και την Ελένη Κονιτοπούλου, που προσφέρουν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διασκέδασης με λαϊκά αλλά και νησιώτικα που ο κόσμος τα τιμάει δεόντως και γεμίζει την τεράστια πίστα χορεύοντας «Τα σφάλματά σου πέλαγα» κ.ο.κ. (Myr A Mar, Οθωνος 26 Κηφισιά, 210-8013926).

Με αναφορές στην ελληνική παράδοση και τα Αστέρια της Γλυφάδας, όπου ο Παναγιώτης Λάλεζας τραγουδάει δημοτικά και ειδικά στα τσάμικα οι θαμώνες ξετρελαίνονται! Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά στα Αστέρια είναι ο Αντύπας που γνωρίζει ακόμα μία σεζόν την αποθέωση, όταν ερμηνεύει τις κλασικές επιτυχίες του «Καταιγίδα», «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα», «Απαγορεύεται», «Ενα σου σημάδι», «Πωλείται και το σπίτι μου» και άλλα που δεν μας φτάνει ολόκληρη σελίδα για να χωρέσουμε. Με αγωνία περιμένουμε και την επιστροφή της Αντζελας Δημητρίου που αναρρώνει μετά το πέσιμο που της κόστισε ένα σπασμένο χέρι - περαστικά στη Λαίδη! (Aστέρια, παραλία Γλυφάδας, τηλ. 210-8949995).

Τέλος, μια παρέα που μας μεταφέρει σε άλλες, παλιές εποχές που τις έχουμε νοσταλγήσει βρίσκεται στις Εποχές των Βριλησσίων : Ο Γιάννης Σπανός, η Ελένη Δήμου, ο Τάκης Μπινιάρης και η Νανά Γεωργιάδη κάνουν εξαιρετικό πρόγραμμα που δεν το συναντάς συχνά στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας του 2007. (Εποχές, Τειρεσίου 3 και Τροίας Βριλήσσια, 210-8104546).

Φρέσκο ψάρι και νησιωτικές απολαύσεις


Ένα δεκαήμερο απομένει μέχρι τα Χριστούγεννα, κρατάμε την όρεξή μας για γαλοπούλα και το weekend απολαμβάνουμε ψαράκι! Οι προτάσεις μας τρεις, εντός και εκτός Αθηνών:

- Άμμος (Αγίας Μαρίνας 50 Αυλάκι - Πόρτο Ράφτη, 22990-75212). Το όνομά του, πασίγνωστο. Οι γεύσεις του, ανάρπαστες. Το κέφι του; Αμείωτο! Το Αμμος στο Πόρτο Ράφτη και αυτή τη σεζόν μας φέρνει την καλοκαιρινή αύρα του μες στο χειμώνα με πολύ φαγητό και ξέφρενη διασκέδαση με ελληνικά, ειδικά τα μεσημέρια της Κυριακής, οπότε έχει ορχήστρα. Το Αμμος λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ επίσης και το βρίσκουμε στο χώρο του περσινού Porto Live.

- Σμαράγδα (Πίνδου 24 και Νικ. Πλαστήρα Πεύκη, τηλ. 210-8056379). Η κ. Σμαράγδα φροντίζει να μας προσφέρει πάντα το καλύτερο: Τοπικές συνταγές από τη Σίφνο, την Κάρπαθο και άλλα νησιά του Αιγαίου, με την αστείρευτη φαντασία της κ. Σμαράγδας, η οποία εμπλουτίζει το μενού με νέα πιάτα. Οσο για τις σπεσιαλιτέ, οι σουπιές στο μελάνι τους με ρύζι, οι μακαρονάδες θαλασσινών και το επιδόρπιο «το γλυκό της φίλης Ελένης» κλέβουν την παράσταση! Η Σμαράγδα είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες, φίλους και επαγγελματικά γεύματα, με πολύ προσιτές τιμές και περιβάλλον που σε προδιαθέτει θετικά, χάρη στα γήινα χρώματα, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα περιποιημένα τραπέζια.

- Θέα Θάλασσα (Διαδόχου Παύλου 48 Γλυφάδα, τηλ. 210-8980266). Μόνο και μόνο από το όνομά του καταλαβαίνεις: ένα restaurant με θέα το απέραντο γαλάζιο! Το Θέα Θάλασσα διαθέτει, εκτός των άλλων, έναν πολύ προσεγμένο και όμορφα διακοσμημένο χώρο που θυμίζει σάλα πολυτελούς γιοτ, ενώ η λιτή πολυτέλεια που το διακρίνει φαίνεται από όλα: τα έπιπλα, τα σερβίτσια και τον καλό κόσμο που απολαμβάνει φρέσκο ψάρι και σπεσιαλιτέ - δοκιμάστε αστακομακαρονάδα οπωσδήποτε! Και όλα αυτά, σε πολύ λογικές και προσιτές τιμές.

Tantra για ξεσάλωμα και μαχαραγιάδες!


Αν δεν έχει πάθος, φλόγα και ερωτική ατμόσφαιρα η διασκέδασή μας, τι να την κάνουμε; Γι’ αυτό επιλέγουμε στέκια που μας εξιτάρουν και κάνουν τις αισθήσεις μας να ταξιδεύουν με μουσικές που δεν χορταίνουμε να τις ακούμε πολύ δυνατά. Ετσι στο Τantra ο Κώστας Γόνης κάθε Παρασκευή και Σάββατο παίζει τα μεγαλύτερα ελληνικά σουξέ με επώνυμους καλεσμένους από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο. Εσείς βέβαια μπορείτε να ξεκινήσετε στο Tantra από νωρίς, καθότι σερβίρει και καφεδάκι, αναψυκτικά κ.ά. στον πολύ ιδιαίτερο, oriental χώρο του που θυμίζει το παλάτι του μαχαραγιά!

Αν προτιμάτε κάτι σε πιο μοντέρνες γραμμές, με πολλά χρώματα, funky διακόσμηση και όλα τα ελληνικά σουξέ να παίζουν ασταμάτητα, τότε το Anagenisis club στον Πειραιά είναι ό,τι πρέπει. Ο DJ παίζει ελληνικά από όλες τις δεκαετίες, ενώ όσο περνάει η ώρα και φτάνει προς το ξημέρωμα τα ακούσματα γίνονται λίγο πιο... hard για τους σκληροπυρηνικούς λαϊκούς θαμώνες που ξέρουν να το ρίχνουν έξω.