(Όχι μόνο) ένδυμα παραλίας

ochi-mono-endyma-paralias

Με τις θερμοκρασίες να γίνονται όλο και υψηλότερες, οι εξορμήσεις στις παραλίες ή, έστω, τις πισίνες της πόλης είναι επιβεβλημένες. Για να διαθέτετε το σωστό στυλ στην ακρογιαλιά ή «by the pool», λοιπόν, οι τάσεις της μόδας για το φετινό καλοκαίρι συνοψίζονται στον εξής κανόνα: Επιλέξτε μαγιό που να μπορεί να φορεθεί και σαν σορτσάκι. Τα μήκη γενικά είναι κοντά ή μεσαία, ενώ κλασικές χρωματικές επιλογές όπως το μπλε ή το χακί δεν θα σας προδώσουν.

Κοντό και σε διαχρονικό navy blue χρώμα είναι το μαγιό Curtis από τη Saturday's Surf NYC (saturdaysnyc.com). Όπως όλα τα μαγιό της εταιρείας, είναι διπλής ύφανσης για να είναι ανθεκτικό, ενώ η λευκή ραφή κάνει το απαραίτητο κοντράστ, τονίζοντας το κλασικό του στυλ. Στη χρωματική παλέτα του μπλε κινείται και το μαγιό Bulldog της Orlebar Brown (orlebarbrown.com). Διαθέτει μάλιστα πρακτικά φερμουάρ στα πλαϊνά που το κάνουν να θυμίζει ακόμη περισσότερο σορτσάκι. 

Κλασικό μπλε είναι και το λίγο πιο μακρύ μαγιό Okoa της Vilebrequin (vilebrequin.com). Κάθε μαγιό της συγκεκριμένης εταιρείας περνά από 32 κατασκευαστικούς ελέγχους, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η άψογη ποιότητά του. Το συγκεκριμένο, δε, συνδυάζεται ιδανικά με λευκό polo για απλό, όσο και σοφιστικέ look. Την παλέτα του μπλε -αλλά σε πιο γαλάζιους τόνους- τιμά και το μαγιό της Hartford (hartford.fr), εταιρείας που γεννήθηκε το 1979 στη Νέα Υόρκη από το μυαλό ενός Γάλλου, του Yves Chareton. Η επιλογή αυτή σαφώς επιβεβαιώνει το motto της φίρμας, «Alternative Classics», ενώ στα ατού του συγκαταλέγεται επίσης το ελαφρύ ύφασμα, ειδικά κατασκευασμένο για να στεγνώνει γρήγορα.

Γαλλικό αέρα έχει και το χακί μαγιό Saint Martin de Robinson les Bains, από τη Robinson Les Bains (robinsonlesbains.com). Αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με την παρισινή φίρμα AMI και τον δημιουργό της, Alexandre Mattuisi, το μαγιό αυτό ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα και την ποιότητα ραφής του. Οι Ιταλοί Dolce & Gabbana (dolcegabbana.com), πάλι, επιμένουν κλασικά. Μίνιμαλ σχεδιασμός και ιδιαίτερο μπορντό χρώμα σε ένα κοντό μαγιό που δείχνει ακόμη πιο cool αν συνδυαστεί με γυαλιά ηλίου σε ύφος aviator.

Μία τάση που παραμένει ενεργή σχεδόν κάθε καλοκαίρι -ωστόσο θέλει προσοχή διότι ρέπει προς την υπερβολή- είναι η λεγόμενη tropical. Τα μαγιό με τα εξωτικά prints που μοιάζουν με βερμούδες μπορεί να είναι ιδανικά για τους surfers της Καλιφόρνια, αλλά δεν πολυταιριάζουν με το απέριττο ελληνικό καλοκαίρι. Αν είστε αποφασισμένοι όμως να το τολμήσετε, υπάρχουν και διακριτικές επιλογές, όπως το μαγιό που επιλέξαμε από τη συλλογή του Dan Ward (danwardwear.com): Κατασκευασμένο στην Ιταλία από απαλό ελαφρύ ύφασμα, διαθέτει λεπτοκαμωμένο print, με μοτίβο που θυμίζει φύλλα τροπικών δέντρων, σε λευκούς και γκρι χρωματισμούς. Το μεσαίο του μήκος, το καθιστά ιδανικό για να φορεθεί και εκτός παραλίας.

Τα μαγιό που προαναφέραμε μπορείτε να τα βρείτε και στο site Mr Porter (mrporter.com)