Baby Boom Στον Πλανήτη Hollywood

baby-boom-ston-planiti-hollywood

Ίσως είναι λάθος μου, αλλά πολλές φορές προσπαθώ να «αφουγκραστώ» τα trends των καιρών βάζοντας στο μικροσκόπιο τις ζωές των reach and famous. Κι αυτό που διαπιστώνω τελευταία διαβάζοντας τα gossips στο Internet και ξεφυλλίζοντας περιοδικά, είναι ότι η καινούργια καυτή τάση για τους celebrities αυτού του πλανήτη είναι να κάνουν πολλά, πολλά... μωρά!

Ατελείωτη η λίστα με τα διάσημα ζευγάρια που δηλώνουν πανευτυχείς μέλλοντες γονείς και περιμένουν τον πελαργό μέσα στο 2011: Kate Hudson και Matthew Bellamy, Victoria και David Beckham (ξανά!), Natalie Portman και Benjamin Millepied (εν μέσω πιρουέτων γεννήθηκε ένας νέος μεγάλος έρωτας!), Jennifer Connelly και Paul Bettany, Pink και Carey Hart (αφού παντρεύτηκαν, χώρισαν, τα ματαξαναβρήκαν, τώρα και γονείς!) Selma Blair και Jason Bleick, Alicia Silverstone και Christopher Jarecki, οι Γάλλοι Marion Cotillard και Guillaume Canet, Ivanka Trump και Jared Kushner, Christina Applegate και Martyn LeNoble. Ουφ! Μέχρι και η ψιλοσιτεμένη πια Mariah Carey είναι έγκυος στα δίδυμα του Nick Cannon. Για να μην μιλήσω για τους περιχαρείς «ολόφρεσκους» γονείς Miranda Kerr και Orlando Bloom (η φωτογραφία με το θηλασμό του νεαρού μοντέλου έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου!), John Travolta και Kelly Preston (μετά το πένθος η χαρά!), αλλά και τον Owen Wilson που έγινε πολύ πρόσφατα πατέρας. Μέχρι δε να δημοσιευτούν αυτές οι γραμμές, είμαι σίγουρη ότι θα έχουν ανακοινωθεί κι άλλα πολλά γεννητούρια to come.

Την ώρα λοιπόν που εσύ (εγώ κι όλες μας) χτυπημένες από τη μαύρη οικονομική κρίση, τη σκοτεινιά και την απαισιοδοξία της εποχής αναρωτιόμαστε πότε θα γίνουμε μάνες και το αναβάλουμε για ολοένα και αργότερα λόγω έλλειψης... πόρων, οι σταρ και στάρλετ του Χόλιγουντ γεννοβολάνε ασύστολα. Θα μου πείτε, έχουν την οικονομική άνεση και το κάνουν. Μήπως όμως μέσα από αυτή τη νέα αγαπημένη συνήθεια, προσπαθούν να μας περάσουν κι ένα σπουδαίο μήνυμα; Πολλαπλασιάζεστε, ας πούμε, γιατί χανόμαστε;

Μήπως μετά το ξέφρενο κυνήγι της καριέρας, του χρήματος και της δόξας η επιστροφή στην πατροπαράδοτη γάμου κοινωνία και δημιουργία (πολυμελούς) οικογένειας, σηματοδοτεί μία νέα φιλοσοφία για τη δεκαετία που ξεκινά; Μήπως το αντίδοτο στην κρίση και τον κορεσμό της εποχής είναι το μητρικό γάλα, τα λερωμένα ζιπουνάκια κι οι πάνες και τα πλατιά παιδικά χαμόγελα; Μήπως καινούργιο νόημα στην «γκρίζα» ζωή μας δώσει αυτό που αποτελούσε διακαή πόθο των γιαγιάδων μας, αλλά στη συνέχεια σνομπάραμε σθεναρά; Το ζευγάρωμα κι η τεκνοποίηση υγιών παχουλών μωρών; Για σκεφτείτε το λίγο. Στο κάτω κάτω οι έγκυες κινδυνεύουν λιγότερο από τις υπόλοιπες εργαζόμενες να απολυθούν. Χμμμ... λέμε τώρα!