Οι Κερδισμένοι Και Οι Χαμένοι Ενός Εθνικού Κουτσομπολιού

oi-kerdismenoi-kai-oi-chamenoi-enos-ethnikou-koutsompoliou

Παρασκευή. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ το Star (εννοείται!) έχει το δυσάρεστο για εμάς, ευχάριστο για εκείνο, το προνόμιο να μεταδώσει πρώτο το «εθνικό διαζύγιο», το «διαζύγιο της δεκαέτιας» ή τέλος πάντων όπως αλλιώς έχουν χαρακτηρίσει το ακριβοθώρητο διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη με τον Γιάννη Λάτσιο.

Τα μάθατε όλα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούργιο σε αυτά που κυριολεκτικά μας ταλανίζουν όλες αυτές τις μέρες. Μπορώ όμως να παραθέσω ποιοι κατά την άποψη μου χάνουν και ποιοι κερδίζουν, γιατί πιστέψτε με κερδίζουν, από το χωρισμό της βασίλισσας της πρωινής ζώνης. Εννοείται πως όσον αφορά το θέμα των παιδιών, δεν το συζητώ πως είναι τα μεγαλύτερα θύματα. Μην ακούσω όμως άλλο για ανθρωποφαγία των Μ.Μ.Ε... Please!

Οι κερδισμένοι


  • Star, Alter και gossip lifestyle έντυπα: Το ότι περιοδικά προχώρησαν σε έκτακτες εκδόσεις δεν έχει ξανασυμβεί ούτε σε θάνατο αρχηγού κράτους. Τώρα... για τα κανάλια και το infotainment, όλο το θεματάκι «έκατσε» σαν βούτυρο στο ψωμί τους. Βέβαια απορίας άξιο είναι το πότε αυτό το «ψωμί» θα μπαγιατέψει. Βλέπω να το τραβάνε τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι...
  • Γιώργος Θεοφάνους: Όλες τις φορές που τα διάφορα καψουροτράγουδά του ακούγονται στα ρεπορτάζ για το διαζύγιο, εκείνος εισπράττει από τα δικαιώματα. Μπορεί το «Κόκκινη Γραμμή» να μην ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία που έχει γράψει για τη Νατάσα Θεοδωρίδου, όμως γνωρίζει μία δεύτερη «ζωή» ως το απόλυτο τραγούδι της χωρισμένης-στεναχωρημένης Ελένης. Έλεος αν ακούσω ακόμη μία φορά «Τραβάω λοιπόν σε όλα μια κόκκινη γραμμή...», «ποιος ουρανός να μας χωρέσει και τους δύο» κ.λπ., κ.λπ.
  • Νατάσα Θεοδωρίδου: Η κουμπάρα, της κουμπάρας, την κουμπάρα... Τραγουδάει την «Κόκκινη Γραμμή», επισκέφτεται την Ελένη στα πλατό της εκπομπής της, τα ραδιόφωνα παίζουν ασταμάτητα τα τραγούδια της (περισσότερο χρήμα για τον Θεοφάνους). Ποια άλλη καταξίωση μπορεί να έχεις ως καλλιτέχνης από το να συνδέονται τα τραγούδια σου με μία «εθνική τραγωδία»;
  • Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Το τραγούδι της «Κόψε Και Μοίρασε» έχει γίνει το αγαπημένο των μοντέρ και των συντακτών που επιμελούνται τα ρεπορτάζ -ο Θεός να τα κάνει- για το διαζύγιο.
  • Άνδρος - Άχλα: Το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων δεν ακούστηκε ποτέ τόσο πολύ όσο τις τελευταίες μέρες. Η απομακρυσμένη δε παραλία της 'Αχλας σε λίγους μήνες θα γίνει το αγαπημένο spot των απανταχού fan της Ελένης. 'Αντε τώρα να τρέχεις στα κατσάβραχα με το πέδιλο!
  • Ξανθιά ρεπόρτερ του Star: Σε απόλυτη θεά του ρεπορτάζ έξω από την οικία Μενεγάκη-Λάτσιου αναδείχθηκε η ξανθιά ρεπόρτερ του Star με το μαύρο σκουφί (κάνει και κρύο!) και τα ψηλοτάκουνα να τρέχει πάνω-κάτω για μία δήλωση. Μετά από αυτό απεσταλμένη στο Ιρακ τη βλέπω.
  • Θυροτηλέφωνα: Ναι αγαπημένες μου αναγνώστριες, τα θυροτηλέφωνα ΤΩΡΑ δικαιώνονται! Όταν μάλιστα αυτό ανήκει στο τρίτο πρόσωπο που χώρισε την Ελένη, ο σωστός επαγγελματίας δεν μπορεί να μην την πάρει τη δήλωση. Όχι από το ίδιο το θυροτηλέφωνο, αλλά από οποιονδήποτε ταλαίπωρο μιλάει εξ ονόματος του τρίτου προσώπου. Πάλι καλά...

Οι χαμένοι


  • Πρωινάδικα: Μάλλον οι Καραμέρος-Χαριτάτος και ο «Πεντάμορφος Κόσμος Το Πρωί» έπρεπε να το κλείσουν το «μαγαζάκι», αφού η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά συντονίστηκε για να δει, και κυρίως να ακούσει, την Ελένη να βαριανασαίνει.
  • Αγρότες: Το σούσουρο που δημιουργήθηκε αποπροσανατόλισε τον ελληνικό λαό από τα μπλόκα και τα προβλήματα των αγροτών. Ποιος χέστηκε για τις κλειστές Εθνικές Οδούς όταν η Ελένη παρκάρει και ξεπαρκάρει το Range Rover;
  • 40χρονος επιχειρηματίας: Ένας άνθρωπος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα επειδή μπορεί -το τονίζω αυτό!- και να ερωτεύθηκε. Σκέψου εκεί που ρίχνεις πετονιά αμέριμνος στο μώλο να στην «πέσουν» οι κάμερες επειδή έτυχε να βρεθείς δίπλα στην ξανθιά παρουσιάστρια. Ήμαρτον!
  • Ελληνική γλώσσα: Το πόσα «Μενεγάκης» ακούστηκαν δεν λέγεται... Πάλι καλά που δεν ακούσαμε και κανένα «της Θεοδωρίδους»!
  • Κατερίνα Γκαγκάκη: Ήθελε δεν ήθελε το κορίτσι το έμπλεξαν εμμέσως πλην σαφώς στο διαζύγιο, ως τη γυναίκα που σαγήνευσε τον Γιάννη Λάτσιο. Βέβαια είναι τόσο ερωτευμένη με τον σκηνοθέτη της, που μάλλον καρφάκι δεν της κάηκε.